majka Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 czy mógłby mi ktoś powiedzieć co zrobić aby chodził mi tryb graficzny? czy w moim turbo pascalu czegoś brakuje? czy powinnam coś ściągnąć do niego? dziękuje za pomoc i przepraszam jeśli moje pytania uznacie za prymitywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 A moze napiszesz co nie działa/jaki wyświetla błąd? Żeby chodził tryb graficzny potrzeba pascala i prawidłowo napisanego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majka Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 mam coś takiego: error 15: file not found (GRAPH.TPU). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Sprawdz czy jest w folderze pascala graph.tpu Powinien być w \UNITS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majka Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 nom jest :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majka Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 czyli pewnie wszystko powinno być ok z tym moim programem. ech poddaję się :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 A ścieżki w kompilatorze? Options->Directories i tam się ścieżki ustawia. Ustaw odpowiednią ścieżkę do UNITS i powinno smigać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonameplum Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Jeżli to nie pomoże to co proponują koledzy to jeszcze sprawdz czy dobrze zadeklarowałeś miejsce znajdowania się graph.tpu w programie detectgraph(d,m); initgraph(d,m,'sciezka do graph.tpu') np. initgraph(d,m,'c:\tp\units') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojmarek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Jeżli to nie pomoże to co proponują koledzy to jeszcze sprawdz czy dobrze zadeklarowałeś miejsce znajdowania się graph.tpu w programie detectgraph(d,m); initgraph(d,m,'sciezka do graph.tpu') np. initgraph(d,m,'c:\tp\units') 1497539[/snapback] chyba nie do konca udało Ci się pascala rozgryźć... initgraph chce sciezki do sterownika karty graficznej, czyli potoczniej do folderu bgi, a że praktycznie wszystkie kompy obsługują VGA to nie trzeba rekompilowac programu na kazdej maszynie z innymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...