Isamu Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Witam Czarny tusz mi sie skonczyl i jak sie okazuje ciezko zdobyc BCI-3eBK w zamieniku. I tu pytanko. Czy aby przypadkiem BCI-3BK nie pasuje do ip3000/4000 ? Druga sprawa poniewaz jestem ze Szczecina miasta ktore cofa sie w rozwoju prosilbym o jakis dobry sklepik i-netowy z materialami eksploatacyjnymi. Aha no i w zamienniki jakich firm sie ladowac zeby po 2 miechach glowicy nie wymieniac:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 no niestety.... nie zrob takiego bledu jak ja.... kupilem tusze na allegro 2zl/szt... raz wlazylem nie drukowalo... wlozylem zamiennik za 25 activejet'ai wszystko bylo pieknie... pozniej kasy bylo mniej no i kupowalem tusze po 10zł... teraz juz nie drukuje na niebiesko... jak namaluje cos na niebiesko to drukuje na rozowo <smiech na sali>... dzwonilem do serwisu (bo mam jeszcze gware) i powiedzieli ze na 99% glowica... oczywiscie teraz kupie orginalne i jakby co to mi moga skoczyc... tylko nie jestem pewien... czy w ramach gwarancji wymienia mi glowice??... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwsrd Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 no niestety.... nie zrob takiego bledu jak ja.... kupilem tusze na allegro 2zl/szt... raz wlazylem nie drukowalo... wlozylem zamiennik za 25 activejet'ai wszystko bylo pieknie... pozniej kasy bylo mniej no i kupowalem tusze po 10zł... teraz juz nie drukuje na niebiesko... jak namaluje cos na niebiesko to drukuje na rozowo <smiech na sali>... dzwonilem do serwisu (bo mam jeszcze gware) i powiedzieli ze na 99% glowica... oczywiscie teraz kupie orginalne i jakby co to mi moga skoczyc... tylko nie jestem pewien... czy w ramach gwarancji wymienia mi glowice??... 1549854[/snapback] używam od sprawdzonego sprzedawcy z allegro activejet ów (łatwo go znajdziesz ;) ) w cannon ip2000 sprawuja sie bardzo dobrze komplet czarny plus kolor 15 zł dobre tez są blackpoint y ale droższe zuzyłem 11 czarnych i 6 kolorów głowica bez zastrzeżeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nivea Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Witam. Właśnie na dniach bedę kupował iP 3000 W związku z tym mam pytanko: czy do Canonów mozna zainstalowac system CFS ? Bo w nwcie znalazłem info dotyczące tylko Epsonów. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_D_2005 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam Mam do was pytanko. Od dwoch dni jestem posiadaczem Canon IP3000. Fajna zabawka ale mam problem. W sklepie mi powiedzieli ze wbudowany jest system druku dwustronnego. Moglibyscie mi wyjasnic o co chodzi z tym drukiem i czy wogole cos trakiego jest w tym modelu. Jezeli tak to jak sie to uaktywnia. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Witam Mam do was pytanko. Od dwoch dni jestem posiadaczem Canon IP3000. Fajna zabawka ale mam problem. W sklepie mi powiedzieli ze wbudowany jest system druku dwustronnego. Moglibyscie mi wyjasnic o co chodzi z tym drukiem i czy wogole cos trakiego jest w tym modelu. Jezeli tak to jak sie to uaktywnia. Pozdro 1649085[/snapback] Mam tego Canona wiec odpowiem: System druku dwustronnego jest, uaktywnia sie automatycznie w sterowniku, gdy wybierzesz druk dwustronny (w sterowniku: Ustawienia strony-> zaznaczasz opcje "drukowanie dwustronne" i pod nia "automatyczne"). Dziala to w ten sposob, ze najpierw drukowana jest jedna strona, potem kartka jest ponownie wciagana do drukarki (doslownie wjezdza z powrotem) i nastepuje wydruk drugiej strony. Przy drukowaniu wiecej niz jednej kartki, storny sa drukowane po kolei (czyli kazda kartka jest zadrukowywana z obu stron, dopiero nastepna z obu stron itd.). Oczywiscie dziala to z oboma podajnikami papieru (gornym i dolnym), oczywiscie nie naraz ;) Moim zdaniem pierwszorzedna sprawa: daje do drukowania np. foliez wykladow i moge sobie isc, drukarka sama skonczy :) Drugi bonus jest taki, ze nawet jak sie papier zatnie albo cos wyjdzie nie tak, to czesc stron juz mamy gotowa i wystarczy dodrukowac brakujace, a nie jak np. w HP trzeba zaczynac od zera albo robic dziwne operacje z dodrukowywaniem np. tylko parzystych stron. EDIT: odnosnie pierwszego posta: tusze polecam Active Jeta - maja w ofercie 3EBK, i IMHO sa to najlepsze zamienniki do Canona. Ojciec w firmie ma IP2000 i tez jest bardzo zadowolony. Edytowane 14 Września 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 :) Ja do activejeta mam dziwny stosunek...wszyscy oceniają go jako super zamiennik, a u mnie Epson c42ux poszedłe właśnie od niego(najpierw ostro brudził kartki, po czym po tygodniu głowice zapchał tak iż nic nie można zrobic :/ ) teraz kupiłem canona ip3000 :D polecam każdemu,cichutka,szybciutka i wogole gicior... i zastanawiam sie ciagle w kwesti zamienników...boję się o moją drukareczkę(w końcu być 370zl w plecy:/)...Niech sie wypowiedzą ludzie tutaj o zamiennikach do canona ...proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Jak pisalem poprzednio: ojciec ma w biurze IP2000 (fakt, ze pojemniki inne), przerobil z 15 jak dotad i nic sie drukarce nie dzieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basikg Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Mnie sie wlasnie koncza w IP3000 tusze i sie waham jakie zamienniki kupic?? nie wiem czy te activjeta czy np. Dulin ktore sa na allegro po 4.44zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 4.44? :huh: Osobiscie bym chyba nie oszczedzal az tak bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basikg Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 To co polecasz kupic nie zalezy mi zeby kupic jaknajtaniej ale na tym zeby byl to tusz w miare dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 basiq ..nie ryzykuj za 5zl róznicy :) dulin 4,44 a activejet 9,99...kto kupuje tanio ten dwa razy kupuje-tak brzmi stare przysłowie. BTW nowa głowica do canona ip3000 :P to koszt 140zl ja wole nie ryzykować :] i albo oryginał albo activejet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basikg Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 spoko tylko chyba kupie activjet mam nadzieje ze nie zapcha glowicy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 czy jest jakieś polecenie w sterownikach aby wydrukowało statystyki drukarki (ile stron, od kiedy itd.) potrzebne jest mi to do oszcowani kosztów wydruku, drukuję tylko całe strony w czerni więc nie bede mial problemow z oszacowaniem a nie wiem ile do tej pory nadrukowalem czy ktos wie jak to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...