dylus Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) zainstalowałem wczoraj system win xp sp2 w biosie botowanie ustawilem 1 cdrom,2 hdd i to wszystko dyskietka w biosie ustawiona discablet diskiette mimo to podczas ładowana systemu słyszalny jest dźwięk jakby windows skanował napęd dyskietki (nie jest to typowy dźwięk ale slyszalny) format robiłem 3 razy tego samego dnia i za kazdym razem to samo co może być przyczyną takiego zachowania. Edytowane 15 Czerwca 2005 przez dylus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-men Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 zobacz ustawienie : 1. hd-0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 wyłącz w biosie skanowanie stacji dysków podczas startu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 wyłącz w biosie skanowanie stacji dysków podczas startu. 1497154[/snapback] nie bardzo wiem jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 nie bardzo wiem jak 1497193[/snapback] 1. AUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 2. nie to forum 3. zmień temat - bo nic nie mówi o poście 4. znajdż opcje w biosie i ją wyłącz - (disable) a jak się dokładnie nazywa -zależy od biosu, np: "scan floppy on startup" lub "search floppy ao start"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 1. AUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 2. nie to forum 3. zmień temat - bo nic nie mówi o poście 4. znajdż opcje w biosie i ją wyłącz - (disable) a jak się dokładnie nazywa -zależy od biosu, np: "scan floppy on startup" lub "search floppy ao start"... 1497204[/snapback] ok dzięki myślę że sobie poradzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Opcja: Boot Up Floppy Seek na Disabled, ale to jest zaraz przed/po BEEP z POSTa. http://www.ssi.civ.pl/bios/bios_features_setup.php To, o czym mówisz nie powinno występować. Owszem, była taka opcja do wyłączenia w Windows, ale w wersji 9x... Jak nie używasz dyskietki i chcesz ją wyłączyć, to wyłącz KONTROLER w BIOSie: Onboard FDC Controller na Disabled http://www.ssi.civ.pl/bios/integrated_peripherals.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Ludzie o czym wy piszecie Windows XP podczas startu skanuje Dyskietke w poszukiwaniu dodtkowych sterowników to mak ma być gdyby tego nie było to było by żle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Windows XP podczas startu skanuje Dyskietke w poszukiwaniu dodtkowych sterowników to mak ma być gdyby tego nie było to było by żle 1497345[/snapback] A to masz jakiegoś dziwnego windowsa, bo podczas startu to XP nie szuka zadnych sterów na FDD, a nawet instalator potrzebuje do tego włączenia ręcznego ładowanai sterów z FDD. ----- Windows XP podczas uruchamiania rozpoznaje sam sobie czesc sprzętu(działa to podobnie jak rozpoznawanie przez bios), przy czym omija ustawienia biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...