McBenner Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Czy ma ktos program do flashowania radeonow? Szukalem w necie i cosik znalezc nie moge. Bios mam zamiar zmienic bo mi w gta sa tesktury znikaja, czy zamiania biosu cos pomoze? Prosilbym o wyslanie programu wraz z odpowiednim biosem (275/275) na kslabik@aster.pl Z gory dziekuje. A jesli sie wam nie chce to chociaz o linka do strony z downloadem i instrukcja co i jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 zmiana biosu nic nie da. kombinuj ze sterownikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Racja ponieważ to ta sama grafika, ten sam chip, więc chyba na jedno wyjdzie. Radeony tak mają w niektórych grach, Trzeba może jakieś patche. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) No niby 9100 i 8500 to to samo, jednak 9100 jest zdecydowanie bardziej problematyczny, sam kiedyś miałem przezroczyste samochody w grze toca, dopiero przeflashowanie na 8500 rozwiązało problem. Jakiś program do flashowania znajdziesz TU Co do biosu to trzeba go starannie dobrać bo karty często nie wstają po takich zabiegach, dlatego dobrze zgrać sobie aktualny bios i zrobić dyskietke ratunkową - chodzi o to aby komputer automatycznie wystartował z dyskietki i przywrucił starego biosa karty bo jak coś nie wyjdzie to nie będzie obrazu. Jak się nie ma pewności co do biosa to lepiej "wgrać" go programem RamBios, napisałem w cudzysłowiu bo ten program nie wgrywa biosa do karty tylko jakoś do ramu i dlatego po resecie mamy wszystko po staremu, czyli jeśli wgramy biosa za pomocą RamBios i karta się zawiesi lub wyświetli artefakty to mamy zły bios. Biosy i soft Opis flashowania 8500 na 9100 To tak dla przykładu jak się do tego zabrać. To tyle. Zycze powodzenia. Edytowane 14 Czerwca 2005 przez jg5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 ja w sumie mam przejściowo r9100 kumpla i w San Andreas zero błędów, raczej wina sterowników bo kumplowi z niezidentyfikowanymi przeze mnie sterownikami na 9200se też znikają ludzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Z ciekawosci, bo jeszcze nie mam gry - jak z plynnoscia na R9100? w danej rozdzielczosci. dzieki za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 umnie na radeonie 9100 gta sa spoko chula na 800*600 na opcjach na maxa i nie mam problemów z texturami wszystko ok jade na sterach 4.11 NGO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ja mam przejściowo r9100 64bit (:D) 64mb i w SA gram na 1024x768, medium, podczas deszczu lekko zwalnia.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Dzieki za info, naprawde mi sie przydalo, jeszcze raz dzieki!:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Poradzilem sobie z teksturami (co najmniej narazie), juz nie mrygaja. Mam sterowniki 4.11. Problem polega na tym, ze na tych sterach mam odswiezanie 60 hz, wiec bardzo slabo sie gra. Probowalem instalowac mutliresa z blokada odswiezania ale to nic nie dawalo. Ma ktos inne rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...