Skocz do zawartości
Ti

Mam 2x256 Hynix D43...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak jak w tytule: posiadam 2x256 Hynixa z niezłej serii:

HY...blabla...22BT-D43 (kość)

HY...blabla...6B8R-D43 (naklejka)

Krótko mówiąc - pamięci rewelka, 240 FSB przy CL2.5, ich maksimum to 270 MHz ale o timingach wolę nie mówić :D

Niestety ramu troszke zaczyna brakować i zastanawiam się, czy po prostu dorzucić do nich 512'tkę, czy lepiej sprzedać to co mam i kupić 2x512 ?

Jak wygląda sprawa z dualem przy trzech kościach: 2x256 i 1x512? Czy teraz dostanę 512 Hynixa z tak dobrej serii jak te co mam?

Jeżeli miałbym zmieniać na 2x512.. to co wybrać? Wszystko pod Abita NF7-S 2.0 i Bartona 2500. Zależy mi na 230-240 MHz przy mozliwe jak najniższych timingach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie jakby ktos odpwoiedzal, bo mam bardzo podbny problem,

tez posiadam 2x256 hinix i chiałbym dołozyc 512.

Tylko ze pamieci chodza w dualu, czy ustawnie 2x256 i 1x512 bedze dziłalo w dualu czy musze pchnać te pamieci i kupic 2x512?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie wlasnie tez mi sie tak zdaje ze dual to 2x lub 4x hehe ale juz ktos pisal ze dual bedzie dzialal nawet z 3 koscmi hehe no moze ma racje ja niestety u siebie nie prubowalem z 3 kostkami. ja bym zmienil na 2x512 niz 4x256 bo 2 kosci beda sie lepiej krecic i beda stabilniejsze. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi