Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę podzielić niezłe opinie na temat dextera. Na początku sezonu przysypiałem, ale rozwija się nieźle, w zasadzie z tego co zostało co oglądam jeden z ciekawszych seriali. Wątki są ciekawsze, wrócili do zaskakujących zwrotów akcji, szczególnie pod koniec odcinka, to do czego przyzwyczajał ten serial. Postać Lumen też niezła, bardzo dobrze gra ta aktorka.

Poza tym trochę bieda, supernatural tradycyjnie przynudza (nie oglądałem jeszcze ep 9), walking dead ostatni spore rozczarowanie, house średni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fringe'a nikt tu nie oglada? :D Najnowszy odcinek swietnie sie skonczyl, nastepne epizody zapowiadaja sie jeszcze ciekawiej.

No jak nie jak tak :)

Ale właśnie czytałem na hataku że serial może być zagrożony anulowaniem na kolejny sezon <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

party down - komedia o aktorach, ktorzy przyjechali do LA za swoim holywoodzkim snem. niestety im nie wychodzi i pracuja w firmie kateringowej. polecam.

modern family - perypetie wspolczesnej amerykanskiej rodziny. aktor grajacy ala bundy'ego gra glowe rodziny. mamy bogatego dziadka ohajtanego z goraca, dzieciata kolumbijka, dwoch gejow z adoptowana wietnamska dziewczynka, 40-letnie dziecko oraz duzo humoru. bardzo polecam.

w obu serialach nie ma smiechow nagranych w tle co wg mnie juz na samym poczatku jest duzym plusem.

fringe 3 sezon kopie poslady. dwa pierwsze sezony troche przynudzaly, jednak obecnie to jedna z niewielu pozycji, gdzie nie moge sie doczekac nastepnego odcinka. zenada jak dostanie cancela.

chuck jak zawsze trzyma poziom, to samo co the big bang theory. reszta jest pogrozona w przecietnosci. i tej przecietnosci przewodzi supernatural, ktory zaliczyl najbardziej spektakularny upadek. 5 swietnych sezonow i dorobiony na sile slabiutki 6 sezon.

co do dextera to skonczyl sie na 2 sezonie. jesli chodzi o trzeci sezon wszyscy sa zgodni. natomiast I polowa 4 sezonu byla nudna. Pozniej sie oczywiscie rozkrecil i zakonczyl sie niesamowitym zwrotem akcji, jednak

zabicie glowniejszej postaci

to zdecydowanie za malo, zeby ocenic pozytywnie caly sezon. piaty sezon doszedlem do 4 odcinka i dalej na razie nie dam rady, bo najzwyczajniej w swiecie mi sie nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho TWD całkiem niezłe. Może całość odcinka nie była powalająca, ale za to na końcówce zrobiło już się ciekawie, oby następne odcinki miały więcej takich scen.

A ja się rozczarowałem. Praktycznie brak napięcia, serial w większości przegadany. Widać jak bardzo szkodzi opinia 'hitu' przed wydaniem samego serialu.

W pierwszym odcinku trochę się działo i dobrze to rokowało na przyszłość ale potencjał został zmarnowany.

Seriale nie powinny dostawać zielonego światła na kontynuację jeszcze przed skończeniem sezonu premierowego, to działa deprymująco.

Odnośnie House'a również się zgadzam, że serial ma najlepsze dni za sobą. Co prawda sezon 8 jest pewnikiem (pisał o tym reżyser na Twitterze) ale osobiście mam nadzieję, że 8 będzie tym, który w dobrym stylu zamknie ten wybitny całościowo serial. Czasem lepiej coś uciąć i wyjść z podniesioną głową niż ciągnąć coś na siłę i psuć reputację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się rozczarowałem. Praktycznie brak napięcia, serial w większości przegadany. Widać jak bardzo szkodzi opinia 'hitu' przed wydaniem samego serialu.

W pierwszym odcinku trochę się działo i dobrze to rokowało na przyszłość ale potencjał został zmarnowany.

Ja nie czytałem żadnych opinii przed oglądaniem, więc nie nastawiałem się na nie wiadomo co, dlatego moim zdaniem jest całkiem nieźle. To, że jeden odcinek był przegadany, nie oznacza, że teraz będzie coraz mniej akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fringe'a nikt tu nie oglada? :D Najnowszy odcinek swietnie sie skonczyl, nastepne epizody zapowiadaja sie jeszcze ciekawiej.

Oglądam ten serial od samego początku z każdym kolejnym odcinkiem zastanawiając się dlaczego właściwie to robię ale muszę przyznać że ostatni był konkretny mam nadzieję że następne będą trzymać poziom. Całościowo trochę średni ten serial, zawsze mnie denerwowało że wszystkie zagadki w 40 min rozwiązują....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dexter wymiata wszystko. Brak slów, ogladalem ten odcinek w spazmach szalenstwa, radosci.

Jesli mieliby dac za cos 'oskara', to chyba za ten odcinek.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem. :) Jak dla mnie w każdym sezonie zawsze było tak, że najpierw Dex solidnie ale niezbyt śpiesznie wkręcał się na obroty i budował sytuację do tego, żeby na koniec sezonu zrobić bum! a potem zostaje już tylko zbieranie szczenki z podłogi. Teraz już jestem do tego przyzwyczajony i nawet odcinki w których mniej się dzieje bardzo mi się podobają.

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie przesadza. Ostani odcinek jest niemalze genialny jak z reszta "caly serial". Faktycznie poczatek sezonu troche wolno sie rozwial ale teraz jest juz poziom do jakiego przyzwyczaily nas poprzednie sezony

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TWD s01e04 - cały czas mi tu brakuje odrobiny akcji oraz klimatu pilota.Najbardziej w tym serialu podoba mi się opening :D

Dexter s05e09- łoooo,myślałem że ściemniacie z tym odcinkiem a to zdecydowanie najlepszy odcinek sezonu,tyle wątków się nakręciło że nie wiadomo co będzie się działo

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale serial skasowali bo oglądalność tych beznadziejnych odcinków była niska. Nikt nie chciał czekać aż w końcu coś sie zacznie dziać.

Dlatego pytam czy dla tego jednego odcinka warto wrócić do tego, no niezbyt udanego tworu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi