karol1011 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Czy to normalne że karta graficzna podłączona do AGP pracuje na magistrali PCi?. Tak pisze w menadżerze urządzen , da się to jakoś zmienić ,czy już tak musi być. Jestem laikiem w tych sprawach więc proszę o zrozumiałą odpowieź. Dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Czy to normalne że karta graficzna podłączona do AGP pracuje na magistrali PCi?. Tak pisze w menadżerze urządzen , da się to jakoś zmienić ,czy już tak musi być. Jestem laikiem w tych sprawach więc proszę o zrozumiałą odpowieź. Dzięki :) 1499126[/snapback] Najprawdopodobnie nie masz zainstalowanych sterowników do płyty głównej wtedy tak będzie pokazywał. Zainstaluj najnowsze stery do płyty, grafy i jazda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1011 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mam płyte główną ECS K7S5A(ver 3.1) , gdzie takie sterowniki mogę znaleźć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 z tego co widzę to ta płyta jest na chipsecie SIS więc albo strona SIS-a albo ECS a jak się nie wie jaka strona to GOOGLE prawde ci powie. 3s szukania i TO mi się objawiło. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Pewnie menedżer wyświetla takie coś: Magistrala PCI 1, urządzenie 0, funkcja 0 Jeżeli tak to wszystko w porządku - tak ma być. Sterowniki do portu AGP pod tę płytę można zainstalować ale nie są one wymagane - wiem bo miałem tą płytę. To czy karta pracuje jako AGP czy PCI radzę sprawdzać w zakładce sterowników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Jest też opcja że w biosie możesz mieć ustawione Primary Graphic Adapter (czy jakoś tak :D ) na PCI zamiast AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 jesli chodzi ci o wpis we wlasciwosciach karty graficznej 'Lokalizacja: Magistrala PCI xxxx' to normalne i nie ma sie czym przejmowac. czy karta rzeczywiscie korzysta z przyspieszania AGP i sterowniki sa zainstalowane sprawdzasz w ten sposob: Start - Uruchom, i wpisujesz dxdiag. w zakladce ekran bedziesz mial 'przyspieszenie texturowania AGP' - jesli wlaczone to wszystko raczej gra. @smasher nie siej herezji heheh.. :D ta opcja w BIOSie przydaje sie kiedy masz 2 karty graficzne - PCI i AGP. wtedy wybierasz z ktorej komp ma korzystac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1011 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Dzięki wam wszystkim za pomoc , teraz już moge spać spokojnie Edytowane 16 Czerwca 2005 przez karol1011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 mi tak samo wyswietlalo ze chula na PCI. Mialem wtedy p3 733 na ecsie. A grafa to s3 trio 4MB AGP. Grafa chulala w agp z ustawieniami pci.chyba. tak mnie sie zdaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 agp z ustawieniami pci... pewnie tak samo jak twoj 'sempTRron' i 'DDRRAM' + grafika 'Sepphire' chodza jako pentium, rambus i geforce... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 jak se wsadzisz w agp jakiegops s3 virga bez akceleracji i troche pomyslisz i obadasz ze to agp chodzi z predkoscia pci. Jak nie wiesz co pisac to niepisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 jak se wsadzisz w agp jakiegops s3 virga bez akceleracji i troche pomyslisz i obadasz ze to agp chodzi z predkoscia pci. Jak nie wiesz co pisac to niepisz 1500670[/snapback] Nie se tylko sobie....i twój poprzednik miał rację, a tego obrzydliwego sepphire nie wyedytowałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 jak se wsadzisz w agp jakiegops s3 virga bez akceleracji i troche pomyslisz i obadasz ze to agp chodzi z predkoscia pcijestes pewien? bo ja smiem twierdzic ze karta na AGP, nawet zle skonfigurowana - bedzie wydajniejsza od swojej odpowiedniczki PCI. polecam lekture: 1 i 2 Jak nie wiesz co pisac to niepiszrzadko to robie, a jesli juz - zaznaczam ze nie jestem pewnien. jak narazie sam wykazujesz sie brakiem kompetencji i wiedzy, a styl twoich wypowiedzi wskazuje na mlody wiek... ale sa przeciez mlodociani wszystkowiedzacy 'geniusze', zapomnialem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 No jesli mowimy o S3 Virge z 4MB to roznicy nie bedzie. No najwyzej sie inny napis wyswietli przy wlaczeniu kompa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...