mako_tychy Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Włączam komputer, chodzi strasznie glosno, (zawsze bylo oki) dzieje sie tak od ok. 2 tyg, dopiero gdy go wylącze i wlącze chodzi normalnie, po za tym gdy gram w lepsze gry, to te mi sie zacinają i musze wylaczac po 3-4 minutach gry mimo ze zawsze chodzily po 4-5 godzin i wszystko bylo cacy :). nie wiem czy te usterki są powiązane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Wymien wentylator od procesora. Pewnie sie zatarł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Dziękuje za rade chciał bym mieć 100% pewnosci ze pieniądze nie pojdą w błoto, wiec zapytam dla pewnosci, czy gdy wentylator sie zatrze, moze raz chodzic glosno a raz jak by nigdy nic, i czy porblemem mojej grafiki moga byc tym spowodowane ?? (analogicznie procesor nie ma dobrego chlodzenia, nagrzewa sie i pada przy gtrach ktore normalnie chodzą) Pozdrawima i czekam na odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclaska Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zdejmij budę, włącz kompa przytrzymując wiatrak palcem. Będziesz mniej więcej wiedział, czy to on. Tylko nie przesadzaj i zaraz puszczaj. Jak się wiatrak skosi na łożysku to może raz głośno a raz cicho chodzić, zależy jak się ułoży. Sprawdź też tym samym sposobem wiatrak na grafie, one też czasem padają i mogą ciąć grafikę. Sposób "na palec" jest jednym z najlepszych do zidentyfikowania padającego wiatraka;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Jeżeli o gry chodzi to mi bardziej się wydaję, że będzie to karta... Ale na karcie możesz nie mieć wentyla więc pozostaje procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Pewnie sie wentyl zatarl. Wytraczy ze go rozbierzesz i nasmarujesz czyms np. WD40. Problem z glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...