..::SKIPER::.. Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Witam:) Mam taki oto sprzęt: Megabajt 350W :| Athlon XP 2500 FIC AU13-F nForce2 Radeon 9800 Pro SAMSUNG 120 GB CD-RW LiteON x52/x32/x52 2x256 DDR 400 Dual Channel SB Audigy Za niedługo zamierzam podkręcić swój sprzęt. Procesor z 2500+ na 3200+. Grafikę z 9800 Pro na 9800 XT. Zamierzam też dokupić kość 512 MB DDR i jakąś nagrywarkę DVD. Ale wpierw muszę kupić jakiś konkretny zasilacz ;) Moją uwagę przyciągnął zasilacz Topower Titanium P5 Tylko teraz mam dylemat, czy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wersję 400W czy może dołożyć to 60zł i ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 450W? Z góry mówię że kasy dużo nie mam, ale jak lepiej ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> lepszy to wezmę. Jak nie trzeba, to po co przepłacać. Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 16 Czerwca 2005 przez ..::SKIPER::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 czy ja wiem czy aż taka duża różnica... Niedawno kupiłem dla siebie tagana 380W, a miałem podobnego megabajta jak ty :) I szczeże mówiąc też rozważałem te topowery. Jak dla mnie, nie warto dokładać jeśli liczy się kasa. Dużej różnicy nie ma. Co innego no 400W Topower a o 100W więcej. Myśle że nie warto, ale decyzja i tak należy do ciebie :) No i jeszcze jedno: Jaka to 450? Bo chyba ten model z jednym dużym wentylem 12mm co nie? Wydaje mi się że 400 chodziłaby ciszej, przy maxymalnym obciążemiu jakie może osiągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Witam Maiłem wczesniej Topoera 400W, a 450 tylko testowalem. I tak sie to ma. Oba bardzo dobrze trzymaly napiecia... wrecz wzorowo, choc lini 5 v moze byla troszeczke wysoka .. w granicach 5.19 (idle)... 5.20 stres (na sprzecie tym co w podpisie) mierzone miernikiem, choc moze takie mdoele mi sie trafily, ale to nadal spokojnie w normie zasilaczy sie miesci.... wyglad: oba fajne (kwestia gustu).... grzanie sie zasilki: małe.... ale co do ciszy to 400W... byl cichszy ze swoimi dwoma wentyami 80 ... niz 450 z jedny 12. dla twojego konfiga spokojnie starczy 400W wersja... bo ten 400W spokojnie ciagnal moj konfig, ktory do oszczednych nie nalezy.. nawet po dosc mocny OC... zadnych zwiech czy restartow. Natomias jesli myslisz w przyszlosci o zmianie, procka plyty, grafy na cos mocniejszego.. to bym juz wzial tą 450... kilka dodatkowych wat nie zaszkodzi. Ale to juz zalezy od ciebie... jeden jak i drugi jest bardzo dobrym wyborem... choc ze wzgledu na cisze sklonilbym sie ku 400W przy twoim konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...