rafa Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 ..premiera 2 sezonu The Last Ship No jak dla mnie dobrze wystartowali sezon. Oby trzymali poziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Podobno hannibala anuluja po tym sezonie. Moze sie zmusze i juz go wymecze do konca, bo jakos mi nie podchodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 O sezon 3 jest, dzięki za przypomnienie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZUY_BEZCZELNY_CHAM Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Nowe archiwum X - klik a tu taka cisza ;[ Edytowane 24 Czerwca 2015 przez ZUY_BEZCZELNY_CHAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 czytaj dziecko ze zrozumieniem, dopiero na poczatku 2016... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 I było już wspomniane o tym tro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 x-files - szczerze to nigdy nie ogladalem, łacznie widzialem moze z 5-6 odcinkow i to bylo chyba z 15 lat temu z czego pamiętam moze 4-5 scenZ racji zblizajacego sie nowego sezonu zaczałem wczoraj ogladac od 1 sezonu.Jak narazie widziaem 6 odcinkow i kazdy to osobna historia.Ktos moze bez spoilerow powiedziec czy tak bedzie do konca 9 sezonu, czy moze pojawią sie jakies wątki ktore bedą sie przewijac pomiedzy tymi osobnymi historiami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jest główny wątek, który się tyczy oczywiście obcych. Zwykle jest to kilka odcinków na sezon. Zawsze pierwsze i ostatnie odcinki sezonu tyczą się tego wątku. Jak ktoś lubi takie klimaty to warto obejrzeć. Osobne historie też są ciekawe. Chociaż bywają i słabe jak chyba w każdym serialu. Co kto lubi. Ja tam dobrze wspominam serial. Ale nie dobrnąłem do końca 9 sezonu. Skończyłem gdzieś na 2 odcinku i jakoś przełamać się nie mogę. IMO serial dla mnie kończy się na 7 sezonie. Potem jest tylko gorzej. Dlatego mam obawy co do nowych odcinków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Motyw główny to historia z obcymi, porwania itp, porwanie siostry Muldera. Również związana z tym cała ta teoria spiskowa, cancer man itp. Ten wątek pojawia się zwykle kilka razy w sezonie, są odcinki tylko o tym. pchają główną fabułę do przodu. Zwykle jest to też start i koniec sezonu, chyba w każdym sezonie. Pozostałe epizody to osobna historia, niezależna od wątku z obcymi. Do tego jest kilka odcinków, w których np. jakiś bohater powraca, np. uciekł, i muszą go ścigać ponownie. Także czasem jedna sprawa pojawia się w kilku odcinkach, nawet w różnych sezonach. Osobiście wolę normalne odcinki niż motyw z obcymi. Ale ogóle serial jest świetny. Szczególnie ten nowy remaster w 1080p. Jeszcze z istotnych zmian, serial ma 9 sezonów, z czego Mulder "znika" na końcu 7. Dla wielu fanów, serial się w tym momencie kończy. Mulder pojawia się jeszcze gościnnie w paru epizodach, ale nie jest już częścią ekipy jak w sezonach 1-7. W nowym sezonie który dopiero kręcą, Mulder powraca normalnie na dobre, także może być dobrze :) Edytowane 25 Czerwca 2015 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Mogłem to źle zapamiętać, ale już pod koniec 8 sezonu i w większości 9, Mulder pojawia się już bardzo często.Istotną informacją jest iż pomiędzy 5 a 6 sezonem znajduje się film(The X-Files: Fight the Future), którego wydarzenia są istotne dla kolejnych sezonów. Drugi film "I want to belive" jest raczej oderwany od serialu w kwestii chronologi jak i tematyki(brak wątków z obcymi). Dark Matter - Nowość twórców Stargate, początek imo niezbyt udany. CGI kłuje w oczy, a historia jakaś taka niezbyt.The Last Ship season 2 - Trzyma poziom, dzieje się dużo i ogląda się tak samo przyjemnie jak wcześniej. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_X-Files_episodes Odcinki związane z głównym wątkiem są oznaczone, to dla tych co chcieliby pominąć fillery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZUY_BEZCZELNY_CHAM Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 jestem tylko ciekaw jaki będzie klimat w tym mini-serialu (niby ma byc tylko 6 odcinków) - will see ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_X-Files_episodes Odcinki związane z głównym wątkiem są oznaczone, to dla tych co chcieliby pominąć fillery. Ja bym prędzej pominął odcinki o obcych :) Najlepsze epizody x-files to moim zdaniem te klasyki. Np. ten: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Post-Modern_Prometheus majstersztyk. Albo epizod w stylu dnia świstaka gdzie Mulder przeżywa ten sam dzień wiele razy i za każdym razem ginie. Później w dalszych sezonach sporo eksperymentowali. Pamiętam też ten odcinek stylizowany na ten realitshow "cops", czyli kręcony kamerą "z ręki". X-files generalnie to kawał dobrego serialu, nie można tego przegapić. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZUY_BEZCZELNY_CHAM Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Dla mnie S01E01 - klasyk z X-files ;] dobry jest też S02E14 - niepokojąco mroczny :-P https://en.wikipedia.org/wiki/Die_Hand_Die_Verletzt ogólnie (jak tak patrze na dzisiejsze seriale) to niestety one już IMO nie mają tego klimatu :( wszystkie te "mentalisty" i inne jakieś takie przebajerowane, bez polotu - w Xach każdy praktycznie odcinek jest inny (różne, nieruzinkowe historie, czasami pokazujące poczucie humoru twórców serialu) - ale w podobnym klimacie co całość - i to jest siłą tego serialiku EDIT w X-files bardzo ciekawą postacią był jeszcze taki starszy facet (po 50-ce) co to go palacz ścigał przez całą serie chyba ;] Facet z kosmosu ale nie kolonizator jak ci pozostali, z Mulderem w jednym z odcinków wybrali się na farmę z tymi sklonowanymi dziecmi (na obraz i podobieństwo siostry Muldera m.in.) - znowu w innym ep. palacz zgarnął tego Kosmite i zamknął w masce w jakiejś bazie - cieawe konwersacje tam były czasami ;] - w sensie dające do myślenia IMO ps. no ew. GoT jest też naprawdę OK ;] Edytowane 25 Czerwca 2015 przez ZUY_BEZCZELNY_CHAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 True detective s02e03 spoiler: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Starym zarąbistym serialem to był Outer limits (Po tamtej stronie) http://www.filmweb.pl/serial/Po+tamtej+stronie-1995-130208 Oczywiście X-Files należy u mnie do elity gatunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 To sprecyzujcie co się w końcu dzieje z X-files bo zaspałem. Wypuścili remastera prawda? Rozumiem, że sezony pojawiają się powoli, trochę pracy mają. Ale o co chodzi z kręceniem nowego sezonu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 To sprecyzujcie co się w końcu dzieje z X-files bo zaspałem. Wypuścili remastera prawda? Rozumiem, że sezony pojawiają się powoli, trochę pracy mają. Ale o co chodzi z kręceniem nowego sezonu? https://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files_(miniseries) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZUY_BEZCZELNY_CHAM Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Jak to co się dzieje?! Kosmity są :D no i pare innych "ciekawostek" ;) EDIT #Havoc nie jest to serial w którym to "dzieje sie" non stop to samo w ten sam deseń - tak to można opisać w skrócie - po prostu zacznij oglądać od S01E01 i zobaczysz czy odpowiada czy nie - simple ;] co prawda dziś po tylu latach trochę "trąci myszką" (niektóre ep.) ale ogólnie IMO trzyma ciekawy poziom, jakby nie patrzeć. I ma pare takich ciekawych wątków - z zupełnie odjechanymi koncepcjami czasami, nawet i zahaczających o religie, Boga etc. Edytowane 1 Lipca 2015 przez ZUY_BEZCZELNY_CHAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 falling skies i suits wrocily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2015 EDIT #Havoc nie jest to serial w którym to "dzieje sie" non stop to samo w ten sam deseń - tak to można opisać w skrócie - po prostu zacznij oglądać od S01E01 i zobaczysz czy odpowiada czy nie - simple ;] co prawda dziś po tylu latach trochę "trąci myszką" (niektóre ep.) ale ogólnie IMO trzyma ciekawy poziom, jakby nie patrzeć. I ma pare takich ciekawych wątków - z zupełnie odjechanymi koncepcjami czasami, nawet i zahaczających o religie, Boga etc. NIe muszę, oglądałem już :P Pytanie było o to co wyjaśnił link od NostradamuSek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 Jakos przypadkowo trafilem na Penny Dreadful. Po 3 odcinkach moge powiedziec, ze wciaga. Dosc mroczny klimat + muzyka, ktora go jeszcze zageszcza. Aktorzy daja rade, mimo ze kojarze tylko Eve Green. Ciekawe jak to wszystko dalej sie potoczy. Po za tym spore zageszczenie postaciami z ksiazek na metrze kwadratowym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Jak na razie mogę polecić Gotham, po grach z Gackiem zacząłem bardziej interesować się uniwersum i jak dla mnie serial jest fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Jakos przypadkowo trafilem na Penny Dreadful. Po 3 odcinkach moge powiedziec, ze wciaga. Dosc mroczny klimat + muzyka, ktora go jeszcze zageszcza. Aktorzy daja rade, mimo ze kojarze tylko Eve Green. Ciekawe jak to wszystko dalej sie potoczy. Po za tym spore zageszczenie postaciami z ksiazek na metrze kwadratowym :D Rekomendowany przeze mnie jakiś czas temu. Moim zdaniem super. Zaczynam jeszcze badać http://www.filmweb.pl/serial/Jonathan+Strange+%26+Mr+Norrell-2015-214541- na razie trochę dziwny, ale dla odskoczni czemu nie. Zaczyna się też drugi sezon: http://www.filmweb.pl/serial/Wirus-2014-685442- również polecam. Jak na razie mogę polecić Gotham, po grach z Gackiem zacząłem bardziej interesować się uniwersum i jak dla mnie serial jest fajny. Można obejrzeć, acz http://www.filmweb.pl/serial/Daredevil-2015-702252znacznie bardziej podszedł mi. Edytowane 13 Lipca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Nie wiem o co chodziło w tej ostatniej scenie true detective.. Ale pogrzebali realizm doszczętnie, robiąc strzelaninę w której ginie z 10 policjantów i drugie tyle cywili. Gdyby coś takiego miało miejsce naprawdę, to by trafiło na czołówki newsów na całym świecie, a głowni bohaterowie serialu by zostali odsunięcie od sprawy, śledztwo by przejęły całkowicie inne służby, np fbi. W serialu z oczywistych względów to się nie może stać. Przesadzili. Edytowane 14 Lipca 2015 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Koniec sezonu zapowiada sie smakowicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) W drugim sezonie DareDevila ma być Punisher, a Gotham ma odwiedzić FireFly ;) Jeżeli kogoś zainteresował trailer to można obejrzeć już odcinek pilotowy Lucifera ;) Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez Makduf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ktoś oglądał pilot Mission Impossible? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Suits: Ale cliffhanger !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amisier Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Te cliffhangery to chamskie jest, człowiek się cały czas zastanawia co będzie dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...