Skocz do zawartości
mako_tychy

Co Się Dzieje? Komputer Strasznie Glosno Chodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Włączam komputer, chodzi strasznie glosno, (zawsze bylo oki) dzieje sie tak od ok. 2 tyg, dopiero gdy go wylącze i wlącze chodzi normalnie, po za tym gdy gram w lepsze gry, to te mi sie zacinają i musze wylaczac po 3-4 minutach gry mimo ze zawsze chodzily po 4-5 godzin i wszystko bylo cacy :). nie wiem czy te usterki są powiązane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za rade chciał bym mieć 100% pewnosci ze pieniądze nie pojdą w błoto, wiec zapytam dla pewnosci, czy gdy wentylator sie zatrze, moze raz chodzic glosno a raz jak by nigdy nic, i czy porblemem mojej grafiki moga byc tym spowodowane ??

(analogicznie procesor nie ma dobrego chlodzenia, nagrzewa sie i pada przy gtrach ktore normalnie chodzą)

Pozdrawima i czekam na odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdejmij budę, włącz kompa przytrzymując wiatrak palcem. Będziesz mniej więcej wiedział, czy to on. Tylko nie przesadzaj i zaraz puszczaj. Jak się wiatrak skosi na łożysku to może raz głośno a raz cicho chodzić, zależy jak się ułoży.

Sprawdź też tym samym sposobem wiatrak na grafie, one też czasem padają i mogą ciąć grafikę.

Sposób "na palec" jest jednym z najlepszych do zidentyfikowania padającego wiatraka;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi