jfdarkman Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! Mam dosc nietypowy (a moze typowy) problem z moja karta graficzna (Radeon 9000PRO 128MB na najnowszych sterownikach OMEGA; oraz najnowszy CATALYST - probowalem obu). Otoz w pewnych grach np. PARIAH czy GTA SAN ANDREAS gdy pojawia sie dym np z wystrzalu z broni lub gdy pada deszcz zamiast czystego dymu czy ladnego efektu deszczu powstaje dym (deszcz) ktory zmienia kolor np. z popielatego na fioletowy i przy tym jeszcze daje taki efekt migajacego piasku i szumu (noise texture;sand). Z dalszej odleglosci nie jest to moze az tak widoczne ale z bliska to naprawde dosc zenujacy efekt. Patrzac w niebo (np w GTA SA) widac jak cale pracuje (taki efekt jak brak kanalu na TV satelitarnej tylko nie sa to poziome kreski tylko male kropeczki), czy tez gdy strzelam z bliskiej odleglosci widac dym zmienia kolor i caly "szumi". W ogole gdy przytkne nos do monitora to widze ze caly obraz jest usiany kropkami Podejrzewam ze to jakis problem z PARTICLE EFFECTS lub ANISOTROPIC FILTERING ale moge sie mylic... Radek jest nie krecony i testowany na ATI TOOL Z kolei efekt wody w niektorych grach jest pixelowaty zamiast plynny czy tez przejrzysty Jakosc textur mam ustawione na full i mip mapy rowniez, dalej tryb tru form mam wylaczony, efekty smart shader wylaczone, tryb AI - normalny, wygladzanie pelnoekranowe jak i filtrowanie anisotropowe sa zalezne od aplikacji no i VSYNC jak przystalo zawsze wylaczone:) Pozdrawiam i prosze o pomoc bo przejrzalem juz duzo materialow i nic na ten temat szczegolnego nie znalazlem Dziekuje Edytowane 15 Czerwca 2005 przez jfdarkman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 karta sie grzeje?? sprawdz pamieci paluchami, moze wentyl sie zatarł... no mi to wyglada na arty, ewentualnie kombinuj z driverami. Jesli masz gware, to wymieniaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jfdarkman Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 karta sie grzeje?? sprawdz pamieci paluchami, moze wentyl sie zatarł... no mi to wyglada na arty, ewentualnie kombinuj z driverami. Jesli masz gware, to wymieniaj. 1500150[/snapback] Wszystko fajnie pieknie tylko, ze na tej karcie nie ma wentyla tylko sam radiator :( Niby wersja pro a wiatraka nie ma - a karta jest z SAPPHIRE. Co do temperatury to karta jest ciepla ale nie az tak goraca znowu... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Ozda Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Fioletowy dymek i smieszne kropki i ja mam na radku 9000PRO ale HISa nie sądze żeby chłodzonko było za małe grafika mi na dodatek komp się resetuje na SA (bez OC) :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 mam r9000 podkręcony i grałem gta:sa i nadal sa dziwne problemy, bo wokole nie widze zadnego ludzika na ulicach tylko jakiegos jakbym miał ducha :) to pewnie sterownik omega jest zły ale nie jestem pewny, a poza tym juz mam prawie 9.1K w 3dmark2001 i 1.5k 3dmark2003 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...