Qatio Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) Muszę kupić nowy dysk twardy, gdyż poprzedni uległ uszkodzeniu. Mam na to bardzo mało czasu i dlatego tutaj piszę. Przeglądałem troche net pod tym kątem, ale niewiele znalazłem. Parametry dysku jaki zamierzam nabyć: - Pojemność 200 GB (Ten parametr nie jest sztywny, ale musi być >160GB) - Interfejs PATA - Cena do 500 zl Szukam czegoś szybkiego, niezawodnego i cichego. Aktualnie zastanawiam się nad tymi modelami: - Samsung SpinPoint SP2014N - WD Caviar SE WD2000JB - Maxtor DiamondMax 10 6B200P0 Nie chciałbym, aby to było coś z Hitachi/IBM. Jakby ktoś miał adresy stron www z testami dysków, to też może podać. Z góry dzięki. Edytowane 14 Czerwca 2005 przez Qatio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terki Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Jak dla mnie Samsung. Dysk bardzo cichy, wydajny i malo sie grzeje. Moze nie najszybszy na rynku ale na allegro mozna go kupic za 335 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...