k@mcio_pl Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Miałem już nie składać WC, ale skoro już były trzy, dlaczego i czwarty miałby nie być… Co powiecie o takim zestawie? Abadon CPU P4/AMD Abadon NB Abadon GPU Pompa Cooltek CPS-750 Mark Chłodnica Innovatek RADI - Single Wąż Innovatek - PVC Płyn Innovatek Protect IP 250ml (antykorozyjny/przeciwglonowy) - 250ml ThermalTake T-Type ThermalTake Water Level Indicator ThermalTake Liquid Flow Indicator (Rezerwuar na wodę - tu miałem największy problem) Edytowane 15 Czerwca 2005 przez k@mcio_pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Osobiście zamiast kupy pierduł zainwestował bym w dobry bloczek na cpu bo abadon to na nb i słabsze grafy starczy ale na procka i na 6800 to srednio udany wyrób zwłaszcza jak za te pieniądze. Edytowane 15 Czerwca 2005 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ...jeżeli masz kasę na takie fajerwerki, to dlaczego nie [a sądząc z konfiguracji wymienionej w podpisie...masz] dla mnie jednak w takich zestawach najmniej fajne jest to, że są już praktycznie gotowe, więc nie dają pola do popisu, do kreatywnego działania. wystarczy je zmontować i działają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Drogo.. niech bedzie ale czemu taki slaby blok na CPU? :> zamow F2S rev 2 jak bedzie albo X2P rev 2 jak lubisz takie bajerki.. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zamiast tych płynów kup sobie na stacji będzynowej płyn chłodniczy petrygo czy borygo litr starczy i wode demineralizowaną też na stacji i też litr starczy wymieszaja to w proporcji 1:1 jub daj większą ilopść wody np 60-70% będzie taniej niż te płyny które mają tylko ładne nalepki a zawartość takąsamą no i cene kosmiczną. Na procka to może lepiej X2P wydajniejszy. Na NB abadon starczy. No i grafa moim zdaniem abadon wystarczy. Za cene tej chłodnicy to ja wolał bym BIX 2 lub nawet 3. Rezerwuary to http://watercooling.com.pl/rez.php ten mi dużo bardziej przypad do gustu. Węża to zwykłego igielitowego śr.wew. to 10mm stanowczo wystarczy i o niebo lepiej się układają niż 12mm. A złączki to sobie zażycz jak to nazywają na mcs.pc.pl SM12 3/8 (skręcane dlatego że ładnie wyglądają i są bezpieczne). Dwónastki dlatego, że ich srednica wew jest 10mm czyli taka sama jak węża. a żeby nie płacić za przesyłke z kilku miejsc to możesz kupić w mcs'ie też dwa wentylki Akasa 120mm z serii Amber -- ultra cichy tam kosztują 49zł każdy. I założe sie że puszczone na 5V te dwa starczą do chłodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Nastapiły zmiany... Powiem szczerze, że wcześniej szedłem na żywioł, a to niedobrze. Po co mi blok na NB skoro na tej płycie (jak na wszystkich innych mi znanych z SLI) i tą grafiką go nie zamontuję? Zmieniłem wszystkie bloki idąc według wielu na łatwiznę. Oparłem niemal wszystko o Innovatek'a. Innovatek Graph-O-Matic Rev 3.0 VGA/NB (na grafikę oraz chipset). Nie powinienem mieć najmniejszych problemów z montażem na chipsecie. Na grafice nie zajmuje drugiego slotu. Innovatek CPU XX-Flow rev2.0 Mały, wystarczająco wydajny, schludny. Pompa Cooltek CPS-750 Mark Wystarczająco wydajna by pociągnąć trzy bloki. Uruchamia sie wraz z kompem. Chłodnica Innovatek RADI - Single Wąż Innovatek - PVC Płyn Innovatek Protect IP 250ml (antykorozyjny/przeciwglonowy) - 250ml ThermalTake T-Type ThermalTake Water Level Indicator ThermalTake Liquid Flow Indicator Edytowane 15 Czerwca 2005 przez k@mcio_pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Tak naprawde po co zakładasz ten temat jak i tak jestes zdecydowany co kupisz. A wypociny kolegów powyżej wogóle olałeś. Po co sie pytasz?!!! A na te wszystkie duperele co chcesz kupić, to czysta strata mamony! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Tak naprawde po co zakładasz ten temat jak i tak jestes zdecydowany co kupisz. A wypociny kolegów powyżej wogóle olałeś. Po co sie pytasz?!!! A na te wszystkie duperele co chcesz kupić, to czysta strata mamony! 1497555[/snapback] Temat zakładam po to by posłuchać co inni myślą o elementach zestawu jaki na razie skleciłem. Zestaw nadal jest korygowany. Okazało się, że Abadon'y nie są zbyt wydajne więc je zmieniłem. Dzięki wypowiedzi czarodziej007 znalazłem lepszy rezerwuar. To już coś... Dlaczego uważasz, że zestaw składa się z dupereli? Twój post uznałbym za prowokujący, gdyby nie Twój avatar. Jeśli to Twoje zdjęcie to rozumiem dlaczego masz nick Miazga. Wygląd zaś tłumaczy poziom wypowiedzi. Mam nadzieję, że nie jestes jednym z tych zawistnych zjebów, którzy lubią człowiekowi dokuczyć tylko dlatego, że ma lepszego kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Kurcze nie chce tu pisać OT'ów, ale ja na twoją osobe nie najeżdzam. A jezeli miałbym oceniać ludzi i ich stopień inteligencji po wyglądzie (avatarze) to chyba nic pozytwnego o tobie nie mógłbym napisać. Przeczytaj regulamin (apropos obrażania ludzi na forum)! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 k@mcio_pl chyba się zapominasz i nie wiesz jakie są tu ustalenia regulaminu. Avatar użytkownika Miazga82 nie jest do rozmyślań i obrażania go. Mój avatar też chcesz ocenić? Skończyć OT i pozostać przy treści tematu. EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 k@mcio_pl - buuuuuuuuuuuuu tak sie nie robi najpierw popracuj nad soba dopiero pozniej pracuj nad WC !! !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 ...Miazga82 nie oceniłem stricte avatara lecz... Nie chcę jednak prowadzić z Tobą niepotrzebnych dyskusji. Temat zostałe założony by poczytać konkretnych komentarzy na temat konkretnego zestawu WC. Przeczytaj swój pierwszy post i oceń czy był napisany w przyjacielskim tonie. Wrócę zaś do tematu WC. Wybieram te komponenty, które ceciach!ą się kompaktowością i względnie wysoką wydajnością. I nie chcę by ktoś pomyślał, że temat stworzyłem by wszem i wobec ogłosić, że kupuję Innovateca. Pierwotnie myślałem o rodzimej produkcji jednak Innovatek CPU XX-Flow rev2.0 okazuje się jest wyjatkowo wydajny jak na swoje gabaryty. Innovatek Graph-O-Matic Rev 3.0 VGA/NB zaś powinien bez problemów wejść na chipset pod Ultrę (żyję tą nadzieją) zaś na grafice nie powinien zająć drugiego slotu. Jeśli inne, tańsze bloki spełniają te same kryteria to chętnie zmienię zdanie. Właśnie po to jest ten topic. Wcale nie uśmiecha mi się wywalać 1500 zł na WC. Wolałbym odłożyć kasę na R520 <_< Kompoa mam w sypialni. Jak chcę mieć kompa i pykać w AAO nockami to muszę uczynić go bezgłośnym. Dosłownie bezgłośnym, nie niemal niesłyszalnym, ale nie wydającym żadnych szumów... :-P Taki otrzymałem warunek od mojej miłości więc przyjdzie mi jeszcze wymienić zasilacz (a taki mam fajnowaty... ech)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 k@mcio a Ty chyba przyszedles zaswirowac sprzetem i tym se kupisz bloki innovateca... niestety tutaj na ludziach nie robi wrazenie zlozenie zestawu z drogich malo wydajnych czesci takze jak nie masz zamiaru sluchac sie nikogo to niech mod zamknie topic i bedzie po problemie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) ...Saimek ręce mi opadają jak czytam posty dzieci takich jak Ty... Moderator niech lepiej zamknie topic. Jak czytam posty takie jak Seimk'a to nie wiele oczekuję po kolejnych. Wolę by pomógł mi Mate bo chociaż ma w tym interes to nie sili się na mądrości... Edytowane 15 Czerwca 2005 przez k@mcio_pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 sluchaj wszyscy Ci tlumacza ze innowatek WCALE nie jest taki super wydajny i aby optymalnie wykorzystac kase powinienes kupic inne bloki - skoro wiesz co chcesz kupowac to kupuj - a jak juz sie pytasz to przyjmij do wiadomosci proponowane uwagi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 nie jest sztuką zbudować WC za 2000zł, ale tak dobierać części, by się zmieścic w 200zł, a to już coś. pozatym są tanie i dobre bloki np F2S albo cacka Kyńka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) No niestety ludzie tutaj mają racje ..polskie bloczki są pare razy tańsze od zachodnich i do tego b.wydajne. Pogadaj z kyńkiem np. ma storma czyli najwydajniejszy jak na razie bloczek na świecie produkcji australijskiej o ile sie nie myle, a okazuje sie że polskie dobre bloczki wcale mocno w tyle nie zostają... Wiekszość polskich bloczków jest wydajniejsza niż zachodnie bloczki 2-3 razy droższe od nich, więc może warto sobie popatrzeć na testy? Taki np x2p z mcs jest b.ładny i porządnie wykonany kosztuje ok 150zl a wydajnościowo jest ok. -nie jest to może najwydajniejszy polski bloczek ale mysle ze wystarczy. W czołówce różnice pomiędzy blokami to 1-2 stopnie więć nie ma jakiejś kosmicznej różnicy. Na nb to musisz mieć bloczek wysoki na 12-13 mm jeśli masz nf4 i z tym będzie ciężko.. A na grafe może być abadon ale osobiście bym pomyslał nad czymś robionym przez forumowiczów np misia15go- na pewno będzie wydajniejszy od abadona a do tego troche taniej. Nagrzewnice weź jakąś BI z serii extreme. Reziki ma fajne np. samhain z realitynet i do tego niezły blok frost2slim na procka nie tak efektowny jak x2p ale wydajny-zmusił mata do przeróbki x2p bo frost go pobił wydajnościowo... A tutaj masz link do testu bloczków na cpu: http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...=1&limitstart=4 Edit: Za 200zl to nie zbudujesz zestawu z 3 blokami z nowych dobrych części, ale już za 600-700 tak i jak będzie to z głową wybrane, to skopie po dupsku ten twój zestaw za 1,5... Nie sztuka utopić kase w mało wydajne swiecidełka z zachodu... Masz kase ok to możesz kupić sobie b,dobre części do wc ale zrób to z głową i po co najmniej kilkudniowych przemyśleniach. Ja ten temat czytam od 3 miesięcy i dopiero od niedawna wiem co chce do swojego przyszłego wc..ale przynajmniej wiem ze jak coś złoże to będzie to najlepsze co moge za kase jaką dysponuje kupić Edytowane 15 Czerwca 2005 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 no, za 200zł dobry 3 blokowy to nie, ale sa tanie bloczki np z bloki.pl, a tak jak mówi tomcat, za 500zł można zestaw że głowa boli... :wink: np: frost2slim=100zł proxima=60zł abadonNB=130zł szrotówka=33zł MJ1000=100zł dodatki=50zł całość=480zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 k@mcio wez zamilcz lepiej. Zalozyles topic i pytasz sie co ludzie sadza o takim zestawie wszyscy Ci mowia ze polowa jest do du... a ty zmieniles 2 bloczki i mowisz ze taki kupisz i tyle. To zapytuje po raz kolejny po co zalozyles topic skoro wiesz co kupisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 dla mnie nie frajda szastac forsą, tak jak mówiłem sztuką (coprawda dla sztuki) jest samemu się popocić i zmontować za najmniejszą gotówkę. Wielu robi samemu bloki np: kyniek, i to naprawdę dobre cacka! i to w dość niskiej cenie, jak na cenniki Innovashitu. Oczywiście pomijam CPC :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) ... Ja ten temat czytam od 3 miesięcy i dopiero od niedawna wiem co chce do swojego przyszłego wc..ale przynajmniej wiem ze jak coś złoże to będzie to najlepsze co moge za kase jaką dysponuje kupić... Popieram, jezeli przeglądałes forum to moze sie natknąłeś na mój temat, juz dosć stary, bo składam WC juz jakiś czas. Nie robie tego pochopnie, lecz z głową i staram sie dostać najlepsze za jak najmniejszą cene (a preferuje polskie produkty). A przez ten czas sporo sie nauczyłem o działaniu8 WC itp. Dlatego tez THX dla wszystkich forumowiczów .... za co? hmmm...chyba ze tu poprostu są i piszą o swoich doświadczeniach! A ja uwarznie słucham i biore wszystko pod uwage, a nie tak jak k@mcio_pl uważam, że i tak wiem najlepiej. k@mcio wez zamilcz lepiej. Zalozyles topic i pytasz sie co ludzie sadza o takim zestawie wszyscy Ci mowia ze polowa jest do du... a ty zmieniles 2 bloczki i mowisz ze taki kupisz i tyle. To zapytuje po raz kolejny po co zalozyles topic skoro wiesz co kupisz? dla mnie nie frajda szastac forsą, tak jak mówiłem sztuką (coprawda dla sztuki) jest samemu się popocić i zmontować za najmniejszą gotówkę. Wielu robi samemu bloki np: kyniek, i to naprawdę dobre cacka! i to w dość niskiej cenie, jak na cenniki Innovashitu. Oczywiście pomijam CPC :D Saimek & Bobslej - nic dodać nic ująć. Pozdro Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Miazga82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Popieram, jezeli przeglądałes forum to moze sie natknąłeś na mój temat, juz dosć stary, bo składam WC juz jakiś czas. Nie robie tego pochopnie, lecz z głową i staram sie dostać najlepsze za jak najmniejszą cene (a preferuje polskie produkty). A przez ten czas sporo sie nauczyłem o działaniu8 WC itp. Dlatego tez THX dla wszystkich forumowiczów .... za co? hmmm...chyba ze tu poprostu są i piszą o swoich doświadczeniach! A ja uwarznie słucham i biore wszystko pod uwage, a nie tak jak k@mcio_pl uważam, że i tak wiem najlepiej. Saimek & Bobslej - nic dodać nic ująć. Pozdro 1498268[/snapback] ...Miazga82 muszę Ci to napisać... straszna z Ciebie cipa. ...Saimek Tobie też nic nie brakuje. ...99tomcat tnx za konkrety. Posty tych dwóch ciastowatych chłoptasiów mogłyby właśnie tak wyglądać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Wiesz co? wogóle nie warto dla ciebie zurzywać sobie klawiatury na pisanie odpowiedzi na twoje posty. żałosny jesteś. Radze zamknąć ten temat. Ten człowiek nie nauczy sie chyba nigdy kultury, albo jeszcze nie dorósł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 End... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 OMG k@mcio_pl ty chyba nie kumasz jak pisze koniec OT i obrażania innych. Masz szczęście, że mechl!k mnie ubiegł bo za te teskty i podejście dołożyłbym odpoczynek. EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Ależ romku, k@mcio_pl nie zobaczysz przez 14 dni.. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 A to luz, ale później wróci i będzie pisał jacy jesteśmy źli i w ogóle. Bez podstawnie :) Koniec pisania, temat zamknięty. EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...