dkossecki Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Taa 469zł za OEM'a do tego manchester. Za 4600 manchestera dalej chcą ponad 830zł.. Czyli jesli x2 3800 Toledo za 400 zl to oplaca sie brac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Czyli jesli x2 3800 Toledo za 400 zl to oplaca sie brac ?toledo to jest fx. Wykrecisz do 2700-3000mhz. Za 350 sie oplaca za weicej nie. 95$ na neweggu ostatnio kosztowal. Policz sobei dolca 2,80zl. I zoabczysz ile srednio sklepy naciagaja na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 toledo to jest fx. Wykrecisz do 2700-3000mhz. Za 350 sie oplaca za weicej nie. 95$ na neweggu ostatnio kosztowal. Policz sobei dolca 2,80zl. I zoabczysz ile srednio sklepy naciagaja na 939. A zapomniales o podatku w postaci VATu?? Poza tym USA to nie polska i cena 400-450 za X2 toledo jest dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A zapomniales o podatku w postaci VATu?? Poza tym USA to nie polska i cena 400-450 za X2 toledo jest dobra.Vat firmy sobie odlcizaja. Jakbys nie wiedzial. Vat z zakupu - Vat z sprzedazy = caly vat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item189295431_athlon_64_...ie_toledo_.html http://allegro.pl/item189518751__najtaniej...ledo_4200_.html Którego opłaca się bardziej kupić?? Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) 4400+ ma dwa razy większy cash ale troche mniej jest podatny na OC (przeciętnie 2.5-2.7). 4200+ na Toledo ma ten sam rdzeń z zablokowanym cash'em do 1MB ale bardziej podatny na OC (przecietnie 2.7-2.9 czasem 3.0). 4400+ rekompensuje MHz większę pamięcią podręczną, oczywiście do pewnego stopnia. Mniej więcej do +200MHz (w zależności zastosowań). Trudny wybór gdy sie nie zna potencjału tych egzemplarzy :) Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Aukcja z Athlon X2 4400+ Toledo została zakończona i została wystawiona nowa aukcja z ceną podniesioną do 700zł http://allegro.pl/item189699673_athlon_64_...ie_toledo_.html W tym wypadku Athlon X2 4200+ Toledo za 520zł jest lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Vat firmy sobie odlcizaja. Jakbys nie wiedzial. Vat z zakupu - Vat z sprzedazy = caly vat. Tylko ze nie kazdy ma FIRME (!!!!!!!!!) aby sobie ten Vat odliczyc. Proste Panie kolego proste. Akurat wiem ze Vat sie odlicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) no i mam Toledo 4200 s939. chlopak sie troche przegrzewa na obecnym XP 90c, nie wiem co jest (napiecie 1.35v, max. obroty wentylow DWOCH!, default taktowanie, odczyty z CoreTemp miedzy: core1: 42-48 idle, core2: 38-43 idle !). coraz bardziej sie sklaniam, ze to nie najlepsze chlodzenie (na poprzednim Winnim tez mialem wysokie tempy - duzo za duze ale zwalalem to na procka). coz, trzeba bedzie zamowic TT BT :D o OC narazie nie ma mowy. Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) OMG wat to podatek ... jego nie nalicza żadna firma tylko państwo ... Firma może sobie marże naliczyć. Co do wyboru to brał bym 4200 ... cena jakość. Edytowane 3 Maja 2007 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Dziś złożyłem zestaw na X2. jest to 3600+ Windstor na Abicie KN9 z pamięciami A-data 1GB 667. Na razie system postawiony, wszystko niby ładnie chodzi, ale są jakieś dziwne restarty. Np łacze się z netem, chcę włączyć CoreTemp i ciach, restart. Nie wiem czy ogólnie jest prawidłowe to, że Core1 ma 40stopni a Core1 31, ale to problem na potem. Możecie mi poradzić co sprawdzić, przestawić? Zasiłka to Huntkey 350AP. Grafika 7600GS, nie kręcona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Możecie mi poradzić co sprawdzić, przestawić? Trfc w slocie, w ktorym masz ram na 127.5. Mozesz takze sprobowac podwyzszyc napiecie dla ramu (np. do 1.9V). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) ok, zmieniłem system się włączył, włączam CoreTemp i restart znów się włączył, CoreTemp się uruchomił bez zająknięcia... po czym zaraz znów res Edytowane 4 Maja 2007 przez _piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 ok, zmieniłem system się włączył, włączam CoreTemp i restart znów się włączył, CoreTemp się uruchomił bez zająknięcia... po czym zaraz znów res To wynika z tego, ze pewnie masz jakiś inny program dostający się bezpośrednio do I/O. Spróbuj wersji 0.94. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkossecki Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Dostalem swojego AMD X2 3800 dzis (Toledo jest na plycie Asus A8N Premium z zasilaczem Be quiet 470) i chcialem sie poradzic odnosnie podkrecania. Czy AC Freezer 64 Pro wystarczy jako cooler (pasta arctic silver 5) a pamieci to 2x1 GB Hynix D43. Czy powiniennem dokupic radiatorki na pamieci tak na wszelki wypadek ? Edytowane 6 Maja 2007 przez dkossecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Starczy spokojnie, nie masz się czym przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkossecki Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Starczy spokojnie, nie masz się czym przejmować. Dzieki za info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Witam nie wiem, czy było to juz pisane ale z tego co mi przyszło zauważyć (ameryki nie odkryłem zapewne) to nowe wcielenie amd czyli brisbane niestety dla mnie to lekki nie wypał, poniewaz jest wolniejszy w obliczeniach i testach od starego poczciwego 0.90nm. fakt cenowo jest konkurencyjny z windsorem a 3600 to nawet super konkurencyjny, aczkolwiek osobiście wolałbym kupic na dzis x2 4200(windsor) czy np. x2 4000(brisbane). Co o tym sadzicie? Edytowane 7 Maja 2007 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Ale za to OC ma całkiem przyzwoite :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 hm X2 za 450zł ... a takie pytanko, opyla się kupować X2 (jak tylko gram w gry) czy zbierać na siłę sprzęt oparty o C2D ? po wakacjach będzie R600 i chciałbym mieć coś na 2 jajka, ponieważ nowe gry już będą z tego korzystały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 zbierac to i do konca swiata mozna. A od keidy nie opylal osie kupwoac amd ?:D Zawsze najlepszy stosunek cena/jakosc miala. Poza seria FX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 nie no pytam, bo i tak planuję wymianę grafiki i chciałbym się upewnić czy taki X2 (prawdopodobnie 3800+) po OC będzie wystarczający dla 8800GTX/GTS czy też 2900XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) nie no pytam, bo i tak planuję wymianę grafiki i chciałbym się upewnić czy taki X2 (prawdopodobnie 3800+) po OC będzie wystarczający dla 8800GTX/GTS czy też 2900XT.To zależy. Polecam przeczytanie obydwu poniższych tekstów (z naciskiem na ten drugi): http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=285 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1760 Edytowane 7 Maja 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 hm po przeczytaniu tego artykułu to w sumie nawet mój Venice na 2,8Ghz starczy żeby mieć min. 35FPS na GTS albo XT... czyli nie muszę wydawać pieniążków na X2 tylko można zainwestować np w dźwiękówkę :) DaRoN dzięki za linki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkossecki Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 hm po przeczytaniu tego artykułu to w sumie nawet mój Venice na 2,8Ghz starczy żeby mieć min. 35FPS na GTS albo XT... czyli nie muszę wydawać pieniążków na X2 tylko można zainwestować np w dźwiękówkę :) DaRoN dzięki za linki :) Generalnie to zalezy od tytulu... W Supreme Commandera bez core 2 lub x2 to raczej nie ma sensu grac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 hm przydałby się jakiś nowy test z porównaniem właśnie X2, C2D i 1 jajkowych procków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 hm przydałby się jakiś nowy test z porównaniem właśnie X2, C2D i 1 jajkowych procków...Generalnie to do wyboru do koloru :) http://www.egielda.com.pl/?str=art&kat=6 Oczekuj kategorii do 700zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Czy cos jeszcze potrzebuje do poprawnej obslugi X2 w XP Prof SP2 oprocz 'Dual Core Optimizer' ? C&C jeden do wszystkich procow AMD jest ? (raczej bede uzywal rmclock) Jakies update'y do windy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Czy cos jeszcze potrzebuje do poprawnej obslugi X2 w XP Prof SP2 oprocz 'Dual Core Optimizer' ? C&C jeden do wszystkich procow AMD jest ? (raczej bede uzywal rmclock) Jakies update'y do windy ? Gdzieś w tym kąciku pałęta się wątek o poprawnej instalacji wszystkich wymaganych dla X2 poprawek. W moim przypadku akurat instaluję wyłącznie Optimizera i to wystarcza, aby gry które dotąd szalały zaczęły zachowywać się przyzwoicie, a innych negatywnych objawów nie widzę. Poprawki - wszystkie które akurat w danym momecie WindowsUpdate zaleca. C&C driver jest jeden, jak zresztą TUTAJ widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) C&C driver jest jeden, jak zresztą TUTAJ widać. No ja widze AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 wrzucac to tez ? Edytowane 10 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...