Skocz do zawartości
Leniooch

Zalman Cnps6000-alcu Na Celeronie D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zaczne od tego ze przegrzebalem forum we wszystkie strony

widzialem wiele topicow na temat wskazan temperatur Celkow D i Abita

chodzi mi bardziej o wskazanie co robie zle niz o podanie jakiegos nowego rozwiazania

wiem ze Abity ponoc maja to do siebie ze podaja zawyzone (lub wlasnie realne) temperatury (bo mierza ja po prostu w innym miejscu niz reszta producentow)

poprzednia plyta ktora posiadalem to byl Gigabyte 8IPE1000-G ktory pokazywal mi temparatury mojego Celka 2,66 w granicach 38(idle)-55(stres+oc) stopni

obecnie na Abitku IC7-G nie mialem jeszcze nigdy wskazania ponizej 49stopni w idle :(

to bylo na boxowym coolerze...

pewnie wielu z was w ogole sie zastanawia nad moim tematem postu... bo co robi cooler do AMD'ka na Celeronie D ?:)

otoz jestem... nazwijmy to "pomyslowym Dobromirem" :D

nie majac odpowiedniej gotowki na zakup dobrego (czytaj drogiego) coolera... a posiadajac wlasnie Zalmana (total free od kumpla) wykombinowalem sposob zapiecia go na moim procku :)

otoz zaraz po zalozeniu go(troche kombinacji ale wszystko sie w koncu da zrobic ;)) temperaturki wahaly sie w granicach 49-51 idle... ale minely dwa tygodnie i znowu jest kiszka bo mam okolo 55-57 przy przegladaniu netu

dodam jeszcze ze budy praktycznie nie mam :D:D:D wiec przewiew raczej istnieje ;)

w chwili obecnej zaladowalem nawet najnowszy bios do mobo bo myslalem ze to w czyms pomoze... :((

no i najwazniejsze.. zastosowalem Arctic Ceramique (chyba nienajgorsza pasta) i nadal temperatury sa jak z kosmosu... potrafia nawet siegac 75 stopni (i to wcale nie musze go bardzo o to prosic)

sek jeszcze w tym ze sprawdzajac organoleptycznie(paluchem :D) radiator - jest on chlodny [a gotow jestem sobie reke uciac ze jest przymocowany idealnie]

powiedzcie mi co moge jeszcze zrobic zeby zmniejszyc temperaturki?

mnie chwilowo pomyslow brak...

pozdrawiam i czekam na jakies glosy wsparcia :)

Leniooch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm jutro rozkrece wszystko znowu :)

teraz podepne jeszcze jedno zapytanie:

co to za temperatura "Temp1" na ACPI

czy to grafika? we wczesniejszych wersjach "speedfana" tego nie bylo :)

Dołączona grafika

pozdrawiam i czekam na kolejne odpowiedzi :)

Leniooch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi