Gość kev Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Nie znalazłem takiego tematu a zaciekawiło mnie to . Czym różni się płyta DVD-R od DVD+R z góry thx za odpowiedź !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Poczytaj sobie o DVD tutaj : http://pl.wikipedia.org/wiki/DVD-R lub tutaj: http://www.cdrinfo.pl/software/slownik/slownik.php?litera=D A ogolna roznica miedzy nimi jest taka ze DVD-R sa mniej kompatybilne z odtwarzaczami stacjonarnymi. Filmy lepiej palic na + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 słyszałem ,że -R są przystosowane do starszych nagrywarek a +R do wszystkich ale thx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Błędne rozumowanie.....+R sa wyposazone w nowocześniejsze technologie. Starsze nagrywarki DvD nie obsługują +R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 blad odnosnie kompatybilnosci -R +R na stacj. odtwarzaczach - jesli nie masz obslugi +- to sprzet ma przewaznie tylko - dlaczego? Bo - wymyslono wczesniej. Miedzy + a - jest jeszcze minimalna roznica w pojemnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 i slyszalem takze ze + maja dodatkowa korekcje bledow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zapraszam do lektury tego artykułu: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_119572.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 a to ja sie dołącze. Nagrywałem kumplowi na moim Lite-On'ie coś na DVD TDK+R, u mnie bez problemów udawało sie odczytać, a u niego na napedzie DVD LG nie dało sie wogole. Poszedłem kupiłem inną płytkę, tym razem Emtec tez +R. No i znowu taka sama sytuacja... o co chodzi :|? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ustaw book type na dvd-rom (jak sie da) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 dokladnie filmy najlepiej nagrywac w dvd-rom wtedy nie ma zadnego problemu, w nero zmienia sie w miejcu gdzie wybieramy nagrywarke, opcje, ciekawi mnie tylko czemu nie mozna nagrywac w ten sposob dvd+rw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...