Misiekskrzypek Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Nie masz czasem spisanych gdzies numerow zarowno starego jak i nowego proca? Ciekaw jestem jak ten batch sie w praktyce przeklada na OC bo w athlonach xp to sie bardzo sprawdzalo a ponoc oznaczenia apropos numeru wafla i numeru wycietego z niego rdzenia czyli ostatni wiersz na IHSie AMD pozostawilo bez zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Nie masz czasem spisanych gdzies numerow zarowno starego jak i nowego proca? Ciekaw jestem jak ten batch sie w praktyce przeklada na OC bo w athlonach xp to sie bardzo sprawdzalo a ponoc oznaczenia apropos numeru wafla i numeru wycietego z niego rdzenia czyli ostatni wiersz na IHSie AMD pozostawilo bez zmian. Ehhhh poszukaj na ten temat na forum. Swego czasu byla naprawde ostra dyskusja na ten temat w temacie o athlonie 3000+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Mam pytanie czy przy x2 nie spadnie oc przy 4 ramach 2 stronnych ?:). Bo wiem ze w venice spadalo. A tutaj 2 rdzenie sa i teoretycznzie 2 kontrolery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Mam pytanie czy przy x2 nie spadnie oc przy 4 ramach 2 stronnych ?:). Bo wiem ze w venice spadalo. A tutaj 2 rdzenie sa i teoretycznzie 2 kontrolery. Na 939 konieczne 2T a o/c miałem takie jak najsłabszej kości w przypadku am2 tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Na 939 konieczne 2T a o/c miałem takie jak najsłabszej kości w przypadku am2 tak samo.I tak 2t na asrocku nie odpala z hyeprx. BO jakis bug jest :|. Restart z nienacka przy otwieraniu falsha np. A gry chodza na 1t bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Mam pytanie czy przy x2 nie spadnie oc przy 4 ramach 2 stronnych ? :) . Bo wiem ze w venice spadalo. A tutaj 2 rdzenie sa i teoretycznzie 2 kontrolery. ja puszczam na 2T (4x512) nedzne kingstony value. maks jaki chodza to 230. dla 230 jestem w stanie puscic procka 270x10 dzielnik 166. narazie nie probowalem mnoznika x11 i dzielnika pamieci 133. powinien pojsc wiecej niz te 2700. aha, te 2.7 na stock V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axadiw Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Witam, z innej beczki pytanie: Mam Athlona 64 X2 #600+ (Brisbane). Mam od wczoraj, posmarowany Arctic Ceramique, chłodzony Freezerem 64 Pro. Aktualnie temperaturki to ~40C w idle, i 55C w stressie - czy to nie za duzo? ;| Podczas instalacji radiatora mialem z nim duuze problemy (nie wiedzialem ze az tak mocno trzeba to nagiąć, balem sie zeby nie zlamac czegos) i nie wiem, moze pasta jakos zle sie rozprowadzila czy cos. Czy są to optymalne temperatury dla tego procka? Wiem ze pasta potrzebuje jakiegos czasu na "dotarcie się" (btw. ile, 12 godzin? ), ale czy po tym czasie mocno temperatura spadnie? Procek kupilem z myślą o podkręcaniu, ale jezeli z 1,9Ghz w stressie jest az 55C to nie wiem czy nie zabije go szybko :> Jakie są temperatury optymalnej pracy tego proca? DO jakich powinienem dążyć? I ile czasu ta pasta powinna sie wygrzewac? (wygrzewam orthosem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 zdejmij i zalorz na nowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axadiw Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 czyli ewidentnie temperatury za wysokie, tak? Jak zdejme to mam oczywiscie wytrzec paste, i nowa nalozyc? Papierodym ręcznikiem jak zetre to starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Witam Warto przesiadać się ze sprzętu ze sygnatury na x2 3800+? z płytą gł. DFI Infinity lub Abit KN9? Jakie jest oc procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 nie warto..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 czyli ewidentnie temperatury za wysokie, tak? Jak zdejme to mam oczywiscie wytrzec paste, i nowa nalozyc? Papierodym ręcznikiem jak zetre to starczy? http://www.cooling.pl/faq.php?osCsid=8452b...8226df22978bbdb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Mam ten sam problem co niektore osoby w temacie o 3700 San Diego. Procesor jest idealnie stabilny, ale testy pamieci sie wywalaja. Bede musial pokombinowac z ustawieniami pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beer77 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Soket 939 umarł i coraz trudniej o te procki może widział ktoś gdzieś w sklepie athoona64 x2 4800 lub 4400 toledo ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Witam mam pytanie nastepujace po wymianie procesora z Athlona 64 3000 + Venice na Athlona x2 3800 Manchester mialem olbrzymie problemy z odpaleniem komputera na 4 kosciach ramu kingstona komputer dziala i nie resartuje sie tylko na 2 kosciach 2 musialem usunac czy to jest mozliwe zeby ram powodowal jakis konflikt z tym procesorem ? na starym procku bylo wszystko ok Edytowane 7 Czerwca 2007 przez seba1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Inny procesos inny kontroler ale w sensie konkretnego egzemplarza a nie tego że to X2. Może ma walnięty kontroler a może ma słabą płyte i/lub zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Soket 939 umarł i coraz trudniej o te procki może widział ktoś gdzieś w sklepie athoona64 x2 4800 lub 4400 toledo ??? X2 4200 Toledo na www.alternate.nl - 139E ;) stad kupilem jak byl jeszcze po 129E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 A czemu nie kupiłes Opterona z tąd?? http://www.komplett.nl/k/kl.aspx?bn=10483 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 ostatnio wiekszosc rzeczy kupilem w alternate.nl, a o komplett.nl nie wiedzialem. jak sprawdzalem dostepnosc w tweakers.net to nie bylo tego sklepu. ;) opterony tez maja na alternate, ale jakos drozsze byly. nie zalezalo mi za bardzo na dodatkowym 1MB kaszy, a i fundusze wtedy mialem ograniczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Tyle że Opteron jest tańszy i nieźle się kręci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy_kt Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 380 zeta za X2 4200+ s939 na allegro :) imho chyba się opłacało, prawie nówka Toledo E6, gostek poużywał 3 tygodnie i zapragnął AM2 :) puściłem go na 220 na równo z pamięciami, wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 380 zeta za X2 4200+ s939 na allegro :) imho chyba się opłacało, prawie nówka Toledo E6, gostek poużywał 3 tygodnie i zapragnął AM2 :) puściłem go na 220 na równo z pamięciami, wystarczy :)1 sklep wystawil x2 3800+ 939 za 329zl i poszly wszystkie w 1 dzien. Nadel twierdzicei ze 939 umarlo?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beer77 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 1 sklep wystawil x2 3800+ 939 za 329zl i poszly wszystkie w 1 dzien. Nadel twierdzicei ze 939 umarlo?:D Mówiłem o najlepszych prockach tych co mają 2M kaszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy_kt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) 1 sklep wystawil x2 3800+ 939 za 329zl i poszly wszystkie w 1 dzien. Nadel twierdzicei ze 939 umarlo?icon_biggrin3.gif Mówiłem o najlepszych prockach tych co mają 2M kaszy S939 umarło dla tych co mają już AM2, AM3; s939 ciągle jest bardzo dobrą i wydajna podstawką, kto pragnie nowości to przechodzi na nowsze :) Rzadko kto ze zwykłych śmiertelników wykorzysta ci te 2MB cache w X2; 4400+ X2 na allegro/w sklepie są po ciężkich pieniądzach, rzędu 700-800zł. Najlepiej opłacalne teraz to 4200+ albo ostatecznie 3800+, mówię o X2 na S939 :) Tez polowałem na 4400+ X2 ADV4400DAA6CD 89W(to jest dopiero rarytasik jak na s939), jednak stwierdziłem, że szkoda kasy przepłacać, no bo prawie drugie tyle za dodatkowy cache, którego nie wykorzystam??? :D 1 sklep wystawil x2 3800+ 939 za 329zl i poszly wszystkie w 1 dzien W tym samym sklepie tylko 4200+ s939 było wtedy po 480zł :D zaoszczędziłem tak czy siak 100zł :) Edytowane 7 Czerwca 2007 przez tommy_kt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) no bo prawie drugie tyle za dodatkowy cache, którego nie wykorzystam???Jak to nie wykożystasz? Najwyraźniej nie wiesz co to jest pamięc podręczna i jak działa...polecam google... Edytowane 7 Czerwca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Jak to nie wykożystasz? Najwyraźniej nie wiesz co to jest pamięc podręczna i jak działa...polecam google... xxxxxxxxxx bucksów że nie wykożysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Nie masz co liczyc na jakiś istotny wzrost mocy w grach. Dwurdzeniówka da wzrost komfortu pracy w windows ale w samych grach da to mało lub jeszcze mniej ;) Chyba że sie będzie kręcił 3.0GHz i miał 2MB cash. Czyli może jakiś Opteron. Edytowane 9 Czerwca 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 uhhh szkoda ze wydalem kase na ram. Wlasnie x2 na allegro nowki na 939 mozna po 299zl kupic :/. A to juz sie oplaca. B ocena prawie taka jak na am2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Szkoda? 2GB ramu w dzisiejszych grach to niezbędna ilośc i równie ważna jak dobry procek. Nie ma co żałowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Wszystko jest kwestią kontrolera pamięci, a nie płyty. Mój obecny procesor, 4 kości na 217 stabilnie utrzymać nie potrafi. Poprzedni - identyczny, nawet z tej samej serii, 217 stabilnie utrzymywał. Napewno potrzebny Ci stepping E4/E6, na niższych kontroler jest dupiasty i do tematu nie podchodź bo nic nie wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...