Skocz do zawartości
Szpon

Nec 1100a Dvd+rw

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wgraniem nowego firmware do nagrywarki dvd nec 1100a, firmware jest oryginalne ze strony NECa, pod windowsa w postaci programiku, nowe oprogramowanie zmienia szybkośc zapisu z 2,4x na 4x ale niestety biosik zaczyna sie uploadować i po chwili cały komp się zawiesza. Nagrywarka dalej działa. Juz kiedyś wgrywalem do niej nowszy bios ale nic takiego sie nie działo. Nie da się jakoś wyczyścić ROMu albo usunąć możliwe że istniejącego zabezpieczenia przed wgraniem tego biosu?

Edytowane przez Szpon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z wgraniem nowego firmware do nagrywarki dvd nec 1100a, firmware jest oryginalne ze strony NECa, pod windowsa w postaci programiku, nowe oprogramowanie zmienia szybkośc zapisu z 2,4x na 4x ale niestety biosik zaczyna sie uploadować i po chwili cały komp się zawiesza. Nagrywarka dalej działa. Juz kiedyś wgrywalem do niej nowszy bios ale nic takiego sie nie działo. Nie da się jakoś wyczyścić ROMu albo usunąć możliwe że istniejącego zabezpieczenia przed wgraniem tego biosu?

1495952[/snapback]

A napęd jest sam na taśmie jako master? (tak jest napisane w instrukcji od NEC przy update'erze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, a wiesz ze o tym nie pomyślałem? :mur: Zadziałało, firmware się wgrał. Ale teraz jest taki problem, że nie czyta nagrywanych płyt DVD, tylko tłoczone, ale nagrywa. :angry: Widzialem ze na forum tez ktos mial taki prblem i też z NEC. :huh: Co sie dzieje? Przeczyściłem soczewkę i też nic.

Edytowane przez Szpon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi