andi963 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mam problem z instalacją drukarki Hp DeskJet 5150 w Windows Xp Pro SP2 . Instaluje z cd drukarki sterowniki , pod koniec instalacji jestem proszony o podłaczenie drukarki do pc , podłanczam wyskakuje w zasobniku "Znaleziono nowy sprzęt" -> Nieznane urządzenie -> Twój sprzęt jest zainstalowany i gotowy do użycia , za chwilę wyskakuje dymek że sprzęt podłączony do USB nie działa poprawnie (coś takiego)lub jest uszkodzony, mam wymienić go na inny .W tym czasie instalator sterowników drukarki nie może wykryć drukarki i muszę anulować instalację .Sprawdzałem w menadzeże urządzeń w kontarolerach uniwersalnej magistrali szeregowej , jest Nieznane urzadzenie klikam właściwości -> aktualizuj sterownik podaje ścieżkę i nie chce się zainstalować , odinstalowałem Nieznane urzadzenie i wszystko powturzyłem od nowa i jest to samo. Nie pomaga przepięcie drukarki do innego usb , drukarka jest ok , kabel usb też , porty usb ok - chyba system nawala . Jak sobie z tym poradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Niech zgadne... nForce? Sterowniki do płyty głównej zainstaluj/przeinstaluj, bo "Nieznane urzadzenie" na "uniwersalnej magistrali szeregowej" oznacza, że USB nie jest zainstalowane poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andi963 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 ZONG nie to nie nForce tylko Via Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Whatever.. Przeinstaluj sterowniki. Jeśli nie pomoże, to szukaj oddzielnych sterów do USB - info znajdziesz na CD do mobo w katalogu USB. Ostatecznie reinstal/naprawa Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 mialem ten sam problem przed chwila (pol roku temu tez ale nie pamietam jak mi sie udalo ja zainstalowac) i udalo mi sie ja wreszcie zainstalowac, poprostu przy instalacji nie wybralem opcji Kabel USB tylko ponizej Inny kabel czy cos takiego i tam dalem USB001. Instalacja przeszla migiem i juz se drukuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...