Skocz do zawartości
dylus

Start Win Xp Sp-2 Dziwny Objaw

Rekomendowane odpowiedzi

zainstalowałem wczoraj system win xp sp2 w biosie botowanie ustawilem 1 cdrom,2 hdd i to wszystko dyskietka w biosie ustawiona discablet diskiette mimo to podczas ładowana systemu słyszalny jest dźwięk jakby windows skanował napęd dyskietki (nie jest to typowy dźwięk ale slyszalny) format robiłem 3 razy tego samego dnia i za kazdym razem to samo co może być przyczyną takiego zachowania.

Edytowane przez dylus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo wiem jak

1497193[/snapback]

1. AUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

2. nie to forum

3. zmień temat - bo nic nie mówi o poście

4. znajdż opcje w biosie i ją wyłącz - (disable) a jak się dokładnie nazywa -zależy od biosu, np: "scan floppy on startup" lub "search floppy ao start"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. AUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

2. nie to forum

3. zmień temat - bo nic nie mówi o poście

4. znajdż opcje w biosie i ją wyłącz - (disable) a jak się dokładnie nazywa -zależy od biosu, np: "scan floppy on startup" lub "search floppy ao start"...

1497204[/snapback]

ok dzięki myślę że sobie poradzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcja: Boot Up Floppy Seek na Disabled, ale to jest zaraz przed/po BEEP z POSTa.

http://www.ssi.civ.pl/bios/bios_features_setup.php

To, o czym mówisz nie powinno występować. Owszem, była taka opcja do wyłączenia w Windows, ale w wersji 9x...

Jak nie używasz dyskietki i chcesz ją wyłączyć, to wyłącz KONTROLER w BIOSie: Onboard FDC Controller na Disabled

http://www.ssi.civ.pl/bios/integrated_peripherals.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows XP podczas startu skanuje Dyskietke w poszukiwaniu dodtkowych sterowników to mak ma być

gdyby tego nie było to było by żle

1497345[/snapback]

A to masz jakiegoś dziwnego windowsa, bo podczas startu to XP nie szuka zadnych sterów na FDD, a nawet instalator potrzebuje do tego włączenia ręcznego ładowanai sterów z FDD.

-----

Windows XP podczas uruchamiania rozpoznaje sam sobie czesc sprzętu(działa to podobnie jak rozpoznawanie przez bios), przy czym omija ustawienia biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi