grz Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 W zwiazku ze zblizajaca sie rozbudowa moje kompa postanowilem przyjrzec sie blizej posiadanemu zasilaczowi. Jest to zasilacz Max Power model: MPK - 350 ATX. Deklarowane parametry: +3,3 V - 28 A +5 V - 30 A + 12 V - 15 A - 12 V - 0,5 A - 5 V - 0,3 A + 5 V SB - 2 A Total output 350 W MAX Combined output +3,3 V & +5 V - 200W Całosc zaopatrzona jest w 120 mm wiatrak, waga zasilacza 2 kilo. Moze ktos cos wiecej powiedziec o tym zasilaczu, czy jest jakis codegenopodobny shit czy tez ma rzeczywiscie te 350W. Dotychczasowa konfiguracja to Athon 900, 384 mb ram, raedon 9000, 2x hdd, nagrywarka DVD i CD. Chcialem wsadzic w to semprona 2800 - 3100 na socket 754 i 1 gb ramu, a w przyszlosci dokupic jeszcze radeona 9700/9800. Zasilacz raczej by pociagnal nowego procka ale czy mocniejszego radeona by uciagnal czy tez czeka mnie zmiana na lepszy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 wg. mnie to lepiej kupic cos jednak z solidnej firmy :) opisy to jedno a jak to dziala w rzeczywistosci to drugie, jak nie masz kasy duso polecam modecoma 350gtf (ok 100zl) badz fortrona o takim samym oznaczeniu. jak masz wiecej kaski to jakis chiftec bdz tagan (ok 200zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Jakoś tak dziwnie brzmi nazwa...nigdy nie słyszałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Daj fotki, środka i tabliczki znamionowej, to coś pomożemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Jakoś tak dziwnie brzmi nazwa...nigdy nie słyszałem... 1499432[/snapback] Jakto dziwnie? MPK to bardzo znana firma. Mają nawet strone http://www.mpk.com.pl/ :lol: A tak na poważnie to bez zobaczenia bebechów nie wiele zdziałamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psiochun Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Jeśli myślisz przyszłościowo, to proponuję zakupić zasilacz o którym wiadomo, ze jest pożądny, np tagan, aerocool. Jak planujesz zakup radeona 9700/9800 to coś w stylu codegena będzie duża przeszkodą. Pozdrawiam Edytowane 16 Czerwca 2005 przez Psiochun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grz Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Daj fotki, środka i tabliczki znamionowej, to coś pomożemy. 1499507[/snapback] W koncu udalo mi sie zalatwic aparat, odpowiednie foty ponizej: Edytowane 24 Czerwca 2005 przez grz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Nie poraza to wnetrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Tabliczka znamionowa z wygladu przypomina mi jakiegos Megabajta :) Bebechow nie widac za duzo, ale tez jakos tak Codegenowato :) Ale, ze wazy 2kg :blink: Moim zdaniem nie ma co ryzykowac z jakims shitem. Wez poszukaj jakiegos Fortrona, bo pelno ich tera na allegro, a na bank lepsze od tego MPK ( :D ), a moze pare zl beda drozsze. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) To jakiś Fortron (12cm wiatrak) 300-60BT? ... a te kondensatory to tylko tak głupio wyglądają, czy może naprawdę mają wypukłe denka? [EDIT] Poprawka - chyba znalazłem identyczny ;) Producent: CWT Sprzedawany również u nas w komputerach ... Optimus. Były w dwóch wykonaniach, z PFC (pasywnym) i bez. Fotki słabe, a płyty wyglądają bardzo podobnie ... najbardziej różnią się obudową. (i PCB ... ale tego na fotkach nie widać) Edytowane 24 Czerwca 2005 przez aTaSerwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 To na pewno nie fortron ale zasiłka dośc porządna jak na nonejma. Swoje z tabliczki powinna mieć. Moc tak około 250-280W, Pasywne PFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grz Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 To na pewno nie fortron ale zasiłka dośc porządna jak na nonejma. Swoje z tabliczki powinna mieć. Moc tak około 250-280W, Pasywne PFC. 1513919[/snapback] Czy w takim razie ten zasilacz pociagnie semprona 2800-3100 (s754) i radeona 9700/9800, (reszta konfiguracji taka jak pisalem na poczatku tematu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Semproa powinna. Z tym radkiem trzeba spróbować. Podłaczyć i zmierzyć napięcie +12V miernikiem. Kompowi nie powinno sięnic stać jak będzie nie wydalal po prostu się wyłączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) To jakiś Fortron (12cm wiatrak) 300-60BT? ... a te kondensatory to tylko tak głupio wyglądają, czy może naprawdę mają wypukłe denka? [EDIT] Poprawka - chyba znalazłem identyczny ;) Producent: CWT Sprzedawany również u nas w komputerach ... Optimus. Były w dwóch wykonaniach, z PFC (pasywnym) i bez. Fotki słabe, a płyty wyglądają bardzo podobnie ... najbardziej różnią się obudową. (i PCB ... ale tego na fotkach nie widać) 1513669[/snapback] napewno nie cwt i inne kondensatory na wejsciu uzywa i inna topologia pcb :) Edytowane 25 Czerwca 2005 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...