Papla Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 ...sprawdz najnowsze stery nvidii (81.85whql) 1710772[/snapback] Oki. Dzięki. Czyli to co najlepsze dopiero przed nami :-) Pozdrawiam Papla PS. Czy wymiana GF 6600 na GF 6800 ma duże znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Dzieki za mily OT ;P Nowinki z placu boju....Stopniowe wygrzewanie do tej pory dalo 100MHz wiecej... Tem wydaje sie spox...ale po dotknieciu procka z boku(pentek daje taka mozliwosc) doszedlem do wniosku ze potrzebne mi lepsze chlodzenie. @Waldi Pokarz cosik poodbnego z twojego procka....bo mnie cosik w krzyrzu strzela za masz az tak dobrego procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Dzieki za mily OT ;P 1711697[/snapback] Hehe bedzie FC to moze blisko3 GHz będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 @Zulusman Fajnie że masz swojego upragnionego X2,chyba to jest 5 z kolei na tweaku i oby na 5-tkę się spisywał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Nowinki z placu boju....Stopniowe wygrzewanie do tej pory dalo 100MHz wiecej... Tem wydaje sie spox...ale po dotknieciu procka z boku(pentek daje taka mozliwosc) doszedlem do wniosku ze potrzebne mi lepsze chlodzenie. Zulu, Już jedzie do mnie 4400. Mam nadzieję na minimum 2650 MHz ale zastanawiam się nad zmianą chłodzenia bo sądzę, że Freezer 64 nie wychłodzi tego. Czym chłodzisz swego proca? Edytowane 23 Października 2005 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) 1714076[/snapback] Freezer nie wyrobi.... postaraj sie o jakieś potężniejsze H-P Zulu chłodzi Pentagramem i on też puchnie ... Edytowane 23 Października 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Już jedzie do mnie 4400. Mam nadzieję na minimum 2650 MHz ale zastanawiam się nad zmianą chłodzenia bo sądzę, że Freezer 64 nie wychłodzi tego. Czym chłodzisz swego proca?wczesnie chlodzilem xp-120 i przy 2,72 i 1,5V - temp oscylowala pomiedzy 38 a 59st, teraz po zalozeniu ninja z tym samym wiatrakiem, temp oscyyluje pomiedzy 38 a 55st...nic sczegolnego, ale zawsze temp. nizsza o te 4st . tak wiec jezeli chcesz zakladac AC to tylko cos naprawde wydajnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 wczesnie chlodzilem xp-120 i przy 2,72 i 1,5V - temp oscylowala pomiedzy 38 a 59st, teraz po zalozeniu ninja z tym samym wiatrakiem, temp oscyyluje pomiedzy 38 a 55st...nic sczegolnego, ale zawsze temp. nizsza o te 4st . tak wiec jezeli chcesz zakladac AC to tylko cos naprawde wydajnego... 1714567[/snapback] Widzę, że liczy się tylko Ninja albo woda. Miałem Pentagram 120+ Cu i uważam, że Freezer jest lepszy do jednego jajka. Jeśli woda to musi być naprawdę dobra instalacja. Idę czytać dalej ale już widzę, że te pasywne rakiety do tego się nie nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 kupujecie procki za 2k zl i chlodzicie je pentagramami:P troche dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Widzę, że liczy się tylko Ninja albo woda. Miałem Pentagram 120+ Cu i uważam, że Freezer jest lepszy do jednego jajka. Jeśli woda to musi być naprawdę dobra instalacja. Idę czytać dalej ale już widzę, że te pasywne rakiety do tego się nie nadają. 1714847[/snapback] Naprawdę dobra?? Nie mam jakoś specjalnie wydajnej konfiguracji a bije wszystkie AC na głowę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 A mi to Low Power nie daje spokoju :))) Ja tez chce Low Power!!! :DD Co mam zrobic w tym kierunku? Waldi gdzie kupowales tego proca? Szukalem w necie i nigdzie nie ma w sprzedazy niczego co by sie nazywalo (mialo w opisie) "Low Power"... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qical Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Nie ma czegos takiego jak low power. Moj 4400+ tez ma nominalne 1.3v ale nie przeklada sie to na lepsze OC. W przypadku x2 granica nominalnego vcore jest najwidoczniej plynna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Dzieki za mily OT ;P Nowinki z placu boju....Stopniowe wygrzewanie do tej pory dalo 100MHz wiecej... Tem wydaje sie spox...ale po dotknieciu procka z boku(pentek daje taka mozliwosc) doszedlem do wniosku ze potrzebne mi lepsze chlodzenie. Sory za ot, ale cały czas dajesz na pamięci 3,6V? (24/7) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Miałem mieć dziś X2 3800 ale podobno w środe mają spaść ceny więc jeszcze poczekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Proca kupiłem w Barwkompie, seryjnego - czyli pierwszego lepszego, który wpadł w łapy Panu , który pakował (zresztą małe spóźnienie firma zaliczyła). Co do Low Power to Koledzy prosili, aby sprawdzić co on za jeden (CPU) no i wyszło. Z moich obserwacji wynika, że Low Power działa tak do 2400 MHz. Wówczas procesor znika i można go chłodzić BOXem. Powyżej tej granicy - jak się daje na procek 1,55volta i obciążenie na maksa to cudów nie ma. Oczywistym jest , że moim Pentagramem Cu 90 to wielkie G moge zdziałać, choć wystarczyło do wynikuw Cinebench. PS Sorki za niezbyt częste wypowiedzi, ale synek mi sie urodził 7 tygodni temu, no i siłą natury wszystko z Nim przegrało. A robota goni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Miałem mieć dziś X2 3800 ale podobno w środe mają spaść ceny więc jeszcze poczekam. 1716510[/snapback] Ceny procesorow nie spadna z dnia na dzien. Beda nizsze wraz z nowymi dostawami, a starsze uklady ktore hurtownie kupily po obecnych cenach wypchna ... w obecnych cenach. Przeciez nie beda chcialy byc w "plecy"....czekasz? Edytowane 24 Października 2005 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Lancer ma racje. Panowie, przezylem szok.... Kodowanie w VD - 130 klateczek !! :) @Waldi Sprawdz mi prosze stabilnosc tego twojego procka powyzej 2,6. Moj jest stabilny przy 2,6 GHz - 8h SP2004 na oba jadra styknie chyba. Wymaga 1.55 Vcore do tego i pentak potrafi go schlodzic do 49*C. Koluje jakies lepsze AC a w miedzy czasie raven klei do kupy male conieco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Sam zastanawialem sie jaki bedzie moj nastepny procesor na poczatku mial byc venice ale juz wszystko przebrane, pozniej zaczalem sie zastanawiac nad X2 3800+ ale cena moglaby troche spasc juz najfajniejsze jest to ze w usa pomiedzy x2 3800+ a san diego 3700+ jest 80$ roznicy, a u nas chyba ceny sa podobne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 a jak to jest z radiatorami podejdzie normalny cooler na tego na procka X2 powiedzmy pentagram jakis ?czy trzeba uzywac boxowego smigielka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Ceny procesorow nie spadna z dnia na dzien. Beda nizsze wraz z nowymi dostawami, a starsze uklady ktore hurtownie kupily po obecnych cenach wypchna ... w obecnych cenach. Przeciez nie beda chcialy byc w "plecy"....czekasz? 1717527[/snapback] No właśnie że procków już nie ma i najbliższa dostawa do Action ma być w poniedziałek i ma być taniej (mam nadizeje) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 A ja zaplacilem swoje i juz mam zabawke...Nowa dostawa swierzych prockow... Mam nadzieje ze nie nowek z "slabych" wafli :P Jesli chodzi o mojego klocka, to wlasnie testuje 2630@1.58 i 50*C. 2 dni temu 2610 powodowalo zwiechy i to bardzo regularne, a dzis spokojnie kilka godzinek w duble SP2004 przeszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Mnie sie udalo wyrwac X2 4400+ za 1450PLN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 kradziony ??:) w usa sa po $497 wiec masz taniej niz tam gdzie takie sprzedaja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mnie sie udalo wyrwac X2 4400+ za 1450PLN :) 1721249[/snapback] z vatem czy bez? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 z vatem czy bez? :) 1721454[/snapback] lol - ja w zakupie nawet bez vat'u takiej ceny nie mam w hurtownii!!! :huh: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 W USA full legal :P Tylko nie proscie bym komus zalatwil :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Lancer.... Mogles powiedziec cosik...tez bym wziol... no nic..szkoda :) kazdy orze jak moze.... niektorzy nieco lepiej moga... gratulacje..pochwal sie jakimis wypasionymi wynikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 @Lancer chociaz powiedz w jakim sklepie, a ja zorganizuje reszte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 @Lancer chociaz powiedz w jakim sklepie, a ja zorganizuje reszte :) 1723968[/snapback] w szopie internetowym :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 a jakis link ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...