andrewthx Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Nie chcę robić OT, ale o ci chodzi? Po co w takim razie 30 stron wątku o foo@ ASIO :?: Czy wszyscy tam piszący mylą się:?: :lol2: pisałem, iż ASIO to alternatywna metoda mapowania dźwięku, w stosunku do Direct sound, i że jakość dźwięku pod x-fi @ ASIO powinna być jeszcze lepsza na foo, niż na Audigy.. Edytowane 19 Września 2005 przez andrewthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Nie chcę robić OT, ale o ci chodzi? Po co w takim razie 30 stron wątku o foo@ ASIO :?: Czy wszyscy tam piszący mylą się:?: :lol2: pisałem, iż ASIO to alternatywna metoda mapowania dźwięku, w stosunku do Direct sound, i że jakość dźwięku pod x-fi @ ASIO powinna być jeszcze lepsza na foo, niż na Audigy.. 1657121[/snapback] a powiem ci, że się mylą. Rozumiem odpalić ASIO na sprzęcie audio za 5k to wtedy można rozmawiać o nieznacznym polepszeniu dźwięku, ale z pierdziawkami za 0,5k-1k to można zapomnieć. \ Edytowane 19 Września 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) a powiem ci, że się mylą. Rozumiem odpalić ASIO na sprzęcie audio za 5k to wtedy można rozmawiać o nieznacznym polepszeniu dźwięku, ale z pierdziawkami za 0,5k-1k to można zapomnieć. \ 1657183[/snapback] skoro jest takie twoje zdanie, to musze zgodzic się,iż kilkase osób (w tym ja), mają omamy słuchowe :mur: No offence. Edytowane 19 Września 2005 przez andrewthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 skoro jest takie twoje zdanie, to musze zgodzic się,iż kilkase osób (w tym ja), mają omamy słuchowe :mur: No offence. 1658029[/snapback] no chyba masz (reszta pewnie też) albo to sobie ubzdurałeś, że na asio jest lepszy dźwięk. Jak gra ci lepiej to spoko, ale to jest oszukiwanie samego siebie. Napisz mi jedno w czym ten dźwięk na asio jest niby lepszy od dźwięku na np. DirectSound. ps. kup sobie jakiegoś porządnego wzmaka i do tego jakieś dobre stereo i będziesz miał lepszy dźwięk, a nie będziesz tu kit wciskał że masz lepszy dźwięk na jakiejś głupiej wtyczce. może jeszcze napiszesz że używasz mpg123 (otachan) to normalnie chyba spadnę z krzesła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) @ Nierealny Daruj sobie te infantylne wstawki , w stylu : Ubzdurałeś... :idea: Po pierwsze, czy ja napisałem gdzieś ,że użycie interfejsu ASIO, daje lepszy dźwięk :?: Zadałem czysto retoryczne pytanie, jak będzie działał Foo, pod tym interfejsem, w przypadku X-Fi , posiadającego najlepsze przetworniki. Po drugie zaletą interfejsu ASIO, jest ominięcie windosowskiego mixera, jak to ma miejsce również w przypadku Kernell streaming, a samo ASIO, jest stosowane z foo , w połączeniu ze sterownikami kx, i wtyczkami w odtwarzaczu, które są zoptymalizowane pod ASIO .To samo tyczy się użytego tam resamplera, stosowanego de facto tylko do kart z serii SB, ze względu na bug , przy próbkowaniu.Samo ASIO, nie jest optymalizowane do mp3, ale wyżej opisany system jest pod ten interfejs zoptymalizowany.Więc czy ja piszę że to ASIO daje lepszy dźwięk :?: Co do twoich przemyśleń na temat jakości dźwięku, to używałem kilku programów, które wykorzystują ten protokół transmisji, i bynajmniej lepszego dźwięku nie uświadczyłem. W przypadku foo pod ASIO różnice są słyszalne pod kątem : *Poprawy separacji kanałów *lepszej lokalizacji źródeł pozornych *większej dynamiki *pewnego wzrostu częstotliwości w dolnym i górnym zakresie pasma Tych różnic nie słyszę po przełączeniu na Direct Sound, i bynajmniej mój sprzęt audio to nie plastikowe pudełka za 50 PLN. Wyżej opisane różnice słyszy wiele osób, które testowały to na różnych modelach SB, i na różnych konfiguracjach sprzętowych, często na sprzecie klasy średniej. Oczywiście jest to tylko metoda optymalizacji posiadanego sprzętu, i nie da się tu przeskoczyć możliwości sprzętowych karty, która ulega herculesom czy innym, nie mówiąc o PCM 2702. Ja trzymam się słów Marcina gps , i uważam je za trafne : Jezeli po zainstalowaniu i skonfigurowaniu jak wyzej nie slyszycie roznicy miedzy ASIO, a DirectSound/KernelStreaming/WaveOut, to albo macie beznadziejny sprzet (w stylu plastikowych radyjek komunijnych) albo jestescie glusi (slon wam na uszy nadepnal). NO OFFENCE No offence, sończmy ten temat, bo to wątek o x-fi Edytowane 20 Września 2005 przez andrewthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) @ Nierealny Daruj sobie te infantylne wstawki , w stylu : Ubzdurałeś... :idea: Po pierwsze, czy ja napisałem gdzieś ,że użycie interfejsu ASIO, daje lepszy dźwięk :?: Zadałem czysto retoryczne pytanie, jak będzie działał Foo, pod tym interfejsem, w przypadku X-Fi , posiadającego najlepsze przetworniki. hahaha sam sobie teraz zaprzeczasz, a to co to niby jest: Wbrew twojemu mniemaniu różnice są słyszalne,i rosną proporcjonalne do posiadanego sprzętu, dry.gif ....(foo@asio).Ta metoda mappowania dźwięku jest znacznie lepsza, pod kątem jakości i elastycznośći,NIE KAŻDY używa karty dźwiękowej , bo grać w jakies tam gierki....oprócz tego,(o czym wiele osób nie chyba nie wie..), k. dźw. służyć może do słuchania muzyki, czy amatorskiej obróbki dźwięku...Kwestia lepszych przetworników, jest chyba oczywista,i nie ma się nad nią sensu rozwodzić. Po drugie zaletą interfejsu ASIO, jest ominięcie windosowskiego mixera, jak to ma miejsce również w przypadku Kernell streaming, a samo ASIO, jest stosowane z foo , w połączeniu ze sterownikami kx, i wtyczkami w odtwarzaczu, które są zoptymalizowane pod ASIO .To samo tyczy się użytego tam resamplera, stosowanego de facto tylko do kart z serii SB, ze względu na bug , przy próbkowaniu.Samo ASIO, nie jest optymalizowane do mp3, ale wyżej opisany system jest pod ten interfejs zoptymalizowany.Więc czy ja piszę że to ASIO daje lepszy dźwięk :?: Co do twoich przemyśleń na temat jakości dźwięku, to używałem kilku programów, które wykorzystują ten protokół transmisji, i bynajmniej lepszego dźwięku nie uświadczyłem. W przypadku foo pod ASIO różnice są słyszalne pod kątem : *Poprawy separacji kanałów *lepszej lokalizacji źródeł pozornych *większej dynamiki *pewnego wzrostu częstotliwości w dolnym i górnym zakresie pasma Tych różnic nie słyszę po przełączeniu na Direct Sound, i bynajmniej mój sprzęt audio to nie plastikowe pudełka za 50 PLN. Wyżej opisane różnice słyszy wiele osób, które testowały to na różnych modelach SB, i na różnych konfiguracjach sprzętowych, często na sprzecie klasy średniej. Oczywiście jest to tylko metoda optymalizacji posiadanego sprzętu, i nie da się tu przeskoczyć możliwości sprzętowych karty, która ulega herculesom czy innym, nie mówiąc o PCM 2702. Ja trzymam się słów Marcina gps , i uważam je za trafne : Jezeli po zainstalowaniu i skonfigurowaniu jak wyzej nie slyszycie roznicy miedzy ASIO, a DirectSound/KernelStreaming/WaveOut, to albo macie beznadziejny sprzet (w stylu plastikowych radyjek komunijnych) albo jestescie glusi (slon wam na uszy nadepnal). NO OFFENCE No offence, sończmy ten temat, bo to wątek o x-fi 1659759[/snapback] możesz sie trzymać tych herezji nic mi do tego. ps. zapraszam na inne forum wyspecjalizowane pod kątem naszego kochanego playera :D http://metrixmetal.com.pl/foobar2000/forum/index.php http://metrixmetal.com.pl/foobar2000/forum...php?p=6247#6247 i specjalnie założonego topicu żeby nie zaśmiecać tego. nie będziesz zły że zacytuje tam twoje słowa :) Edytowane 20 Września 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Mówiłem ogólnie,iż standard ASIO, jest znacznie lepszy pod wzgledem jakosci i elastycznosci w przypadku obróbki audio.(Nie napisałem że jakości dźwięku.)Natomiast foo z wtyczkami i kx, jest lepszy pod wzgledem jakości tych elementów dźwięku które opisałem, (dla SB) ja nie głosze herezji, gdyż moje odczucia w tym zakresie,pokrywaja się z odczuciami w zakresie jakosci dźwięku @ foo, wielu użytkowników. Masz wątek o tym, przeczytaj do 18 strony, tam wszystko jest.Jeśli słyszysz różnice to ok, jesli nie to też ok.nikt nikogo nie zmusza do wierzenia na słowo. EOT ps .jak wklejasz moje wypowiedzi na innym forum, to podaj też swoje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 i co pan powie na to: http://metrixmetal.com.pl/foobar2000/forum...php?p=6248#6248 przez takich jak andrewthx śmieją się z userów tweaka na innych forach :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Dobra ale powiedzcie kiedy x-fi będzie w sklepach ?? Edytowane 23 Września 2005 przez Labe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Dobra ale powiedzcie kiedy x-fi będzie w sklepach ?? 1665297[/snapback] Ja tu widze co najmniej 4 rozne wersje do kupienia/zamowienia :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) Sound Blaster X-Fi Elite Pro 1 290,00 zł Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS 909,00 zł Sound Blaster X-Fi Platinum 712,00 zł Sound Blaster X-Fi Xtreme Music 599,00 zł BUHEHEHHEHEHEHHE LOL kto im to kupi za taką cene bo na pewno nie ja PS. andrewthx coś pan przycichł :unsure: Edytowane 24 Września 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Kiedy to będzie sprzedawane na WGK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Kiedy to będzie sprzedawane na WGK? 1665679[/snapback] Wróżka Sandra 0605-51-51-25 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Wróżka Sandra 0605-51-51-25 :lol: 1666123[/snapback] Nie ufam wróżkom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Sound Blaster X-Fi Elite Pro 1 290,00 zł Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS 909,00 zł Sound Blaster X-Fi Platinum 712,00 zł Sound Blaster X-Fi Xtreme Music 599,00 zł BUHEHEHHEHEHEHHE LOL kto im to kupi za taką cene bo na pewno nie ja 1665617[/snapback] nie martw sie znajda sie kupcy - na allegro juz jedna poszla za 700 zl.. (mowa o Xtreme music) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
germanski Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 :lol2: "nie martw sie znajda sie kupcy - na allegro juz jedna poszla za 700 zl.. (mowa o Xtreme music) " :lol2: widać, że debili nie brakuje :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 bede mieć karte tudzień lub dwa wcześniej za jedyne 200zł :lol2: :lol2: :lol2: sam mam zamiar kupic taką karte ale jak stanieje do rozsadnego poziomu znaczy sie poniżej 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Jeśli ktoś będzie miał jakiś model tej karty, niech napisze tu małą recenzję, odnośnie jakosci oprogramowania, działania w filach, grach i jaosci odtwarzanego dźwięku :wink: @cavarr wojen z nikim prowadzić nie zamierzam :wink: .Zgłoś ten nieszczęsny temat z działu oprogramowanie, do moderat. , w celu jego zamkniecia, i odklejenia.Kłutnie szybko się skończą.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...&TowarId=17105# ehhhhh... jak to zobaczyłem to az mi sie słabo zrobiło... dobra robie zrzute na X-fi jak mi ją fundniecie to wam walne recke na 10 stron. to kto sie dorzuca ??? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Mi kumpel wlasnie z irlandi przywioz X-fi Xtreme music ;) Najlepsze jest to ze chcialem od niego za 135 zeta kupic Audigy 2 ZS a tu niespodzianka place mu tyle samo i dostaje do rak nowke X-fi :D:D:D:D A włąsnie co do kart dowiedzialem się ze pakowali je w irlandi dopiero połtora tygodnia temu. Jego siostra pracuje w creativie i sporo znizki na sprzet creativa ale i pomijajac ten fakt znajomy zrobil mi prezen dokladajac jakies 20 euro :D:D:D PS.Tacy znajomi to skarb :D:D:D:D:D Edytowane 29 Września 2005 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 W komputroniku X-fi kosztuje 499 zł Ja mam Audigy 2ZS, powiem szczerze, jest niezły. Jednocześnie uważam że nie wykorzystam jego potencjału nawet w 60%. Gdybym posiadał X-fi byłoby już z 30%. Reasumując, dla większości potencjalnych nabywców, kupno nowych kart dzwiękowych jest stratą pieniędzy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) Corso, jesteś w fatalnym błędzie. Co ty chcesz wykorzytywać? Po co te procenty ? Wystarczy, że dźwięk usłyszysz lepszy. Dla mnie dźwięk lepszy o "20%" (tak mówiąc po twojemu), to zdecydowanie lepszy dźwięk! Kupno X-Fi nie jest stratą pieniędzy! Przeciwnie! Cena jest atrakcyjna jak na nowy, porządnie zbudowany sprzęt. Skoro na różnych vortalach opinie sa pozytywne, to nie ulega wątpliwości, że Creative odwalił kawał dobrej roboty! Oczywiscie dla takiej karty zalecany jest odpowiednio wysokiej klasy sprzęt audio. Jeśli mowa o głośniczkach za 50-300 zł, to faktycznie - STRATA PIENIĘDZY! Edytowane 1 Października 2005 przez Lumperator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Posiadam Logitechy Z-2300, ostatnio zastanawiam się jak nad zmianą SoundStorma na X-FI. Dźwięk wydaje mi się całkiem ok, ale jeszcze nie jest to czego się spodziewałem, myślicie, że wymiana zintegrowanej karty muzycznej na nowy sprzęt od creative przyniesie znaczną poprawę jakości dźwięku? Odsłuchiwał ktoś SS i X-Fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Powiem jedno Kumpel miał i zintegrowane badziewie(soundstorm tyz) i audigy, potem zmienił na a2, a tera ma x-fi fatality i mówi, że dzwięk z tej ostatniej karty jest nie do pobicia. Nie mówiąc już o grach(namiętnie łupiemy w BF2) - gadałem z nim na TS, to sie nie przestawał zachwycać czystością dzwięku, jak i łatwością lokalizowania różnych jego źródeł (miał też doczynienia z aurealem 2 kiedyś, jak ja, i twierdzi, że w koncu creativowi się udało) cóż duzo mówic - też zamówiłem fatality cena 841 plus przesyłka 20 jak bedzie - bo cholera jasna, Creative nie nadąża z produkcją! nóby jedne:) PS. zastanawiałem się nad zmianą radka na gf6800gt - powiedział, że nie ma sensu, duzej róznicy nie zobaczę, a jak kupie x-fi, to będe zadowolony. (btw, miał i 6800, i gt i ultra, a tera ma 7800gt, jeb..... burżuj:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Sprawa jest prosta - jak ktos na codzień słucha/gra na wszelakich odmianach kodeka ALC to po przesiadce na X-Fi tylko głuchy nie odczuje róznicy. Pamiętajmy o jednym - karty muzycznej nie kupuje się dwa razy w roku - to jest inwestycja na przynajmiej 3 lata, bo ten segment rynku nie rozwija sie tak jak powiedzmy rynek kart graficznych. Po drugie nie przesadzajmy - wydatek 400-500 zł na sprzęt klasy X-fi nie jest jakis kolosalny, jesli niektórzy sa w stanie dwa razy w rou zmieniac procki i grafy za duzo większe peniądze. UPDATE: Jest teścik na FrazPC: X-Fi Edytowane 4 Października 2005 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 recka fajna ale troche mnie zastanawia słaba ocena w kolumny +wzmak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Zajrzalem na strone Creative do specyfikacji X-fi Extreme Music (http://www.creative.com/products/product.a...uct=14066&nav=1) i co widze? Cyfrowe wyjscie (i wejscie za posrednictwem jakiegos dodatkowego modulu), line-in i mic in sa polaczone w jednym zlaczu minijack, nazwanym przez Creative FlexiJack. Dowcip polega na tym, ze zadnej przejsciowki z normalnych jackow na tego Flexi w zestawie nie ma. W efekcie skorzystanie z wyjscia cyfrowego i wejscia zewnetrznego (czy tez mikrofonu, albo wszystkich na raz) bez wywalania kolejnej kasy bedzie niemozliwe... Edytowane 11 Października 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Zajrzalem na strone Creative do specyfikacji X-fi Extreme Music (1695877[/snapback]czy ta karte da w prosty sposob podlaczyc przez spdif ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 mój kolega ma X-Fi.pożyczyłem go od niego na jeden dzień i na moich Logitechach X-530 nie słychać żadnej różnicy w porówaniu z Audigy 2 OEM.Ciekawe jakie trzeba kupić głośniki,żeby usłyszeć różnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 czy ta karte da w prosty sposob podlaczyc przez spdif ? Pozdrawiam 1695932[/snapback] Tak, kupujesz przejsciowke minijack - cinch za 3 zl, albo na allegro gotowy juz kabelek - za 15 zl, zaptaszkowujesz w panelu - musisz to zrobic osobno dla gier i osobno dla muzyki - ze ma sygnal isc rowniez przez wyjscie cyfrowe i voila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...