gzdylek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 siema mam problem z grami a mianowicie, podczas w rozne gry wywali mi raptem do wina. co moze byc za przyczyna? dzisiaj po wywaleniu z gry pojawil mi sie komunikat ze mam za malo ( albo zajeta - nie pamietam) pamieci fizycznej ( albo wirtualnej - tez nie pamietam hehe:) ) mam win xp pro serrvice pack 1. moj sprzet to sempron 2500+, 256 mb, sus a7n8x i geforce 4 mx 440 128mb. dzieki za pomoc. narka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dogrizz Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Jakbyś napisal jeszcze jaka gra ;) poczytaj w readme czy działa na twoim sprzęcie. A komunikat ( z tego co mi sie kojarzy) dotyczył ramu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Może masz za mały plik wymiany ustawiony i się aplikacja wyłącza jak zajmie cały. Ustaw na sztywno minimalny i maksymalny rozmiar pliku wymiany na 1024MB. To wyeliminuje przynajmniej jedna potencjalną przyczynę. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzdylek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Może masz za mały plik wymiany ustawiony i się aplikacja wyłącza jak zajmie cały. Ustaw na sztywno minimalny i maksymalny rozmiar pliku wymiany na 1024MB. To wyeliminuje przynajmniej jedna potencjalną przyczynę. Pozdrawiam! 1496418[/snapback] jakbys mogl mi jeszcze napisac gdzie to sie zmienia bo ciutke zieolny w te klocki jestem:) robi sie tak na roznych grach np rollercoaster tycoon 3 beach life czy tez simsach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dogrizz Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Panel sterowania -> System -> Zakładka zaawansowane -> Wydajność -> Zaawansowane -> Punkt Pamięć Wirtualna "Zmień"- Ustawienia niestandardowe Tam ustawiasz wartości kilkasz ustaw. Ok Zastosuj i resecik kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzdylek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Panel sterowania -> System -> Zakładka zaawansowane -> Wydajność -> Zaawansowane -> Punkt Pamięć Wirtualna "Zmień"- Ustawienia niestandardowe Tam ustawiasz wartości kilkasz ustaw. Ok Zastosuj i resecik kompa. 1496440[/snapback] znalazlem i wszystko jasne tylko jakbys mogl jasniej ciut mi napisac co znaczy ''Ustaw na sztywno minimalny '' :) tzn na ile? dzieki i sorka za upierdliwe pytania:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dogrizz Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 no z tego co pisał kolega u góry to znaczy ze w w niestandartowych masz ustawić minimum - 1024 i maximum 1024.. chyba ze cos mi sie pomylilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzdylek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 no z tego co pisał kolega u góry to znaczy ze w w niestandartowych masz ustawić minimum - 1024 i maximum 1024.. chyba ze cos mi sie pomylilo 1496467[/snapback] po zmiany i roznych kombinacjach z tymi ustawienieami nadal sa takie problemy. moze macie jakies inne porady jeszcze jak moge rozwaizac ten problem. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dogrizz Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) Dokup ramu ? zrób formata ? POczytaj readme gierek czy działają na twoim sprzęcie itd ... Wiem że na GF4 MX wiele gierek nie działa dajmy na to Pandora Tommorow Pomimo że działa na wszystki GF-ach od 3 wzwyż Edytowane 14 Czerwca 2005 przez Dogrizz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Bo GF4MX ma tyle wspólnego z GF4Ti co maluch z mercedesem. MX to trochę przeprojektowany GF2Ti i było o tym głośno już wkrótce po premierze tych kart. A do tematu: Może spróbuj zainstalować SP2 (możliwe że masz zaśmiecony system i to przez to, a SP2 nadpisuje cześć bibliotek oryginalnymi (czytaj nowszymi wersjami ale made by M$)). Kupno większej ilości RAMu przy 256MB napewno jest dobrym pomysłem, nawet jeśli nie rozwiąże problemu. W ostateczności zostaje jeszcze format. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzdylek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 witam. dzieki wam za pomoc. zobacze jak bedzie po kupnie pamieci a potem sp2 no i w ostatecznosci format. jesli wpadniecie na jakies wsazowki jeszcze to chetnie poczytam:) pozrdo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...