costi Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Gwoli ścisłości - rozbijanie tomów na części odbywało się u niektórych wydawców, oryginalne wydanie GoT ma tomów 5. A podobno ma być w sumie 7. Inna sprawa, że pierwotnie miała to być trylogia :P Popieram. Szczególnie S01E02 mi się mega podobał, ale tak czy inaczej każdy odcinek był elegancki. A wam który najbarziej przypadł do gustu? Jak dla mnie White Bear, 15 Milion Merits i Waldo Moment, potem reszta w kolejności dowolnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Ale co ma GoT serialowy do ksiazki? Jest tak uproszczony ze glowa mala ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak wiem - np. postać rycerza pijaczyny, co pomaga Sansie uciec była wprowadzona już w 2 tomie, w serialu dopiero teraz wyłącznie w celu ucieczki. Ale właśnie to uproszczenie pozwala później zagłębić się w książkę bez "ja to wszystko już wiem" (no dobra, ogólny rys się zna, ale pozostaje jeszcze sporo smaczków). Dodatkowo wyłapywanie na bieżąco podczas czytania zmian w serialu - np. odbicie Harenhall - chyba nie przekręciłem nazwy, czy też ucieczka Aryi z niego. Ale pomijając już GoT, ostatni odcinek Arrow powoduje opad szczeny. Drugi sezon znacznie lepiej zaczął się od pierwszego ale końcówka zapowiada się o ligę wyżej. Aktora do roli Slade'a wybrali idealnie (w Spartacusie też grał b. db., tyle że jego postać została zniszczona w 2 i 3 sezonie). A jutro znów wikingi :twisted2: Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) [GoT] ten pojedynek w ostatnim odcinku też coś mocno uprościli - o ile mnie pamięć nie myli do walki powinien być wybrany Grubas - były "gladiator" - obżerający się jakimś tłuszczem ;p I była to bardziej pokazowa walka ;p ps: a na imprezce u Joffa te karły nie jeździły czasem na świniach ? :D Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Koniec Homeland :/ Najlepszy serial jaki widziałem ever. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Koniec Homeland :/ Koniec trzeciego sezonu, zapowiedziany jest już czwarty. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Mam nadzieję, że po jego zakończeniu nie będę musiał rozdzielać sobie Homelandów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Koniec Homeland :/ Najlepszy serial jaki widziałem ever. Bardzo dobry, ale imo Breaking Bad biję go na głowę. Nawet House of Cards bardziej mi podszedł :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Mam nadzieję, że po jego zakończeniu nie będę musiał rozdzielać sobie Homelandów :) Słyszałęm wersję, że ma być łącznie 9 sezonów, z czego każde 3 będą oddzielną historią, ale nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 [GoT] ten pojedynek w ostatnim odcinku też coś mocno uprościli - o ile mnie pamięć nie myli do walki powinien być wybrany Grubas - były "gladiator" - obżerający się jakimś tłuszczem ;p I była to bardziej pokazowa walka ;p ps: a na imprezce u Joffa te karły nie jeździły czasem na świniach ? :D Walczylo rodzenstwo. Jedno na psie drugie na swini Duzo pozmieniali, co mi osobiscie srednio sie podoba Ciekawe jak pokaza pojedynek Oberyna i Gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Hannibal S02E09 gniecie mózg! Kocham Margot Verger! Czekam na Masona Vergera! Normalnie mogłoby to emitować Animal Planet, tyle zwierząt, hahahhaha. Luv It! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) mozg gniecie caly sezon. kazdy odcinek byl bardzo dobry. a po zapowiedzi widze, ze nastepny bedzie tak samo dobry albo nawet lepszy. swietny serial. Mads Mikkelsen wypada rewelacyjnie. ostatnia wieczerza z Gideonem mnie powaliła. az sie zastanawialem jak sam bym postapil ;] Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez dumpmuzgu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Tak, tak cały sezon gniecie. To co wyczyniają twórcy to jest kosmos, Mads jest mistrzem, tak samo Hugh. Czekam na Michaela Pitta bo to będzie dopiero rozgrywka. No i meeeega mi się podoba postać Margot, jest inaczej niż w książce, dobrze że "zostawili" jej piękno w spokoju. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Hannibal S02E09 gniecie mózg! Kocham Margot Verger! Czekam na Masona Vergera! Normalnie mogłoby to emitować Animal Planet, tyle zwierząt, hahahhaha. Luv It! ok, jednym postem zacheciles mnie do zapoznania sie z ta produkcja w trakcie samotnej majowki - mam nadzieje, ze nie bedzie wtopy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Sprawdzaj kolego, jeśli jeszcze nie oglądałeś. Arcydzieło małego ekranu, najpewniejszy z obecnie emitowanych seriali. No i Michael Pitt nadchodzi, nie mogę się doczekać, idealny wybór. Będzie bardzo gorąco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 czy ktos oglada Fargo? warto podejmowac temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Pisałem o tym jakiś czas temu, fajnie się zapowiada. LG-P990 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Vikings 2x10 , jest moc. :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Cały sezon był mega a ostatni odcinek ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Vikingowie koncza sie z wielkim impetem i az chcialoby sie juz 3 sezon :D Arrow tez niezle podtrzymuje poziom. Co do Hannibala, ogladam i narazie bez polotu. Mam tylko nadzieje ze po 4 odcinku cos sie rozkreci (3 odcinek. mnie zirytowal i wynudzil niesamowicie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 To ja z kolei wikingów traktuję jako zapychacz do hannibala i innych seriali, niby fajny ale jakoś oglądam bez większego entuzjazmu. Co do finału 2-giego sezonu to liczyłem na jakiś pogrom ekipy ragnara ale oczywiście happy end i irytującego flokiego znowu nie uśmiercili. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 hanibal niestety ssie jako serial - nie nadaje sie do oglądania odcinkami, dlatego ja go oglądam sezonami, kiedy 10 odcinek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Wczoraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Ożesz kurva. Finał Vikingów mocarny! Końcówka miażdży łepetyne. Jeśli GoT oceniłem na 10, tutaj nie mogę dać mniej. Ludzie piszą, że pierwszy sezon słabszy, mnie się podobał bardzo, drugi to gniecie po całości. Czu GoT nie miał słabszych, nudnych momentów? Miał, sporo. Show History Channel biję na głowę Grę sposobem budowania napięcia i wyciśnięcia z widza emocji. Ostatnie minuty Blood Eagle, ostatnie finału, czuć gęsty klimat. Wyraziste postacie i nie trzeba tu siedmiu rodów, świetne sceny bitewne. No i Ragnar "Crazy Psycho" Lothbrook. 10/10. Luv It. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Omijam seriale ale Almost Human wessało mnie jak bagno w japonkach. Co jeszcze jest skończonego o zabawieniu sci-fi/crime wartego uwagi? Political-fiction i historyczne interesują mnie jak PKB Tanzanii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Ożesz kurva. Finał Vikingów mocarny! Końcówka miażdży łepetyne. Jeśli GoT oceniłem na 10, tutaj nie mogę dać mniej. Ludzie piszą, że pierwszy sezon słabszy, mnie się podobał bardzo, drugi to gniecie po całości. Czu GoT nie miał słabszych, nudnych momentów? Miał, sporo. Show History Channel biję na głowę Grę sposobem budowania napięcia i wyciśnięcia z widza emocji. Ostatnie minuty Blood Eagle, ostatnie finału, czuć gęsty klimat. Wyraziste postacie i nie trzeba tu siedmiu rodów, świetne sceny bitewne. No i Ragnar "Crazy Psycho" Lothbrook. 10/10. Luv It. Normalnie cały czas widziałem Jax'a. :O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Dwie świetne postacie, ja jakoś tego nie zauważyłem ale fakt, fotki dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) No końcówką niezła. Jak na cały sezon to miazga rzeczywiście .Ale w 1 sezonie bywały lepsze odcinki, ale to tylko moje zdanie. Zresztą podejrzewałem że tak to się zakończy. Trzeba czekać na 3 sezon. W zasadzie wiadomo tez czego w nim się spodziewać. Właśnie takie seriale zaraz po SF najbardziej lubię w takich klimatach. Niestety nie przekonał mnie tak bardzo Suits, któremu dałem ostatnio drugą szansę. Jakoś biurowe klimaty i krawaty mnie nudzą troszkę, ale zobaczymy co będzie dalej. Californication 7 sezon też jakoś d.. nie urywa. W tym roku czekam najbardziej na Boardwalk Empire. Edytowane 4 Maja 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Właśnie ja nie wiem czego się spodziewać w 3 sezonie bo wcześniej nie znałem postaci Ragnara, a domniemam Devil, że właśnie o to Ci chodzi, o znajomość historii. Edytowane 4 Maja 2014 przez Heisenberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) No tak. Wiadomo gdzie uderzy. Nie to żebym tak się zagłębiał w Historię Wikingów. Postać Ragnara jest dość znana o ile ktoś cokolwiek się interesuję Historią Wikingów. Nie tylko Thorgalem się interesowałem. Sorry z OT. Co do aktora to nie mam zastrzeżeń. Wg mnie pasuje idealnie do tej roli. Edytowane 4 Maja 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...