Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega właśnie kupuje płyte pod P4..... P4 ECS P4VXASD2 (?) czy coś w tym rodzaju, bo modeli jest wiele. Jak to usłyszałem to padłem. Ale jak to jest naprawdę z ECS pod P4? Jak to się spisuje i czy w ogóle :D Proszę o opinie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał P4 to nigdy nie kupił bym ECS już miałem płytke tej firmy i lepiej niemówić....Jęśli twój kolega myśli o podkręcaniu to wybij mu tą płytkę z głowy ale jak chce mieć płytke poprostu do zwykłej pracy to może być ale i tak niepolecam!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można by pomyśleć , że bystrość twojego kolegi nie jest jego mocną stroną. Płytka na P4X266A jest troszke przesarzała.

Oficjalnie FSB 100, Na trzy które dotykałem, trzy nie miały USB 2.0 (chociarz są podobno wersje z USB 2.0). Fajnie że obsługuje SDR-y ;) . Zestawienie P4 i SDRAM jest ciekawą, mocną alternatywą. Jak dla mnie to ta płyta jest jakimś wybrykiem (nie ubliżając firmie ECS).Wydajnosc co by nie mówic to nawet z DDR jest mierna. Z tego co pamiętam to ma tylko 4 sloty PCI, ale to nie dla wszystkich ma to znaczenie( dziwne, bo na ogół mniej niż standardową liczbę slotów mają modele rozbudowanie o jakieś dzindzioły, a ta płytka jest goła i nie oferuje żadnych bonusów w postaci wbudowanego czego kolwiek)

Pozdrawiam i oznajmiam że dziś jestem zmęczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że ja mu proponawałem ABIT BD7 II (spoko płyta moim zdaniem, a do tego Lan on board). Ale jak to bywa jakiś cwaniaczek go dorwał w sklepie i koleś wyszedł z ECS plus osobna sieciówka :-) Najgorsze jest to, że to pewnie ja będe musiał mu ten cały sprzęt "ustawiać".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...