Skocz do zawartości
grz

Co Mozecie Powiedziec O Tym Zasilaczu

Rekomendowane odpowiedzi

W zwiazku ze zblizajaca sie rozbudowa moje kompa postanowilem przyjrzec sie blizej posiadanemu zasilaczowi.

Jest to zasilacz Max Power model: MPK - 350 ATX.

Deklarowane parametry:

+3,3 V - 28 A

+5 V - 30 A

+ 12 V - 15 A

- 12 V - 0,5 A

- 5 V - 0,3 A

+ 5 V SB - 2 A

Total output 350 W MAX

Combined output +3,3 V & +5 V - 200W

Całosc zaopatrzona jest w 120 mm wiatrak, waga zasilacza 2 kilo.

Moze ktos cos wiecej powiedziec o tym zasilaczu, czy jest jakis codegenopodobny shit czy tez ma rzeczywiscie te 350W.

Dotychczasowa konfiguracja to Athon 900, 384 mb ram, raedon 9000, 2x hdd, nagrywarka DVD i CD. Chcialem wsadzic w to semprona 2800 - 3100 na socket 754 i 1 gb ramu, a w przyszlosci dokupic jeszcze radeona 9700/9800. Zasilacz raczej by pociagnal nowego procka ale czy mocniejszego radeona by uciagnal czy tez czeka mnie zmiana na lepszy zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg. mnie to lepiej kupic cos jednak z solidnej firmy :) opisy to jedno a jak to dziala w rzeczywistosci to drugie, jak nie masz kasy duso polecam modecoma 350gtf (ok 100zl) badz fortrona o takim samym oznaczeniu. jak masz wiecej kaski to jakis chiftec bdz tagan (ok 200zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli myślisz przyszłościowo, to proponuję zakupić zasilacz o którym wiadomo, ze jest pożądny, np tagan, aerocool. Jak planujesz zakup radeona 9700/9800 to coś w stylu codegena będzie duża przeszkodą. Pozdrawiam

Edytowane przez Psiochun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj fotki, środka i tabliczki znamionowej, to coś pomożemy.

1499507[/snapback]

W koncu udalo mi sie zalatwic aparat, odpowiednie foty ponizej:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez grz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tabliczka znamionowa z wygladu przypomina mi jakiegos Megabajta :) Bebechow nie widac za duzo, ale tez jakos tak Codegenowato :) Ale, ze wazy 2kg :blink: Moim zdaniem nie ma co ryzykowac z jakims shitem. Wez poszukaj jakiegos Fortrona, bo pelno ich tera na allegro, a na bank lepsze od tego MPK ( :D ), a moze pare zl beda drozsze.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

To jakiś Fortron (12cm wiatrak)

300-60BT?

... a te kondensatory to tylko tak głupio wyglądają, czy może naprawdę mają wypukłe denka?

[EDIT] Poprawka - chyba znalazłem identyczny ;)

Producent: CWT

Sprzedawany również u nas w komputerach ... Optimus.

Były w dwóch wykonaniach, z PFC (pasywnym) i bez. Fotki słabe, a płyty wyglądają bardzo podobnie ... najbardziej różnią się obudową. (i PCB ... ale tego na fotkach nie widać)

post-112170-1119648727.jpg

Edytowane przez aTaSerwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno nie fortron ale zasiłka dośc porządna jak na nonejma. Swoje z tabliczki powinna mieć. Moc tak około 250-280W, Pasywne PFC.

1513919[/snapback]

Czy w takim razie ten zasilacz pociagnie semprona 2800-3100 (s754) i radeona 9700/9800, (reszta konfiguracji taka jak pisalem na poczatku tematu)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś Fortron (12cm wiatrak)

300-60BT?

... a te kondensatory to tylko tak głupio wyglądają, czy może naprawdę mają wypukłe denka?

[EDIT] Poprawka - chyba znalazłem identyczny ;)

Producent: CWT

Sprzedawany również u nas w komputerach ... Optimus.

Były w dwóch wykonaniach, z PFC (pasywnym) i bez. Fotki słabe, a płyty wyglądają bardzo podobnie ... najbardziej różnią się obudową. (i PCB ... ale tego na fotkach nie widać)

1513669[/snapback]

napewno nie cwt i inne kondensatory na wejsciu uzywa i inna topologia pcb :) Edytowane przez ste3an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi