myszak7 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Podawajcie według was najlepsze sample piosenke jakie usłyszeliście i te które znacie. Moja ulubiona to Eminem - Sing For The Moment oryginał należy do Aerosmith - Dream On. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Mnie tylko zastanawia jedno: po co używać sampli? Przecież można samemu cos zagrać, skomponować... A może to przerasta te wszystkie wielkie gwiazdy, np eminema? Wiadomo, łatwiej nie wysilając się za nadto ukraść komuś pomysł, przemielić go po swojemu i czekać na poklask tych nieco mniej zorientowanych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) DJ Vadim - [Till Suns In Your Eyes VLS] Headline News feat. Adad sampel to wokal jakiejs polskiej piosenkarki Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszak7 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 No wiesz czasami piosenki są tak sławne że muszą doczekać się sampla i jak go wykona jakis syfiasty zespól a śpiewak to ten ponadczasowy utwór straci na uroku. A Eminem ma tez Like Toy Soldier. Oryginał należy do Mariki a le tytułu oryginału nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 od niedawna w tv leci teledysk elo elo niga nelly 'n dey say', a orginał to jakaś starsza piosenka dosyć znana, ale koogo to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 nie chce wam zaśmiecać temetu. Powiem tylko tyle, że moim zdaniem sample możesz sobie ciąć, wydłużać, skracać, itd ale zawsze to będzie obce wykonanie, zagrane przez kogoś innego kto POTRAFIŁ to zagrać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Afeen, malo chyba wiesz o samplach... Obejrzyj sobie np. 'Copyright Criminals', poczytaj o tym troche, posluchaj muzyki jezeli naprawde chcesz o tym rozmawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Tainted Love - MM najbardziej podoba mi sie jego wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Powiem szczerze - szlag mnie trafia jak jakieś beztalencie żeruje na cudzej popularności i kaszani świetny utwór. :blurp: Jak komuś brak pomysłów na własne utwory, to niech lepiej śpiewa tylko pod prysznicem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 A mnie szlag trafia jak słyszę bałnsowe covery klasyków, jak ostatnio Poisson Coopera :| :mur: 8O Kicz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...