Skocz do zawartości
_dEvil

Radiator odpadl !!

Rekomendowane odpowiedzi

co za szczescie w nieszczesciu :)

Jakis czas temu zmienialem chlodzenie na karcie graficznej (nowy radiotorek + cooler)..GPU wysmarowalem pasta srebna , poczym chlupnalem kropelke kropelki po przekatnej...(gdzies na forum wyczytalem ze bedzie to dobrze trzymac i latwo bedzie mozna odczepic ) i przykleilem radiatorka z coolerkiem ...wszystko fajnie az do dzis rozkrecam obudowe wyciagam karte a tu radiator odpadl ...normalnie odpadl.. :roll:

Tak sie zastanawiam czego teraz uzyc zeby nie odpadl ? znacie jakis dobry kleik :wink: z dodadtkiem srebra(zeby dobrze trzymal i dobrze przewodzil cieplo) ? :(

Pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem jak to wykonałeś. U mnie się dużo ważący cooler miedziany i wszystk się trzyma :D

tak jak pisze :) tzn. zdjalem radiator , wyczyscilem GPU wysmarowalem pasta srebna , chlupnalem kropelke kropelki po rogach i przylozylem radiator :wink:

A przy okazji jakie sa ceny tych klejow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem jak to wykonałeś. U mnie się dużo ważący cooler miedziany i wszystk się trzyma :D

tak jak pisze :) tzn. zdjalem radiator , wyczyscilem GPU wysmarowalem pasta srebna , chlupnalem kropelke kropelki po rogach i przylozylem radiator :wink:

A przy okazji jakie sa ceny tych klejow ?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście  Arctic Alumina Thermal Adhesive lub THERMOPOX 85 CT

Dobrze polecone, dodam tyle , ze po THERMOPOXie prawie niemozliwe odklejenie , nawet jak bardzo bedziesz chcial :P

No nie bardzo. Wkladamy grafe do zamrazalnika na 3 minutki i gotowoe

ale tylko jak karta ostygnie zeby niebylo za duzej ruznicy. Zaden klej tego nie wytrzyma. Jak nie pomoze to na 5 min napewno da rade he. A karte najlepiej opakowac w worek antystatyczny i cos dodatkowego.

Znalazłem to gdzies na jakiejs stronie ale nie jestem wstanie sobie przypomniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiedziec oszczedze sobie trudu na pszyszłość. 

A tak w gestii formalne co działa na Thermopox. A moze jak posmarujemy to juz kaplica ??

Jak juz posmarujesz to nie odrywaj "bo inaczej [gluteus maximus] zbita" - cytat z Va Bank ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiedziec oszczedze sobie trudu na pszyszłość. 

A tak w gestii formalne co działa na Thermopox. A moze jak posmarujemy to juz kaplica ??

Wtedy tylko mechaniczne "podejscie" , albo tak jak Rafal pisal, albo skalpel i duuuuuzo cierpliwosci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...