Szpon Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) Mam problem z wgraniem nowego firmware do nagrywarki dvd nec 1100a, firmware jest oryginalne ze strony NECa, pod windowsa w postaci programiku, nowe oprogramowanie zmienia szybkośc zapisu z 2,4x na 4x ale niestety biosik zaczyna sie uploadować i po chwili cały komp się zawiesza. Nagrywarka dalej działa. Juz kiedyś wgrywalem do niej nowszy bios ale nic takiego sie nie działo. Nie da się jakoś wyczyścić ROMu albo usunąć możliwe że istniejącego zabezpieczenia przed wgraniem tego biosu? Edytowane 28 Października 2005 przez Szpon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 podbijam temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam problem z wgraniem nowego firmware do nagrywarki dvd nec 1100a, firmware jest oryginalne ze strony NECa, pod windowsa w postaci programiku, nowe oprogramowanie zmienia szybkośc zapisu z 2,4x na 4x ale niestety biosik zaczyna sie uploadować i po chwili cały komp się zawiesza. Nagrywarka dalej działa. Juz kiedyś wgrywalem do niej nowszy bios ale nic takiego sie nie działo. Nie da się jakoś wyczyścić ROMu albo usunąć możliwe że istniejącego zabezpieczenia przed wgraniem tego biosu? 1495952[/snapback] A napęd jest sam na taśmie jako master? (tak jest napisane w instrukcji od NEC przy update'erze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) Hm, a wiesz ze o tym nie pomyślałem? :mur: Zadziałało, firmware się wgrał. Ale teraz jest taki problem, że nie czyta nagrywanych płyt DVD, tylko tłoczone, ale nagrywa. :angry: Widzialem ze na forum tez ktos mial taki prblem i też z NEC. :huh: Co sie dzieje? Przeczyściłem soczewkę i też nic. Edytowane 29 Października 2005 przez Szpon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...