Jeditte Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Witam Generalnie chodzi mi o to ile taki komp jak moj ( w sygnaturce zasilacz 280W modecom) ciagnie prądu powiedzmy przez godzine (za ile spali) :) + monitor Lg 17" CRT jak chodzi wlaczony... Problem w tym ze matka mi mowi kolosalne sumy i musze jej to podliczyc zeby meic czyste sumienie :) Generalnie nie mam pojecia jak to obliczyc nie wiem jak sie do tego zabrac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) według mnie to sprawdz na rachunku ile kosztuje u ciebie 1kWh. potem zsumuj watarz zasilki i monitora i to bedzie wartośc maxymalna jaką komp możę wziąć w ciagu godziny. potem pomnóż to przez to ile płacisz za 1kwh. jesli wyjdzie 350w to zurzywasz 0,35kWh*cena za 1kWh. Nie wnikam tu że sa taryfu na rózne godziny i płaci sie jeszcze jakąś wartość za przesył. Najlpeiej niech sie wypowie jakiś elektryk w tym temacie,bo moje rachunki są w dużym uproszczeniu. :) Edytowane 15 Czerwca 2005 przez ^KapitaN^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...