Skocz do zawartości
Jin*

Seriale

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie seriale ściągane z neta to żadne piractwo ,więc czepianie się tego skąd je mam jest troszkę przegięciem. Chociaż moderatorzy pewnie mają inne zdanie. Poza tym nikt linków tutaj nie podaje. Obejrzałem jeszcze Vanished jest ciekawy ,chociaż akcja nieco wolniejsza niż w takim PB czy 24 ,ale jak dla mnie nie przynudza. Obejrzałem dopiero 1 odcinek więc więcej nic napisać nie mogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie ogladnalem PB 2x06

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
no to panowie wpadli :D A ta kobieta to na serio chciala ten tego z Burrowsem? Czy tylko tego zeby zostala na chwile sama i zadzwonila po gliny? Z tym spotkaniem Sucre z C-Note na drodze to niezle naciagane :D Ciekawi mnie jak tym razem "rodzinka" sie wywinie policji :D No i bardzo ladnie sie rozwinal watek Kellermana, ktory sie bardzo ciekawie zapowiada. Szydera bedzie jak Haywire bedzie sobie bakal w Holandii, a tamci beda znowu uciekac policji w krytycznych momentach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PB

Heh no i mamy Prison Industry reaktywacja :> Gdzies juz chyba cos kopali w podłodze czyz nie? :]

Odcinek dobry, liczylem jednak ze Haywire wpadnie. Jego wątek jest totalnie naciągnięty. Koles bez planu ucieczki, bez inteligencji bez krycia sie bez problemu zwiał? Poza tym nikt przez te kilka tygodni (bo zdaje sie tyle czasu minęło od ucieczki) nie zszedl z roweru i nie zwrocil na siebie uwagi ani jednego gliniarza? No dajmy spokoj. Mogli go złapac w dzisiejszym odcinku byłby spokoj. Ciekawe co będzie z Tweenerem (pojdzie siedziec to pewne, ale czy wygada gdzie jest reszta w zamian za uklad ktory mu pewnie zaproponuja?). Niezłe jazdy mial Teodor B. Juz był w ogrodku juz witał sie z gąską a tu bęc gąska napalona na kogos innego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba gliny nie widziales...

Co do nowego PB - rzeczywiscie niezly.

Powiem wam ze mi sie zal tweenera zrobilo ;] - tak rozpaczliwie uciekal przed agentem, ehh...

To teraz przerwa? :\ Jak ja to wytrzymam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akcja z tweenerem mnie zabiła poprostu. biedny uciekał przed Mahone'm ale mu się nie udało. No cóż. Czekamy do następnego odcinka :D. PB trzyma poziom... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba gliny nie widziales...

Co do nowego PB - rzeczywiscie niezly.

Powiem wam ze mi sie zal tweenera zrobilo ;] - tak rozpaczliwie uciekal przed agentem, ehh...

To teraz przerwa? :\ Jak ja to wytrzymam?

http://epguides.com/PrisonBreak/

Z tego wynika że żadnej przerwy na razie nie ma. Jeszcze na pewno 3 odcinki będą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer do 7 odcinka --> http://www.youtube.com/watch?v=Ug7Jmi3Cs-M

Już nie mogę się doczekać :)

http://epguides.com/PrisonBreak/

Z tego wynika że żadnej przerwy na razie nie ma. Jeszcze na pewno 3 odcinki będą

Nie byłbym tego taki pewien. To są wstępne daty, gdzieś wyczytałem, że po 7 odcinku nastąpi 3 tyg. przerwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slavOK - Mahoney to w Akademii Policyjnej był ;p

pb

A już myślałem że ją T-Bag dziabnie tym szpikulcem...choć jeszcze nie wiadomo jak to się dalej potoczy...

Tweener'a nie lubię...dobrze mu tak :)

A co do Haywire...on tam się gdzieś musi pojawić i narobić bigosu...bo ten obraz mu się raczej z Holandią nie skojarzył...

Doktor Who ?...no fajno...;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pb

Ja tweenera lubielm ,fajnie go koles zagral "Hey yo" itp ;]]]]]]]]]

W trailer'rze bylo 'next monday' wiec chyba nie ma przerwy jednak...

Do tego cos powieddzieli ze ktos nie wyjdzie z tego zywy... czy moze moj angielskki jest do bani?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PB

Obejrzałem 2x06.Zastanawia mnie co Haywire zobaczył w tym obrazie i co zamierza teraz zrobić. Czyżby to on był największym problemem? Co do policji przed domem tej babki ,to pewnie właśnie T-Bag zmusi ją jakoś by spławiła policje. Chociaż ten Agent będzie tak dociekliwy, że wejdzie do domu ,potem do garażu i... ? Akcja przypomina te w kanciapie strażników w Fox River.Zastanawiam się co dalej będzie.Bo w końcu kasę to muszą wziąć ,a co potem? Koniec serialu ? Albo nie będzie tam kasy ,albo będą przez resztę sezonu demaskować sprawę Burrowsa i rozpracowywali tą "Firmę"....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pb

I mysle ze tka bedzie wlasnie b oojciec Sary juz cos sie kapnal ze cos jest nie tak... i wg. mnie to on bedzie kluczem w calej tej sprawie.

Devil - na trailerze bylo pokazane jak ta policjantka celowala z broni wiec chyba T-Bag nie zmusi tej babeczki zeby ja splawila...[/spoiler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PB z odcinka na odcinek coraz gorszy :mur:

Jakiś argument :lol:

A co w nim takiego gorszego ? Akcja cały czas jest i do tego wielowątkowość co jest chyba główną zaletą ,bo akcja nie skupia się tylko na Michael'u i poszukiwaniu pieniędzy. W tym odcinku tak wyszło że wszyscy jakoś (prócz Haywire'a) są znów razem ,a dokładnie do Sucre i C-Note co uważam troszkę za naciąganie ale może i będzie jeszcze ciekawiej. Co do reszty ,czyli tą akcją z kopaniem w fundamencie Silosu ,że sie powtarza akcja z Fox River ? Kopać musieli i tak co było do przewidzenia... Jedyne co schrzanili to z Haywire'm.Faktycznie ciągle jeździ tym rowerem i jakoś go nie dorwali. Chyba że jeździł zwykle nocą a w ciągu dnia mniej.Tak to można sobie tłumaczyć. Sam jego wygląd zwrócił by kogoś uwagę, a ten spokojnie sobie wchodzi do domu niewidomej staruszki i zabiera jakiś obraz i w sumie nie wiadomo po co. Takie niedociągnięcia są dla mnie niczym w porównaniu do całej reszty.

Jak chcesz to czekaj na Losta ,który będzie pewnie tak samo nudny jak 2 sezon ,chyba że naprawdę coś wymyślą. Np. Wybiją prawie wszystkich rozbitków ,a z nieba za pomocą magnezu spadnie kolejny samolot z nową załogą na następne 2 sezony :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś argument :lol:

A co w nim takiego gorszego ? Akcja cały czas jest i do tego wielowątkowość co jest chyba główną zaletą ,bo akcja nie skupia się tylko na Michael'u i poszukiwaniu pieniędzy. W tym odcinku tak wyszło że wszyscy jakoś (prócz Haywire'a) są znów razem ,a dokładnie do Sucre i C-Note co uważam troszkę za naciąganie ale może i będzie jeszcze ciekawiej. Co do reszty ,czyli tą akcją z kopaniem w fundamencie Silosu ,że sie powtarza akcja z Fox River ? Kopać musieli i tak co było do przewidzenia... Jedyne co schrzanili to z Haywire'm.Faktycznie ciągle jeździ tym rowerem i jakoś go nie dorwali. Chyba że jeździł zwykle nocą a w ciągu dnia mniej.Tak to można sobie tłumaczyć. Sam jego wygląd zwrócił by kogoś uwagę, a ten spokojnie sobie wchodzi do domu niewidomej staruszki i zabiera jakiś obraz i w sumie nie wiadomo po co. Takie niedociągnięcia są dla mnie niczym w porównaniu do całej reszty.

Jak chcesz to czekaj na Losta

Lost jest przeciętny.

Co gorszego?

Akcja cały czas? Pierwszy sezon był naprawdę fantastyczny, drugi się wlecze jak flaki z olejem. Ilość akcji na odcinek w dwóch ostatnich odcinkach jest bardzo biedna. Wielowątkowość? 24 w latach świetności (2 i 3 sezon) był nieporównywalnie lepszy. Ale PB podobnie jak 24 w 4 i 5 sezonie z każdym odcinkiem jest coraz gorszy.

Dlaczego? Bo serial odniósł sukces i chcą go rozciągnąć tak bardzo jak tylko się da (3 sezony...). A te 38 minut to juz by mogli z łaski swojej zapełnić. Początek 2 sezonu tez był w zasadzie dobry, natomiast dzieje się dużo mniej z odcinka na odcinek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy o co ci chodzi - kazdy inaczej widzi te 'akcje'. Malo sie dzieje? A co ma sie dziac? Maja sie strzelac i sciagac samochodami czy co? Wytlumacz to troche bardziej bo na razie to rzucasz ogolniki i nikt nie wie o co ci chodzi.

W porownaniu do 1 serii rzeczywiscie jest gorzej, ale nie przesadzaj, serial trzyma poziom i chyba lepiej juz nie mogli go wymyslec...

Nie wiadomo czego oczekujesz, 2 seria nie jest zla, w porownaniu zi nnyhmi serialiami jakie leca w TV jest boska, ale nie, za malo sie dzieje... za malo akcji! Dac im wszystkim bronie do reki i niech sie strzelaja - wtedy bedzie duuuzo akcji i wszyscy beda zadowoleni. Ciezko wprowadzic jakies emocjonujace motywy w ich historie, ja sie dziwie ze tworcy jeszcze potrafili zrobic z 2 sezonu, ktory jest w jakims stopniu nastawiony na kase, calkiem niezly serial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz cooo... Jak zaczyna się odcinek i mają zamiar zabawić się w kopanie, to bardzo prymitywnym motywem jest rozciągnięcie tego na cały odcinek i dodatkowo zakończenie go wizytą policji. No przepraszam że ja w ogóle mam czelność zauważyć że w każdym odcinku uciekają w ostatnim momencie. Na dodatek w ostatnim odcinku w wątku politycznym stało się... troszeczkę niewiele.

I o trzymaniu poziomu nawet nie mów, bo 24 wytrzymało zaskakująco długo (3 sezony) a Sopranos mając 60 minutowe odcinki jest w stanie w 6 sezonie tak samo dobre jak na poczatku. Owszem, możesz powiedzieć że nie jest to serial stricte sensacyjny, ale ile tam było akcji na odcinek!

Porównaj

Prison Break - 30KB napisów na 40 minut - 0.75KB tekstu na minute

Sopranos - 94KB na 60 minut - 1,6KB tekstu na minute

Już pomijam że w PB dialogi są na poziomie... "amerykańskim", a czas się nadrabia ujęciami kamery, które nie mają ani ładu ani składu. Sorry, ale ja ten serial naprawdę lubiłem, a psuje się w tempie zastraszającym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ogląda ktos tu w ogóle supernatural?

jeżeli nie to naprawde polecem serial, wczoraj ukazał sie 1 odcinek drugiego sezonu

jest to takie archiwum x, wziete na bardziej weseoło, wiecej sensacyjnych elementów, troche z blade, buffy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Supernatural...właśnie mi się organizuje 1szy sezon...dziś, najpóźniej jutro skończę Rome...trzeba coś oglądać ;)

Jericho też trzeba będzie gdzieś przy okazji, zwłaszcza że to świeży serial i tylko 2 odcinki do nadgonienia...

Oglądał ktoś "Heroes" ?...siakiś nowy serial...

w środę początek 3 sezonu LOST'a...a oglądał ktoś LOSTed ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladał ktoś wczoraj Doktora Who? Jezeli tak to jakie wrażenia?;]]]

Bo wg mnie serial zapowiada sie przebrechtowo ^^ Manekiny atakujące świat? Tylko brytole mogły wpasc na taki pomysł.

BTW od 10.X na tv4 bedzie emitowany latający cyrk ;]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi