Saimek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Najlepszy bios pod BH-X to moim zdaniem 510-xcell2 czy cos ala :) jechalem na nim od poczatku i nigdy problemow z zadnym dzielnikiem :] wrzucilem kiedys 70X i klapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zainstalowałem wczoraj późno wieczorem Hotfixa (miałem juz wcześniej zainstalowany AMD Dual Core Optimizer) jednak ze względu na późną porę nie robiłem juz restartu komputera. Dzisiaj po pracy uruchamiam komputer i po chwili restart, uruchamia sie ponownie i znowu restart (Uruchomiłem w trybie awaryjnym i usunąłem Hotfixa) dopiero po usunięciu hotfixa windows uruchomił się normalnie. (mam Windowsa XP Professional + SP2) Miał ktoś podobny przypadek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Bo to chyba hotfix ma być najpierw zainstalowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Proponuje stworzyć wątek o hotfixie i optymalizerze bo robi się bałagan. woj84: optimalizer był pierwszy, trudno więc powiedzieć że hotfix ma być pierwszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Proponuje stworzyć wątek o hotfixie i optymalizerze bo robi się bałagan. woj84: optimalizer był pierwszy, trudno więc powiedzieć że hotfix ma być pierwszy... Wrzucić info do 1 postu i zamknąć tę sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Najlepszy bios pod BH-X to moim zdaniem 510-xcell2 czy cos ala :) jechalem na nim od poczatku i nigdy problemow z zadnym dzielnikiem :] wrzucilem kiedys 70X i klapa. Ja również jade na tym biosie cały czas, nigdy nie było problemów. Ps dobrze się też sprawował z ultra-x'ami na tccd :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zainstalowałem wczoraj późno wieczorem Hotfixa (miałem juz wcześniej zainstalowany AMD Dual Core Optimizer) jednak ze względu na późną porę nie robiłem juz restartu komputera. Dzisiaj po pracy uruchamiam komputer i po chwili restart, uruchamia sie ponownie i znowu restart (Uruchomiłem w trybie awaryjnym i usunąłem Hotfixa) dopiero po usunięciu hotfixa windows uruchomił się normalnie. (mam Windowsa XP Professional + SP2) Miał ktoś podobny przypadek? hmmm ja tez go zainstalowalem po otymalizerze i nie zauwazylem czegos takiego, co prawda dopiero 1 raz wlanczylem kompa od kiedy go zaisnatlowalem ale dziala juz troche i nic takiego nie mialo miejsca. Tez mam XP SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Dobra nie bałagancie już w tym topicu na temat hotfix'a i optymalizera założyłem nowy temat (kopia mojego tłumaczenia z tweak'a): "Prawidłowa Instalacja Sterowników A64 X2 I Hotfix'a MS" Edytowane 7 Września 2006 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Przed godzina przyjechal do mnie moj Toledo od Pana Tomasza. Zapakowany w malutka kopertke i wyslany poleconym w bombelkach. Wlasnie jestem w trakcje testow SP2004. Na dzien dobry ustawilem 9x300 (2700MHz) i 1.26V. Jak narazie temperaturka na Freezerze 64@LOW to w stresie po 24 minutach ~59 stopni. Roznica temperatur miedzy rdzeniami to ok 3 stopni wiec czapeczka jest raczej dobrze zalozona :D Ciekawe czy wytrzyma kilka godzinek takiego katowania :D Trzymajcie kciuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 na poczatek 2800@default (1.35v) - Toledo von Herr Thomas B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 toolboy jakie masz chlodzenie ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Toolboy & Crusio bombowe wyniki :) Sam niebawem bedę mial x2 z tej serii jak wasze więc dojdzie kolejny mam nadzieje dobry wynik ;] Interesują mnie zwłaszcza wyniki waszych cpu na zaniżonym napięciu bo zanim dostanę Ninje albo Infinity to 2 -3 tygodnie jeszcze bedę użytkował Freśka ... Edytowane 8 Września 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) @Crusio H2O - blok PX, ktory wyraznie nie wyrabia, albo czapa krzywa. Na razie dam mu spokoj, ale cos czuje, ze oskalpowanie go nie ominie ;) Edytowane 8 Września 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) I po 1 godzince testu. :D :D :D TEmperaturki wskazywane przez SmarGuardiana i CoreTemp roznia sie od siebie znacznie, tylko nie wiem czemu. Edytowane 8 Września 2006 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 temp troche duze...a nawet duzo za duze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 @Crusio - moglbys dodac jeszcze CoreTemp'a do screenow? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 @Pageup dlaczego uwazasz ze temp sa za duze. Mysle ze przy zamknietej budzie temp w pokoju ok 24 stopni i Freezerze 64 na Low temperaturka jest dobra zwlaszcza ze ta sa dwa rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grykom Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Cruiso dobra temperatura to 40* a nie 59* TCaseMax to 69* i wedlug Core Temp Beta nawet ja przekraczasz. Ja bym nie ryzykowal na Twoim miejscu. I jeszcze te 71* ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 hmmm dochodze do wniosku ze podczas gdy mosfety maja 60* i wyzej moj proc na 1,44v 2900mhz wywala a jak mosfety mają <50* to nie..... moje tempy tez sa wysokie, na 1,5v rdzenie maja ponad 60*... a w smartguardian 45.... czym się sugerować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) I po 1 godzince testu. :D :D :D TEmperaturki wskazywane przez SmarGuardiana i CoreTemp roznia sie od siebie znacznie, tylko nie wiem czemu. Za niemożliwe uwazam różnice która jest miedzy rdzeniamy w coretemp więc lepiej uznawać odczyty np: smartguardiana. edit: @grykom: 40C to przy takich taktowaniach tochyba przy fwc... Edytowane 8 Września 2006 przez HUD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Jakos nie ufam temu programowie CoreTemp. SmartGuardian jest na pewno wiarygodniejszy. Z reszta nadszedl chyba czas zmian na Ninje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 @HUD wreszcie jeden który myśli :wink: Ja na moim manchesterze mam niższe temp. na 1,65V i freezerze na max obrotach wiecej niż 49 stopni nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 ja właśnie uświadczyłem 71/66* w Core Temp wrzuciłem 1,3V + 110% i jakoś tak wydawało mi sie, że będzie 1,313V :lol: Wszedłem do windy na 2750, włączyłem Orthosa i po fgodzinie patrze na tempu - 61* w SMartguardianie :D ... a Woltaż 1,392V fuck... zwaliłem ale proc nawet nie zajęknął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grykom Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 @grykom: 40C to przy takich taktowaniach tochyba przy fwc...U mnie na moim amatorskim WC proc podkrecony do 2700mhz mial 45*, a po obnizeniu napiecia 44*. Uzyskanie 40* nie jest jakims wielkim wyczynem. Oczywiscie kazdy ma inne zdanie jaka temperatura jest dobra - wiadomo jednak ze im nizsza tym lepsza. Tak czy inaczej temperatura 59* wedlug mnie jest stanowczo za duza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Jesli ktos lubi cisze to raczej nie jest za duza, lecz jeszcze raz podkreslam Freezer jest puszczony na 6V wiec nie ma sie co dziwic. BTW tesuje teraz na 1.24V :D 9x300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ja za to przy 2.6g i 1.4V na manchesterze miałem na 49st przy wc które schładzało venica do 40st, przy 2.4 i dosc wyskich woltach. Popierem Twpije zdanie co do temperatury-59C to zdecydowanie za dużo. Juz ile wcześniej była to rozmowa o coretempie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ja osobiście zainstalowałem core temp co by obadać. Jak zobaczyłem 9 stopni różnicy na jajkach to myślalem że wybuchnę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grykom Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) U mnie roznica w idle jest ponad 12*. Ale za to w stresie temperatura pokrywa sie ze smartguardianem, jedynie jedno jajko ma wiecej o 3*. Edytowane 8 Września 2006 przez grykom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Skoro fizycznie nie jest możliwa różnica temperatur między rdzeniami (no powiedzmy marginalna) to skąd u jednych 2C a u drugich 10C różnicy? Krzywa czapa? .. bez jaj ... to niemożliwe na taką skale .... wychodzi więc na to że Core Temp jest goofno wart i jeżeli są to błędy odczytu to może lepiej temperaturę mierzyć programem który pokazuje wynik dla jednego rdzenia - a w sumie zbiorczo dla dwóch - to chyba sensowniejsze. x2 ma w sobie 2 czujniki temperatur osobno dla każdego rdzenia? czy jeden? o_O Edytowane 8 Września 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 To sa odczyty z diody niby.... sa roznice pewnie wynikajace z roznej kalibracji i tego ze sa wbudowane w jadro a nie sa w tym samym miejscu czy cos.. nie wiem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...