Mati0090 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Mam plyte gl. ESC K7VZA i nie wiem jakich ustawien uzyc do podkrecenia procesora. Odrazu mowie ze mam durona 900mhz i chcem zrobic 1ghz. Prosze o napisanie jakich ustawien musze uzyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 nio to wiele zdzialasz :P jaka rewizja plyty ??? jezeli 1 to zapomnij o podkrecaniu. jezeli 3 to mozna pomylec o uruchomieniu go na FSB 133(zworki na plycie patrz instrukcja) Lepije pobaw sie z zmiane mnoznika procesora. Najpierw sprawdz na innej plycie ile z niego mozna osiagnac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Marne szanse, że Ci się uda ale możesz spróbować: 1) jechać z fsb do 112 (tylko tu już zaczyna być wysokie pci) 2) odblokować procka ołówkiem, zmienić mnoznik ołówkim bądz drut modem (nie wiem czy to zadziała na Spitfire), ustawić fsb 133 i niższy mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 no zostaje jeszcze modowane biosy w znalezieniu ich zapewne pomoga ci google ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 modowane biosy dzialaja tylko na rev 3. bo 1 jest na KT133 a 3 na KT133A ołowek i cos do ciecia mostkow i jedziesz ze zmiana mnoznika i napiecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_freddie_ Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 można też podnosić FSB z poziomu Windowsa za pomocą programu CPUFSB lub tego samego producenta CPUCooL (ma wbudowany "moduł" CPUFSB) link Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Można też podnosić SpeedFanem ale często nawet poprawnie wykryte płyty główne i urządzenia odpowiedizalne za FSB, nie są wstanie nic zdziałać bo systema się poporstu wiesza przy zmianie na jakąkolwiek opcje.....Jełśi będziesz podkręcał przez FSB co powiedzmy najmniejszą ilość MHZ(skoki po 2-3, nie wiem jak tam to jest) to nie zapomnij też żę to bardzo ryzykowne i możesz uszkodzić dyski, lub inne urządzenia działające na magistrali PCI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...