Skocz do zawartości
ulaz

padnięta tablica alokaci partycji

Rekomendowane odpowiedzi

fdisk /mbr

ale nie jestem pewien. kiedyś w jakims starym artykule pcwordkomputer był fajny artykuł o odzyskiwaniu danych na padnietych partycjach. poszukaj na http://www.pcworld.pl/index.html moze jest gdzies w archiwum

Fdisk /mbr nie naprawia tablicy alokacji tylko master boot record, naprawe tablicy alokacji dobrze robi Norton Disc Doctor z pakietu Norton Utilities 200X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie jak naprawic tablice alokacji partycji żeby odzyskać mozliwie jak najwięcej danych :?: , bo qwa straciłem save do bladura a jestem na samym koncu gry  :evil:

programik spfdisk.exe (całe 88 kilo) jest wstanie zrobić kilka bajerniaków z dyskiem między innymi FAT2 -> FAT1 więc jesli kopia FATa jest nie uwalona to powinno zadziałać - mi to kiedyś pomogło więc może u ciebie też. Pamiętaj koniecznie FAT2 na 1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za podpowiedzi :) , juz sobie poradziłem i odzyskałem wszystkie pliki. Użyłem programu "PC Inspector File Recovery" :) który znalazłem na www.chip.pl. Moja rada dla tych, co im sie przydazy coś podobnego nie używajcie scandisca bo on wszystko zepsuje i ciężko będzie cokolwiek odzyskać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tak a propos odzyskiwania plików. Polecam Easy Recovery Pro. Prościutka obsługa, niezła funkcjonalność i już dwa razy mi d..cię uratował. Mam jeszcze kilka innych, jakby ktoś był zainteresowany, to sypnę nazwami.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...