Karas Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Witam. Otoz mam problem z w/w karta. Karta po zainstalowaniu sterownikow czasami potrafi sie zwiesic w windowsie przegladajac np zasoby dysku i wysypuje sie rowniez w 3dm2001 i 3dm05 zawsze w tym samym miejscu (zaraz na poczatku). Wczesniej siedzial tam GF3, uzylem Driver Cleanera do wyczyszczenia pozostalosci po sterach i wiem ,ze moze nie zawsze do konca to dziala ,ale najdziwniejsza rzecza jest fakt ze 5 dni temu testowalem moja karte czyli 9800Pro od HISa na jego kompie i wsio chulalo :huh: Zasilanie jest ok, odlaczylem nawet CDRomy i nadal to samo. Wzialem wiec karte do mnie odpalilem 3dmarka, pogralem w Q3 i karta stabilna jak skala :blink: Nie mam pojecia w czym problem. Karty sa identyczne ,bo jak jego wlozylem do siebie mimo ze to Sapphire nawet sterownikow nie musialem przeinstalowywac. Moze ktos ma jakies sugestie? Jutro bede z tym jeszcze walczyl i jedynym rozwiazaniem pozostaje reinstall systemu czego kumpel za bardzo nie chcialby robic. Moze zasilacz pada?? Ma jedynie 4 miesiace (350W) dodawany do obudow logica. Zreszta jak wczesniej testowalem u niego identyczna karte i dzialalo a teraz nie dziala to sam juz nie wiem co to moze byc. Jego komp to Asus A8V dlx (kt800pro)+ A643000 reszta zbedna. Jakies pomysly? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 taki ala 350W do A64 + 9800pro, no no coś mi to sie nie widzi imho zasiłka ale niech zrobi pierw formata, ewentualnie przeleci dysk jakimś programem do usuwania syfu.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zasilacz powinien starczyc w zupelnosci. Patrz moja sygnaturka: -P. Ciekawy przypadek. Takie sa najgorsze. A sterowniki AGP do plyty sa zainstalowane? Co dziwne czasami trzeba. Sprawdzales na innej wtyczce molex - moze ta ktorej uzywasz jest troszke zwalone. Moze przejsciowka rowniez (akurat do jednej karyt mzoe stykac dobrze, do drugiej cos nie tak - widzialo sie i takie przypadki). Jakby qmpel mial chwile polecam: zrobienie z kompa pajaka (wyciagamy plyte z obudowy na biurko itp). wkladamy karte i inne- i testujemy na otwartym polu, najlepiej na czystym systemie. Jak gra - wkladamy z powrotem i powinno grac. Jakbys mogl podac wiecje infa, io ile istnieje - daj cynk. Sproobujcie jeszcze mimo wszystko na innym zasilaczu - np. Twoim. Czasami sa takie komedie ze "bania mala" : ). A logici 350W PFC sa swietne. I prawdopodobnie najcichsze na rynku. Nie widzialem cichszych. Dlatego swojego QTECA 450W dual fan zmienilem na niego wlasnie. I ciagnie moj config spokojnie: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Sprawdzalem na innym molexie, bez przejsciowki i nadal to samo. Nic dzisiaj postawie u niego system na innej partycji i zobaczymy. Jezeli bedzie to samo to wezme do niego jeszcze raz moja karte i przetestuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Witam. Wlasnie skonczylem boje z tym dziwologiem i to co sie okazalo nalezy przeslac do archiwumX. A wiec tak kompa testowalem i wymienilem w nim : zasilke. pamieci, upgradowalem bios ,instalowalem system od nowa, ustawialem taktowanie athlona na 1GHz, przeinstalowalem wszystkie stery i nic nadal restarty. Wlozylem nawet mojego radka ktory wczesniej chodzil bez problemu i tez zaliczyl zwieche!!! Pod koniec wpadlem na pomysl przestawienia magistrali AGP z x8 na x4 i.... podzialalo :o Komp stabilny jak skala przechodzi marki i wogole. Powrot na x8 resy. Najdziwniejsze jest to ,ze wczesniej moja karta tam wsadzona chodzila na x8, a teraz zalicza zwiechy!!! No nic na razie zagadka rozwiklana. Tylko ,ze wyniki sa mniejsze w 3dm05 (ok 300pkt) na def zegarach niz u mnie na tym co ponizej. W 3dm01 jedynie 1k wiecej ,a u niego wczesniej na mojej karcie tylko ze @400/730 mialem 20,5k. Czy mozna domagac sie wymiany plyty lub wymiany na inny model jezeli karta nie dziala na AGP x8?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...