bart132 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Witam, otóż przyszedl wkoncu czas odnowic mojego kompa.. Palominio 1600+256 sdramkówRivka TNT 2ECS K7S5AChieftec 360 DFDysk 40 gb Segate'a To chyba najważniejsze podzespoly. Sprawa wygląda tak : Mam ok 2k zł i przydałoby się zmodernizować komputer. Pod uwage wchodzi moja wersja do ktorej sie sklaniam oraz wszelkie sugestie z waszej strony. Mysle ze nie ma sensu pakowac sie w nf4, gdyż nie potrzebuje takiej az mocy do przegladania internetu, pisania prac czy pogrania od czasu do czasu w jakas gre. ( Chyba sie nie myle :P ? ) Wiec rozpatrzam nf2, bo w tym jestem mniej wiecej lepiej obeznany niz przy KT. Wiec co polecacie z podzespolow ? Płytka główna: - mój typ = Abit NF7-S badz SL | 314 - 279 zł Pamięć: - mój typ = brak typu :P | ... Karta Graficzna: - mój typ = 6600 GT ( Colorfull jest ok ? ) | za ok 600 zł bede mieć tego Colorfulla Dysk: - mój typ = 160-200 gb // Segate, Maxtor | ok 450 zł Razem ok 1364 zł + cena ramów Mysle ze proca narazie nie ma co zmieniac. Jak bede mial potrzebe to cos zakupie :P Dodam jeszcze ze nie wiem kompletnie nic o nf3. Czytalem o tych sempronach jakie cuda robia, ale czy jest sens ? Jak sie to ma w przeozeniu na nf2 ? Jak wyglada OC ? Czekam na wasze propozycje uwagi i spostrzezenia :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
znaj Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Ja na Twoim miejscu właśnie bym wszedł w nForce 4 i PCI Express z dwóch przyczyn. Możliwość przyszłych modernizacji oraz kontroler pamięci w procesorze - duży wzrost wydajności. No i rozkazy 64 bit. Polecam w szczególności płytkę MSI oraz procek na jądrze Venice. Do tego grafa GeForce 6600GT na PCI E. i jest wymiota na maksa. Na dysk polecam Barracudę 250GB - najszybszy dysk nie licząc Raptorów. Jakiś dobry ramik w dualu i szafa gra. Nie wiem skąd jesteś ale tu masz link do najtańszego sklepu internetowego z klamotami komp: http://www.proline.pl/shop.php Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Chyba nie zauważyłeś, ale on ma tylko 2 000 zł, a wszyscy wiemy jakie płyty i procesory są drogie na s939, do którego zresztą nie wciśnie tego Palominio. @bart132, spróboj sprzedać to co masz i pobawić się może w s754, nie taki drogi a obsługe 64-bitów tam masz :) Jeżli nie, to na socket A radze Abil NF-7ver2, tego procka mógłbyś zostawic, 2x512 ddr 400 (obojetnie jakie jak nie kręcisz) i tego Gforce6600GT Colorfull. Dysk też raczej up-to-you. Pozdrawiam. Edytowane 26 Czerwca 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 za dwa tysiace mozna wziac A64 na S754, plytke Gigabyte'a na NF3 pod tenze sam socket, 512mb ramu twinmosa, grafe 6600gt np takze gigabyte'a, dysk samsunga 160gb i zasilke szefa 410W akurat wyjdzie ok 2000,- a komp porzadny nie bierz zadnych dyskow seagate'a bo sa cholernie glosne i sie grzeja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaex Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 ja bym sprzedał starego kompa oprocz obudowy i napedow i bym kupił: Proc: AMD64 3000+ Venice (BOX) Płyta: Asus A8N-E nForce4 Ultra Ram: TwinMos 2x 512 DDR cl 2,5 Dysk: Samsung SpinPoint 80 GB (8mb cashe) ATA/133 Karta Graficzna: GeForce 6600 Gigabyte GV-NX66128DP 128mb (128bit) TV/DVI (BOX) (PCI-E) Zasilacz: hmm moze byc Feel 400W LC-B400 (PFC) Grafa moze nie jest jakas wypasiona, ale skoro tylko czasem chcesz sobie pograc to powinno wystarczyc, nawet do nowszych gier. Wychodzi około 2100zł, to jak zbyt wiele to bierzesz 512 ramu i git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 W zyciu niewzialbym 6600, only 9800Pro za ta cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Kurde madek , wcześniej mogłes takie rzeczy pisac :P bart132: mając dwa tysiące i nie chcąc iść w a64 to możesz wybierać do woli. Na wszystko ci powinno starczyć , nie ma sie tu ci rozpisywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...