Skocz do zawartości
casmon

Szachownica Na Ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

Luuudzie, pomocyyyy!!! Nie moge w nic grac. Wszedzie mam szachownice na ekranie.Ale po kolei...

Pewnego sympatycznego dnia gram sobie w Need4Speed:Underground2, az tu nagle zaciemnienie na monitorze. Zero reakcji kompa, a po chwili samoczynny reset. Wkurzylem sie, ale zaskoczony tym nie bylem, poniewaz samoczynne resety sporadycznie zdarzaly mi sie kiedy gralem w Vice City. No nic pech pomyslalem sobie. Ale prawdziwy pech mial dopiero nastapic. Oto wlaczam NFS:U2, a tu migajaca szachownica nalozona na ekran. Niestety w kazdej kolejnej grze to samo (a mam ich sporo). Jedynie dwywymiarowe Knights & Marchants chodzi normalnie. Na razie zadowalam sie CS 1.6 chodzacym w trybie software, na D3D i OpenGL bowiem wystepuja wspomniane "szachy" :mur:

Pomozcie bracia i siostry. Nie mam pojecia co sie moglo stac.Probowalem instalowac directx jeszcze raz, ale stwierdza, ze juz go mam i koniec.

Bede wdzieczny za wszelka pomoc

Na dole zamieszczam 2 pliki z przykladami jak to wyglada

P.S.Musze dodac, ze sprzet to ten z podpisu, karta jest dobrze wlozona do slotu, chlodzenie sie nie odczepilo (temp. pokazywane w normie) i nie byla krecona (jak reszta zreszta-narazie:) oraz iz nie przepadam za szachami, wole mojego FarCry ;)

post-104185-1118820192_thumb.jpg

post-104185-1118820211_thumb.jpg

Edytowane przez casmon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no coz, czy kreciles karte?? takie cos ;) swiadczy tylko i wyalcznie o tym ze pamieci na karcie graficznej padly i bedziesz musialja reklamowac:P sprawdz ja jeszce jak mozesz na innej plycie glownej, ale na 99% to grafika padla, ale czemu ? :blink:

wyjmij wtyczke atx z plyty glownej i wlozja jeszcze raz i powiedz czy to cos zmeinilo

ewentualnie reinstal sterow

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodzenie jest w porzadku, a karta nie byla krecona (jak zreszta juz napisalem). Wyjecie wtyczki ATX oraz ponowne wlozenie niczego nie zmienilo. Sterowniki instalowalem nowsze, ale nie pomoglo. Od tamtego czasu wyszly jeszcze nowsze, ale watpie zeby to cos dalo. Niestety nie mam jak sprawdzic karty graficznej, ani plyty glownej, poniewaz nie znam nikogo kto ma grafe na PCI Express, a co za tym idzie plyte z tymze zlaczem.

Pozdrawiam i dziekuje nielicznym, ktorzy zainteresowali sie moim problemem.

P.S. To napewno karta graf. takze w pon. wysylam ja do serwisu. W Warszawie niestety, takze poczekam sobie. 3 tyg. bez kompa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...