Skocz do zawartości
P@weł m

Jakie Stery Do Tej Płyty?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z nowymi sterami do tej płyty. Patrząc na płyte programem CPU-Z, klikajać na zakładke "Mainboard" znalazłem info o chipsecie mojej płyty. Mianowicie że:

Model:P4X266-8233

Chipset: VIA P4X266(VT8753)

Mam pytanko: mam nowe stery przeznaczone do plyt z chipsetami VIA. Czy te stery mogę zainstalowac u siebie?

A tak przy okazji w jakich opcjach w BIOS'ie mozna poprzestaciac tak aby podkręcic procesor bo na tej płycie jakos nie moge dobrze podkrecic swojego P4 1,5 Ghz (w ogóle nie podkręcany) POZDRO!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakie sterowniki Ci chodzi?

Twoja plyta to AZZA, ktoras z tych:

PT-P4XA-BV 04/23/2002-P4X266-8233-6A6LWP8BC-00

PT-P4XA-AV 04/23/2002-P4X266-8233-6A6LWP8BC-00

PT-P4X2-AV 04/23/2002-P4X266-8233-6A6LWP8BC-00

PT-P4X2-AS 04/23/2002-P4X266-8233-6A6LWP8BC-00

Otworz obudowe i sprawdz co masz napisane na plycie (o ile cos masz)

Procesor mozesz podkrecic podnoszac FSB o ile w ogole masz taka opcje lub zworki do tego, azza za swietna firma nie byla ;-)

Zreszta uzyj Everest:

http://www.lavalys.com/products/overview.php?pid=1&lang=en

I zobacz jakich sterownikow Ci potrzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak moja płyta jest jeszcze starsz. Patrza co zamieściłes kolobos w poście moja płyta jest jeszcze starsza. Pole Wartość

ID płyty głównej 10/12/2001-P4X266-8233-6A6LWE19C-00- to co pokazał o mojej płycie pogram Everest. Teraz nie wiem co mam zrobic gdyz już teraz szykuje kompa na GTA San Andreas. W moim poprzednim poscie info o chipsecie pokazał mi program CPU-Z. Nie wiem co mam zrobic, jakie stery zainstalować. Pomóżcie!! POZDRO!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

System Mainboard Manufacturer :

Elitegroup (ECS)

MP Support : No

Model :

P4X266-8233 BIOS ID : 09/16/2002-P4X266-8233-6A6LWE19C-00

Komputer z Vobisu czy jakiegos MediaMarkt? nieważne, płyta jest typowa i sterowniki znajdziesz bez problemu na stronie www.viaarena.com

http://www.ecsusa.com/products/socket423.html

Edytowane przez aTaSerwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi