jac71 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 witam, chce podkręcic swojego Radka 9700 do wersji PRO ---> jakie chłodzenie wybrać ?? Myślałem o: ARCTIC COOLING ATI SILENCER 1 rev. 2 lub (http://www.angela.pl/index.php?action=SzukanieWynik&cat=5&start=0&queryTowary=U0VMRUNUIERJU1RJTkNUIGlkX3Rvd2FydSwgbmF6d2FfdG93YXJ1LCBjZW5hX2V1LCBpZF9rYXRlZ29yaWksIGRvc3RlcG5vc2MsIGtyb3RraV9vcGlzIEZST00gdG93YXJ5IFdIRVJFIGFrdHl3bnk9JzEnIEFORCAoaWRfa2F0ZWdvcmlpID0gJzUzJyk=) ARCTIC COOLING VGA SILENCER rev.3 (http://www.angela.pl/index.php?action=SzukanieWynik&cat=5&start=5&queryTowary=U0VMRUNUIERJU1RJTkNUIGlkX3Rvd2FydSwgbmF6d2FfdG93YXJ1LCBjZW5hX2V1LCBpZF9rYXRlZ29yaWksIGRvc3RlcG5vc2MsIGtyb3RraV9vcGlzIEZST00gdG93YXJ5IFdIRVJFIGFrdHl3bnk9JzEnIEFORCAoaWRfa2F0ZWdvcmlpID0gJzUzJyk=) co o tym myslicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 ARCTIC COOLING VGA Silencer+DHES SystemSILENT REV3 to Ci w zupełnośi wystarczy i gwarantuję Ci że będziesz bardzo zadowolony ja mam starszą wersję tego na swoim radku 9800 pro śmiga to już prawie 2 lata na minimum obr i jest idealnie cichutkie. Oczywiście co jakiś czas biorę sprężone powietrze i czyszczę ( ale tak chyba robi każdy szanujący się użytkownik komputerka :)) Jeśli chodzi o wydajność to w cenie 30 - 35 zł nie ma nic lepszego Polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 po pierwsze - linki wstawia sie za pomoca znacznika 'http://' a nie 'code'. po drugie - bylo mnostwo tematow o chlodzeniu kart graficznych. ale skoro szukajka boli - VGA silencer to dobry i tani wybor. TU jest 10zl tanszy niz w angeli. ale poniewaz niektorzy skarzyli sie ze karta im padla po zalozeniu silencera - wskazany jest jeszcze boczny nawiew na grafike zeby nie przegrzewac reszty komponentow na karcie(silencer jest dosc duzy i utrudnia cyrkulacje). jesli chcesz cos lepszego(i drozszego) TU zainteresuj sie zalmanami lub BeQuiet'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac71 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 czyli kupić Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3.0 + cos jeszcze ?? czy samo to wystarczy ?? Czy ten wentylator chłodzi równiez pamięci i całą kartę ?? jesli nie, to co wybrać w taniej cenie zeby chłodziło wszystkie komponenty na karcie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 na pamieci jeszcze kup radiatorki a pozatym to lepiej kupic jakis cooler z proca i zamontowac .. lepsze osiagi i chlodzenie ... no ale nie kazdemu chce sie bawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac71 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) dobra juz chyba narazie wszystko wiem.... co mam kupić - 4 sztuki radiatorków na pamięci kosztuję około 30zł. a jakis programik do podkręcania ?? Edytowane 16 Czerwca 2005 przez jac71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 dobra juz chyba narazie wszystko wiem.... co mam kupić - 4 sztuki radiatorków na pamięci kosztuję około 30zł. a jakis programik do podkręcania ?? 1499010[/snapback] na 9700 masz raczej 128mb wiec masz 8 kosci .. a programik polecam ATI TRAY TOOLS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 lol... powaznie zstanowilbym sie nad podkrecaniem w twoim przypadku. chcesz krecic a nie wiesz czym? wykaz inicjatywy troche! w czasach google chociaz minimum wlasnego zaangazowania tez jest wazne. nastepne pytanie moze padnie 'o ile moge te karte podkrecic'? no offense, ale nie majac o czyms pojecia, najpierw bym czytal czytal i czytal. pytanie o kazda rzecz na forum to sposob prosty, szybki i zazwyczaj skuteczny - ale niczego w ten sposob sie nie nauczysz... tyle mojej zgryzliwej dygresji :wink: a konkrety: RivaTuner, ATiTool, AtiTrayTools. 2 ostatnie maja mechanizm automatycznego OC - teoretycznie powinny same znalezc maximum mozliwosci karty. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac71 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 dobra dzis podskocze do sklepu kupić komponenty :D teraz zastanawiam sie ile bede mógł podkręcic zeby stabilnie chodziła... Wersja PRO chodzi na 325/620 MHz - spróbuje stopniowo podkręcać do wersji PRO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) Na swoim radku 9700 ( kupionym na benchark.pl gdy kosztowaly 1000 zl :) ) mam ARCTIC COOLING ATI SILENCER 1 rev. 2 oraz miedziane radiatory na pamieci. Zmodyfikowany BIOS od Radka 9700PRO z zegarami na Core-380, Mem-330. Edytowane 17 Czerwca 2005 przez czullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac71 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ja mam aluminiowe radiatory na pamieciach, i ARCTIC COOLING VGA SILENCER rev.3- hmm... myslisz ze powinno dać rade z takim taktowaniem jak Twoje- ile juz czasu Ci tak działa karta ??- stabilnie chodzi?? (Core-380, Mem-330) A z ta konfiguracją biosa to przydatne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 przydatne o tyle ze nie trzeba krecic karty pod windowsem, chociaz zaden problem ustawic np. rivatuner'a w autostarcie... a max zegary karty jak juz wspomnialem sprawdzisz AtiTool'em - kreci karte do momentu pojawienia sie artefaktow w grafice. wlaczysz go na dluzsza chwile i powinienes znac bezpieczne ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac71 Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 podajcie nazwe jakiegos programiku do sprawdzania temperatury karty graficznej, procka, i HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Dobra .... Riva tuner (mozna krecic i na dodatek jest opcja pokazywania temperatur) , Speedfan (czysto do temperatur i obrotow wiatrakow , na co wskazuje nazwa ;) ) , Aida (Wszystko o kompie - w tym tempereratury) .... to powinno Cię zadowolić. A teraz pytanko. W jakim programie mogłbym odblokowac potoki w kartach graficznych?? bo kumpel prawdopodobnie ma jakies zablokowane , ale boje sie wgrywac mu biosa od innej , zeby nie zabic karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 jak ot to ot. omegi maja opcje softmodow. przy instalce trzeba wybrac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 a mam aluminiowe radiatory na pamieciach, i ARCTIC COOLING VGA SILENCER rev.3- hmm... myslisz ze powinno dać rade z takim taktowaniem jak Twoje- ile juz czasu Ci tak działa karta ??- stabilnie chodzi?? (Core-380, Mem-330) Karta jest stabilna chodzi tak od okolo 2-3 tygodni ( wczesniej nie mialem ARCTIC COOLING ATI SILENCER 1 rev. 2 ) Zero Artefaktow. Wczesniej na standardowym chlodzeniu + miedziane radiatory mialem Core-350, Mem-310 tymi ustawieniami mialem w 3dmarku2005 okolo 2300markow. Z biosem Core-380, Mem-330 mam okolo 2900, wzrost wydajnosci ( fps ) w grach rowzniez zauwazalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...