BiBeR Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Witam Chodzi oczywiscie o kosci 2x512MB, do duala, w cenie powiedzmy do 400-450zl . I prosze nie odsylac mnie do innych sklepow :) Akurat w tym wypadku tylko Sirius wchodzi w gre i nie jest to niestety zalezne ode mnie. Pamieci docelowo przeznaczone na platforme AMD (A64 939 i zapewne jakas DFi na NF4) Fajnie by bylo gdyby 500 dalo sie z nich wycisnac, ale przede wszystkim chodzi o stabilnosc. Zaciekawily mnie patrioty, jednak praktycznie zero recek w necie, a juz tym bardziej opinii uzytkownikow. Po zapoznaniu sie z oferta moja uwage zwrocily: Patriot Signature DDR 1GB/400 PC3200 KH CL2,5 - 412zl Patriot Extreme DDR 1GB/400 PC3200 CL2 (5-3-2) - 595 (tu niestety sporo drozej i zastanawiam sie czy warto doplacac, gdzies mi sie obilo ze kreca sie srednio) Jest jeszcze Hynix - za komplet 392zl, Kingmax Hardcore 500Mhz - 562zl komplet, no i TwinMos Speed Premium - 438zl (tyle ze tu loteria, bo nie wiadomo na jakich kosciach, trzeba by bylo je w reku miec) Tak na szybkiego to sklaniam sie w strone tych Patriotow za 412zl, ale chetnie wyslucham waszych opini (szczegolnie wlasnie o patriot) oraz sugestii. Chcialbym sie zmiescic w ok 450zl, jednak taki maxymalny pulap to ok 600zl, tyle ze taki zakup musi byc soldnie umotywowany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 te droższe patrioty robione ponoć na winbondach UTT (Ch series) czasem zdarzają się TCCD te tańsze nie ma informacji :-P myślę że jak pogadasz z goścmi z siriusa to może wyselekcjonują ci speed premium na winbondach bo z tych podanych tylko takie bym brał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 BIBER powiedz na jakim napieciu i timingach lataja tez Hynix'u Twoja na 250Mhz? Moze odkupie od Ciebie jak zmienisz juz ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 @cyganos king - no zakladajac ze bym szukal Twinmosow selekcjonowanych, to jakie oznaczenia powinny sie znalesc na kosciach w tych najlepszych, najbardziej poszukiwanych? :-P @crash_zero - wszystko na default. Nie chcialem zylowac nic, a tyle mi w zupelnosci starcza, wiec zarowno proc na default, jak i pamieci na default (rowniez timingi, nie bawilem sie nawet nimi, w sumie na intelu i tak to niewiele daje) Co do kosci to sa jeszcze te stare, kosci BT, ktore jak wiadomo znacznie lepiej smigaly niz obecne dzis DT. Bede sprzedawal calosc, czyli plyta, proc, pamieci, no ale w sumie mozna sie dogadac jakby co, pamieci jestem sklonny sprzedac osobno. Mam jeszcze na nie prawie 2lata gwarancji (kupowalem z 3letnia od dystrybutora, w sklepach dawali 2 :-P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 @cyganos king - no zakladajac ze bym szukal Twinmosow selekcjonowanych, to jakie oznaczenia powinny sie znalesc na kosciach w tych najlepszych, najbardziej poszukiwanych? :-P 1495994[/snapback] wszystko o pamięciach znajdziesz tu :D dokładnie na dole postu opisane są cechy tych twinmosów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Dzieki za linka :) W dalszym ciagu nic o patriotach, czyzby takie syfiaste :lol: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 nie sadze-po prostu sie jeszcze nie rozpowszechnily ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Pewnie masz racje, a tymczasem pojawil sie nowy zawodnik o ktorym tez nic nie bylo wiadomo :-P ASTAK na modulach BH-5 CL 2 5-2-2 za 590zl Tutaj LINK Teraz to ja juz sam nie wiem co brac :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 a nie macie jakiejs rozpiski ktore patrioty jakie maja kosci;) bo jak pytalem kolesia z gieldy komp w wawie (allegro: maniejbielecki) to sam nie wiedzial co tam jest w tych patriotach... powiedzial ze to nowosc i narazie sam nie wie i ze pozniej moze cos wiecej sie dowie;) astak?... co to za firma 1 raz slysze:) z daleka wygladaja jak hyperx:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Pewnie masz racje, a tymczasem pojawil sie nowy zawodnik o ktorym tez nic nie bylo wiadomo :-P ASTAK na modulach BH-5 CL 2 5-2-2 za 590zl Tutaj 1496984[/snapback] skoro te nowe to pewne bh-5 to bierz i testuj przynajmniej nie będziesz musiał się bawić w wybieranie, tylko ciekawi mnie jakie max napiecie na ramy daje twoja płyta? bo bh lubia duuuużo volt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Obecna 2,9, ale przesiadam sie na A64, wiec docelowo beda na DFI na NF4 ;) A tam chyba mozna 4,0V ;] Powolna przesiadke zaczynam od pamieci. Te astak lepsze parametry maja niz te patrioty za 595 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Poniżej krótki test tych nowych pamięci: Astak BH-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 coś ten link nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Wyglada ciekawie, mimo ze jakas chinszczyzna pisane :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Hmm, jako że nigdzie twinmosów nie można dostać, to te pamięci spadły mi chyba z nieba :D EDIT: Zamówiłem i mam szczerą nadzieję, że będą dobre... Edytowane 16 Czerwca 2005 przez civi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Hmm, jako że nigdzie twinmosów nie można dostać, to te pamięci spadły mi chyba z nieba :D EDIT: Zamówiłem i mam szczerą nadzieję, że będą dobre... 1499717[/snapback] Jak dostaniesz to czekamy na testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Hmm, jako że nigdzie twinmosów nie można dostać, to te pamięci spadły mi chyba z nieba :D EDIT: Zamówiłem i mam szczerą nadzieję, że będą dobre... 1499717[/snapback] Ktore konkretnie zamowiles? 2x512 za 590zl ? Bo sam sie czaje na nie, informuj na biezaco :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 jesli krecily by sie tak jak speed premiumy to ciekawa propozycja, bo twinmosy praktycznie nie do dostania w chwili obecnej. :?a ze niedlugo przesiadam sie na nf4 to wlasnie tez poszukuje sensownych kostek;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Ktore konkretnie zamowiles? 2x512 za 590zl ? Bo sam sie czaje na nie, informuj na biezaco :-P 1504210[/snapback] Tak, te, ale jeszcze nie doszły. Jutro / pojutrze będe je miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Bede robil recenzje tych pamieci. Wlasnie do mnie przyszla paczka. Wlozylem je do kompa... 220MHz przy 2-2-2-5 na 2.7V... :D EDIT 225MHz przy 2-2-2-5 na 2.9V Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos84 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Na nF2? 1T czy 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 ja potrzebuje testow na nf4 bo bede mial i pamieci nie daja mi spokoju. niech ktos potestuje na napieciach powyzej 3V tak do 3.6. ale one bede pewnie miec takie wyniki jak wszystkie bh-5 czyli ok 250 2-2-2-5 na ok 3,5V. tylko czy warto placic az 600zl za bh-5 jak twinmosy sp dostanie sie za ok 500 tylko ze nigdzie ich nie ma <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Tym pamieciom ewidentnie potrzebne sa wolty. Nie jest to zreszta odkrycie ameryki. Po wstepnych testach: 200MHz - 2-2-2-5 - 2,6V 210MHz - 2-2-2-5 - 2,7V 220MHz - 2-2-2-5 - 2,9V 225MHz - 2-2-2-5 - 2,9V 228MHz - 2-2-2-5 - 2,9V Niestety 2,9V to u mnie max :( Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Nio to super. Jak ktos zna rosyjski to polecam http://www.overclockers.ru/lab/15854.shtml Sam nieznam kobieta mi pomagala :D Ale rusek wykrecil je na 242MHz przy CL2 :D Maja potencjal :D I sa odpowiednie dla mnie :D Wlasnie zamowilem jedna kosc 512MB :D Edytowane 21 Czerwca 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Dostalem do testow jeszcze te pamieci. Na timingach standardowych doszedlem na razie do 240MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 i raczej duzo wiecej nie wyciagniesz bo to nie bh-5 i napiecie im nie pomoze raczej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Dostalem do testow jeszcze 1509383[/snapback] Przy jakim napieciu robiles testy ??? Jak za ta cene to i tak dobrze dzialaja :D Sprawdzasz je np. Goldmemory lub memtestem czy tylko odpalasz Prime i Super pi ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Prime i superPI. Prime wlasnie przelecial 3h. Tak jak mowisz - za ta cene i tal dobrze leca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Prime i superPI. Prime wlasnie przelecial 3h. Tak jak mowisz - za ta cene i tal dobrze leca! 1510015[/snapback] a na jakim napieciu sprawdzales ?????? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 a na jakim napieciu sprawdzales ?????? :mur: 1510090[/snapback] Napisalem juz przeciez - 2,9V, czyli max jakie moge podac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...