Doman Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Witam! Wreszcie skonczylem budowac swoja bude. Robilem to bardzo dlugo, chlodzenie wodne bylo w pieciu wersjach, jestem zadowolony;) Calosc jest zamknieta w obudowie z plexy - delikatnie juz porysowana, szczegolnie na gornej czesci od lampki, chlodnicy. Komp chlodzony jest woda: CPU - X3M GPU - Abadon NB - Blok z Bloki.pl Pojemnik 2x5,25 Hydor Seltz L30II Black Ice Pro II Cell fast'y... Jesli chodzi o temperaturki: CPU - 43*C Idle | 48*C - Load NB - 31*C Idle | 35*C Load Temperaturki wedlug czujnikow z IC7. Nie rozpisuje sie za bardzo, przejde do zdjec: Patrzac z boku na kompa - prawa czesc gdzie sa napedy ma wiekszy balagan, ale chyba nic z tym juz nie zrobie, a poza tym na zdjeciach wydaje sie, ze jest tam wiekszy nieporzadek ;) Wiecej tekstu i zdjec w link'u do aukcji, ktory znajduje sie w tym temacie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=138782 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Piękne :D tylko (jak dla mnie) plexi za dużo... daj coś UV do wody i katody UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Jak dla mnie wygląda bardzo dobrze. Niezły jest wynik do jakiego Doman doszedłeś. Obudowa prezentuje sie bardzo bobrze, nawet estetycznie. Tylko we wnętrzu musi zapanować porządek z kablami! A tak ogólnie bardzo dobrze. POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 budę robiłeś sam czy kupiłeś, bo nie wiem, jak rozumieć "budowac swoja bude" czy to dotyczy się wc, budy z pleksi, czy ogółu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Dzieki za mile opinie. Co do katod UV - nie chce juz wkladac pieniedzy w ten worek bez dna, ale faktyznie pewnie by to wygladalo bardzo fajnie i jeszcze z zabarwiona woda tym specjalnym dodatkiem. "Skonczylem budowac swoja bude" - tutaj sie troche zle wyrazilem, bardziej mi chodzilo o to, ze wreszcie mam juz cale W.C. (takie jak chcialem), wszystko jest w budzie. Mowiac ogolnie - tak jak to sobie wyobrazalem kiedys;) (no moze gdyby te wszystkie kable ulozyc) Troche przesadzilem z tasmami do napedow - kupilem z promocji, maja one 90cm dlugosci :lol: Troche mi tu psuja szyki :wink: Jak ktos chce, moze zrobic jeszcze jakies inne fotki. Czekam na dalsze opinie :-P Pozdrowionka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 czyli w sumie wiazles gotowa bude z pleksy i tylko wypelnienie dales :?: dziwi mnie tylko to ze w sumie sprzet niezly masz, obudowa fajna i tak zrobic i sprzedac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Hmmm chyba pomyliłeś działy, chłodzenie wodą jest gdzie indziej. To jest dział modyfikacje, a jak widze niemasz kompletnie żadnych skoro buda z plexy i wszystko inne jest kupione. Po co dałeś tutaj ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 no coz. poskladales wszystko z gotowych klockow. z modem to ma raczej niewiele wspolnego. ale utrzymales w jednej tonacji i wmiare estetycznie to wyszlo. ciezko zrobic w budzie z plexi porzadek w kablach :) bo gdzie je ukryc B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 jakby to była zwykla buda z oknem, to by było jeszcze gdzie pochować... a tak nie ma jak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Osobiście nie podobają mi się całe budy z pleksi, choć wyglądają estetycznie. (taki mam gust) Duże brawa za wkład pracy i końcowy efekt. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 mi sie bardzo podoba, jest stylowo zrobione, nie choinkowo, a z drugiej strony nie ascetycznie :) zdziwiłem się co na intelu taka wysoka temp pod WC ale zobaczyłem ekran startowy i ugryzłem się w język :D hydorek ci nie hałasuje nic a nic ? a, no i ja bym dał do wody np niebieskie albo zielone UV i zapodał katodę UV ale uważaj żeby z tego się kiczowata choinka nie zrobiła :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 A mi sie bardzo podoba! Dobra robota... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 jak dla mnie to nie lubie takich gotowych modow. nie ma to jak samemu cos zrobic a nie kupic gotowe czesci i zlozyc. skladanie klockow lego to nie modding. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 ja tu moda nie widze, buda kupna, wc kupne, oswietlenie kupne, oplotki kupne :? gdzie tu mod? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...