Leniooch Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Witam zaczne od tego ze przegrzebalem forum we wszystkie strony widzialem wiele topicow na temat wskazan temperatur Celkow D i Abita chodzi mi bardziej o wskazanie co robie zle niz o podanie jakiegos nowego rozwiazania wiem ze Abity ponoc maja to do siebie ze podaja zawyzone (lub wlasnie realne) temperatury (bo mierza ja po prostu w innym miejscu niz reszta producentow) poprzednia plyta ktora posiadalem to byl Gigabyte 8IPE1000-G ktory pokazywal mi temparatury mojego Celka 2,66 w granicach 38(idle)-55(stres+oc) stopni obecnie na Abitku IC7-G nie mialem jeszcze nigdy wskazania ponizej 49stopni w idle :( to bylo na boxowym coolerze... pewnie wielu z was w ogole sie zastanawia nad moim tematem postu... bo co robi cooler do AMD'ka na Celeronie D ?:) otoz jestem... nazwijmy to "pomyslowym Dobromirem" :D nie majac odpowiedniej gotowki na zakup dobrego (czytaj drogiego) coolera... a posiadajac wlasnie Zalmana (total free od kumpla) wykombinowalem sposob zapiecia go na moim procku :) otoz zaraz po zalozeniu go(troche kombinacji ale wszystko sie w koncu da zrobic ;)) temperaturki wahaly sie w granicach 49-51 idle... ale minely dwa tygodnie i znowu jest kiszka bo mam okolo 55-57 przy przegladaniu netu dodam jeszcze ze budy praktycznie nie mam :D:D:D wiec przewiew raczej istnieje ;) w chwili obecnej zaladowalem nawet najnowszy bios do mobo bo myslalem ze to w czyms pomoze... :(( no i najwazniejsze.. zastosowalem Arctic Ceramique (chyba nienajgorsza pasta) i nadal temperatury sa jak z kosmosu... potrafia nawet siegac 75 stopni (i to wcale nie musze go bardzo o to prosic) sek jeszcze w tym ze sprawdzajac organoleptycznie(paluchem :D) radiator - jest on chlodny [a gotow jestem sobie reke uciac ze jest przymocowany idealnie] powiedzcie mi co moge jeszcze zrobic zeby zmniejszyc temperaturki? mnie chwilowo pomyslow brak... pozdrawiam i czekam na jakies glosy wsparcia :) Leniooch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlins Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 przecież ten cooler jest słabiutki nawet na chłodne Athlony... :| żeby zmniejszyć sobie temperaturki, kup byle co na allegro za 10zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Jeżeli listki radiatora są chłodne to nie jest idealnie przymocowany. Nawet jak ten abit zawyza trochę temperatury, to masz chyba porównanie do boxowego coolera czy cokolwiek tam miałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 myśle że AC FREEZER 4 (albo 7 - nie wiem dokładne) będzie bardzo dobry... kosztuje ponad 60zł , a na pewno lepiej schłodzi procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leniooch Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 hmmmm jutro rozkrece wszystko znowu :) teraz podepne jeszcze jedno zapytanie: co to za temperatura "Temp1" na ACPI czy to grafika? we wczesniejszych wersjach "speedfana" tego nie bylo :) pozdrawiam i czekam na kolejne odpowiedzi :) Leniooch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 moge zamienic boxa od p4 2,4c na tego zalmanka. temp bedziesz mial lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...