Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Wait...

To byl final? LOL. To pewnie dlatego przesolilem ta fasolke bo malo co nie zasnalem przy garach HAHAH

/Caly gar fasolki po bretonsku dammit!

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zaczyna się maraton "The Wire" w wersji HD, na hbo. Remaster.

Wygląda super.

Co ciekawe w wersji 16:9 widać więcej, to nie jest tylko resize/cut. Serial był filmowany i przycięty do 4:3 pod telewizję, ale oryginalny materiał był panoramiczny.

Porównanie, stara jakość:

Nowa:

Edytowane przez aerial
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Final i zakonczenie White Collar.

Tak powinno bylo byc z dexterem... Ktos odrobil lekcje z rezyserki i robienia show.

Po 6 sezonach moge polecic. 7.5+/10 za lekkosc i barwnosc.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja skończyłem Justified (5 sezonów, 6sty chyba teraz jest w trakcie).

Nawet ok, chociaż serial specyficzny.

Teraz X-Files w 1080p, jest remaster robiony przez jakąś niemiecką telewizję (jest angielskie audio). Bodaj 3,5 sezonu jest.

http://imgur.com/a/KRC3j

cJsbQKL.png

tKKQ76v.jpg

Edytowane przez aerial
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja skończyłem Justified (5 sezonów, 6sty chyba teraz jest w trakcie).

Nawet ok, chociaż serial specyficzny.

Teraz X-Files w 1080p, jest remaster robiony przez jakąś niemiecką telewizję (jest angielskie audio). Bodaj 3,5 sezonu jest.

http://imgur.com/a/KRC3j

cJsbQKL.png

tKKQ76v.jpg

Nieźle. Czekam teraz tylko na Stargate'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stargate to jest to z Macgyverem? I w pierwszym sezonie 90% światów do których się udają, to jakieś prymitywne ludy, i większość akcji dzieje się w lesie. Inne rasy powstają przez np. doklejenie szpiczastych uszu ludziom.

Pamiętam że kiedyś dzielnie próbowałem zacząć to oglądać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to ten z MacGyverem :D

Świetny serial. Dużo humoru, parę uproszczeń (np. wszyscy w galaktyce spikają po angielsku...*), wciąga jak bagno.

Niedawno skończyłem SG-1 (10 sezonów - łatwo poszło), ale na Atlantis zaciąłem się na początku drugiego sezonu...

* Celowy zabieg, nie chcieli uczyć się co kilka odcinków nowego języka. W filmie z tym problemu nie było

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stargate to jest to z Macgyverem? I w pierwszym sezonie 90% światów do których się udają, to jakieś prymitywne ludy, i większość akcji dzieje się w lesie. Inne rasy powstają przez np. doklejenie szpiczastych uszu ludziom.

Pamiętam że kiedyś dzielnie próbowałem zacząć to oglądać :)

Pierwszy sezon, owszem to jeszcze nie to ale później jest tylko lepiej i lepiej. I warto nawet pierwszy obejrzeć dla ważnych szczegółów postaci i światów których potem wątki ciągną się przez sezony.

Innych ras jest niewiele, ale nie o spiczaste uszy w tym serialu chodzi ale o ogólny świetny klimat. Bardzo, bardzo polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, trzeba powiedzieć że sama podstawa Stargate z Kurtem Russellem była fajnym pomysłem, a serial miał swój urok, myślę że gdyby przeznaczyć większy budżet to mogło być jeszcze lepiej, tym bardziej, że było to ładnych kilka lat temu to nie było źle, popatrzmy na obecne "przegadane" seriale ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi