Skocz do zawartości
stawik

Wielki Problem Z Routerem D-link Dsl-504t

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki mały problem

wczoraj kupilem D-link DSL-504T juz mam dosyc zabawy z tym badziewiem nie moge połączyć sie z netem przez ten Router za chiny ludowe mi to nie wychodzi

Mam Neo+ 786

-------------------------------------------------------------------------------------------------

podłączyłem wszystko:

a)dioda POWER-swieci| dioda STATUS miga| dioda ADSL świeci| no i oczywiscie diody 1 i 2 (bo podłączyłem PC i Notebook'a)

b nie wiem co dokładnie znaczy dioda STATUS bo instrukcja jest poprostu tak obszrna ze aż skoda gadać

c)nie wspomne juz ze jeszcze nawet nie bawilem sie z siecą LAN narazie próbuje połączyć sie z netem i nie moge

-------------------------------------------------------------------------------------------------

moze ktoś z was mi pomoże w tym czymś nigdy sie nie bawiłem w sieci LAN ani rozdzielanie NEO!!!!!!!!!!!!!!!!

Przy okazji przeczytałem wszystkie poradniki oraz instrukcje z neta no i nie wiem czy ja jestem tak CIEMNY czy poprostu to jest takie Nawiedzone!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edytowane przez stawik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgraj najnowsze firmware, może to "fabryczne" jest do bani i nie radzi sobie z neostradą <_<

Router konfigurujesz poprzez Wizzard ? Wybierasz PPPoE ?

Czy jak już go skonfigurujesz (wydaje Ci się że to zrobiłeś :) ) To czy w ustawieniach w zkładce Status widzisz numery IP pobrane przez router ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok znalazłęm tylko takie coś (DSL-504T_FW_v1.00B02T02.UK.20040610)

a gdzie to wlepic??

+EDIT

juz obczajiłem jak to sie robie!!!!! tak ok. 15 lub 16 nappisze czy to coś dało

1498689[/snapback]

ja mam wgrane firmware do DSL-504T od polskiego dystrybutora i chodzi OK

jest na dodatek po Polsku

adres: ftp://ftp.abcdata.com.pl/D-Link/DSL504T/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzimy do Setup>Connection1 type: PPPoA, LLC, VPI: 0, VCI: 35 Apply, nastepnie wybieramy zakladke system commands: save all

i smiga neo :)

P.S. Od tego jest infolinia D-linka ;)

1549513[/snapback]

PPPoA?? neo to chyba standard PPPoE. :) B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wprowadzaj ludzi w blad :)

wybierz PPPoA i zadziala ;)

Usluga Neostrada wykorzystuje protokol PPPoA do komunikacji z urzadzeniem

dostepowym. E jest po Etnernecie (PPP over Ethernet), natomiast A to ATM (PPP over ATM) :) Takie rzeczy musze wiedziec do swojej pracy, ktora po czesci zwiazana jest z tym tematem :)

edit:

cos na potwierdzenie:

http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=h_info_tekst&p1=1445

"sesja PPPoA jest nawiązywana przez komputer"

http://www.hsf.pl/products/neostrada/DTkonfig.html

"protokół - ustawiamy na PPPoA:

i wiele innych :)

Edytowane przez lukas-comp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi