Skocz do zawartości
tomkos_t1

Radek X800 Vs Gf6600gt-pomocy :|

Rekomendowane odpowiedzi

siema ludzie...

chce sobie sprawidz grafe tak w granicach 1000zl mam na oku te 2:

http://agito.pl/index.php?pid=12018&cid=84&p=4

http://agito.pl/index.php?pid=12089&cid=84&p=1

czy bedzie widoczna duza roznica wydajnosciowa miedzy tymi dwiema??

chodzi mi glownie o gry typu doomIII, prey(ktory ma sie wkrotce ukazac)hl2, f.e.a.r., far cry....

czy tego radka mozna skrecic na x800xl??

z gory thx za rade:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale za tą cenę to możecie mieć GF 6800 LE z gwarancją na odblokowanie dodatkowych 4 rech potoków...

Poza tym za jakieś 3-4 miesiące ceny powinny pójsc jeszcze bardziej w dół i za podobną cenę powinny chodzić GF6800GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale za tą cenę to możecie mieć GF 6800 LE z gwarancją na odblokowanie dodatkowych 4 rech potoków...

Poza tym za jakieś 3-4 miesiące ceny powinny pójsc jeszcze bardziej w dół i za podobną cenę powinny chodzić GF6800GT.

1498140[/snapback]

jezeli tak bedziesz do sprawy podchodził to zawsze bedziesz niezadowolony :wink: B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tego radka mozna skrecic na x800xl??

z gory thx za rade:)

1497983[/snapback]

Róznica w zegarach pomiedzy tym Radkiem a X800XL jest tylko i wyłącznie między taktowaniem pamięci (ten 910 MHz a X800XL ~985 MHz). Obydwa rdzenie sa taktowane tak samo. Z pamięciami powinneś spokojnie dobić do poziomu X800XL jednak nigdy nie osiągniesz jego wydajności ze względu na liczbe potoków (X800 -> 12 a X800XL -> 16).

W sumie to na twoim miejscu zrobił bym tak samo jak ja i dołozył 100 zł i kupil X800XL. Jak ze to sianko to wypaśna graficzka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...