Hanu Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 A ja znów dorzucę smoły do wątku... Jeśli ktokolwiek posiada dysk SCSI podłaczony do kontrolera SCSI niech lepiej zapomni o X-Fi. Taka kombinacja po prostu gryzie sie ze sobą, powdując trzaski w w momencie gdy tylko dysk zaczyna odczyt ( co ciekawe przy zapisie nie ma problemów). Crative problem zna, jest gigantyczny wątek na forum tej firmy , a nic nie zrobiono w celu naprawy tego zjawiska. Wszytkiemu jest winne przesycenie szyny PCI - oba urządzenia ssą równo i żadne nie chce popuścić :). Szkoda mi się rozstawać z potężną wydajnością dysku SCSI, ale mam już dość tych problemów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vefour.pl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Czy aby Panów na pewno dobrze rozumiem? Jak sobie kupię tę kartę, do tego wzmacniacz av wysokiej klasy z takimiż kolumnami, to nie bedzie mi działało 5.1? Chciałem sobie zrobić centrum relaksu :) z dobrym sprzętem, ale jakoś mi się nie chce wierzyć, że nie można tego połączyć ... V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Czy aby Panów na pewno dobrze rozumiem? Jak sobie kupię tę kartę, do tego wzmacniacz av wysokiej klasy z takimiż kolumnami, to nie bedzie mi działało 5.1? Chciałem sobie zrobić centrum relaksu :) z dobrym sprzętem, ale jakoś mi się nie chce wierzyć, że nie można tego połączyć ... V. Nie pograsz sobie w gry z dźwiękiem 5.1 jeżeli do wzmaka puścisz dźwięk kablem cyfrowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vefour.pl Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 a nie cyfrowym? oświećcie mnie prosze jak to zrobić - mam owo x-fi mam amplituner i co dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Ja mam pytanie jak można wyłączyć podczas korzystania z wyjścia SPDIF - wyjścia analogowe tak jak to było w audigy 2? Mam słuchawki bez regulacji głośności i słuchając cicho przy kompie przeszkadzają mi. Drugie pytanie czy ktoś używał Creative MediaSource DVD-Audio Playera? Edytowane 27 Listopada 2005 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piit Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) a nie cyfrowym? oświećcie mnie prosze jak to zrobić - mam owo x-fi mam amplituner i co dalej?Analogowe wyjścia X-fi łączysz za pomocą trzech przejściówek(mały jack na cinch-stereo) z wejściem 6 CH INPUT w amplitunerze. Edytowane 27 Listopada 2005 przez Piit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vefour.pl Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 hmmmm ... i wtedy będzie ok? btw, pytanie praktyczne: jaki jest sens dokładnania do wersji fatal1ty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Vega z pclaba wrzucił ostrą łyche goryczki do serca x-fi - http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=124638 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Podział trybów działania (Game, Entertainment i Creation - Mode) to idiotyczny chwyt marketingowy. Nie ma żadnych, logicznych podstaw do tego, aby w ogóle istniał. Nie ma żadnego wpływu na wydajność pomimo, że Creative tak się chwali, że to właśnie ten podział pozwala "przekierować" moc obliczeniową na jednostki X-Fi, w danym trybie potrzebne, dla uzyskania jak najwyższej wydajności - testy niebawem na PCLab.pl. Dodatkowo cholernie taki podział utrudnia pracę z komputerem. Np. Aby włączyć sobie grę musisz ręcznie zmienić tryb na Game Mode. Wychodzisz z gry i chcesz obejrzeć teraz film - znowu musisz, ręcznie zmieniać tryb. Potem znowu chcesz zagrać? Znowu zmieniasz ręcznie tryb. Brak profilów ustawień dla aplikacji to w dzisiejszych czasach niedopuszczalny idiotyzm.To jest fakt, takie przełączanie między trybami może być wkurzające (i tak już muszę się przełączać z wyjścia cyfrowego na analogowe jak chce pograć w gry z 5.1) X-Fi mają absurdalne ograniczenia - nie potrafią rejestrować dźwięku, z więcej niż jednego źródła analogowego (jeśli masz Tuner TV na PCI, podłączony do karty przez np. AUX + mikrofon, zapomnij o używaniu ich jednocześnie, bez zastosowania panelu 5,25" (np. w wersji Fatal1ty). Jest to o tyle śmieszne, że byle kodek AC'97 na płycie głównej, ciągnie sygnał analogowy z tylu gniazd, ile tylko jest na płycie...No i z tym też dali ciała. To jest wada samej konstrukcji karty czy można to jakos rozwiązać drogą softową (inne stery)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...