Skocz do zawartości
dem

Athlon X2 - Wszystko O Dwurdzeniówkach Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś dokładniejsze dane?

Na to bym nie liczył, bo ostatnio każdy zgrywa cwaniaczka i nie wiadomo jakiego guru :lol:

W za 2-3 dni będę miał info czy kumpel będzie je miał na sklepie, wtedy pewnie rzuci to na allegro.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie :D

za 250 :D

2.9 na standart vcore test tylko spi 1m. Czasu na więcej nie styknęło. 3.1GHz na 1.3V (nie pamiętam jak było ze spi). Dalsze OC jutro.

A jakies screeny - dowod na te taktowania i v ??

bo tak napisac to kazdy moze ze jego x2 robi 3500mhz na def :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadłem się na DFI i.. żałuje.. na Abicie KN9 proc hulał i nic mu nie było, a DFI stroi fochy.

http://img405.imageshack.us/my.php?image=s...efvcore2ms3.jpg

Tyle udało się z niego wycisnąć na DFI @ standart vcore z biosu. 1m to troche mało, żeby stwierdzić stabilność, ale ten weekend mam wyjątkowo zalatany. Jak bedzie czas to bede robił dłuższe testy stabilności.

Edytowane przez McDracullo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki wyniczek na tych "stabilnych" 2.9 i 3.1 w spi 1m?

Kurza twarz jak wszystkie CZ bede robily 2.9. To chyba nie zostaje nic innego jak opchnąc Brisbane :|

kazdy F3 robi te 3-3.2GHz na AC

no i windsor to windsor :) (czybsze az o 8cykli L2 w stosunku do Brisbane)

2706304[/snapback]

Na to bym nie liczył, bo ostatnio każdy zgrywa cwaniaczka i nie wiadomo jakiego guru :lol:

W za 2-3 dni będę miał info czy kumpel będzie je miał na sklepie, wtedy pewnie rzuci to na allegro.....

skoro kolega McDracullo nie chce aby zrodla tych F3 bylo jawne no to trzeba to uszanowac. Pewny jestem ze gdyby ktos inny mial do takich prockow dostep w wiekszej ilosci to zaraz by sie pojawily super-hiper-elo-dziki za niewiadomo jaka kase na allegro

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy F3 robi te 3-3.2GHz na AC

no i windsor to windsor :) (czybsze az o 8cykli L2 w stosunku do Brisbane)

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=151746

skoro kolega McDracullo nie chce aby zrodla tych F3 bylo jawne no to trzeba to uszanowac. Pewny jestem ze gdyby ktos inny mial do takich prockow dostep w wiekszej ilosci to zaraz by sie pojawily super-hiper-elo-dziki za niewiadomo jaka kase na allegro

Moge podac link do sklepu z tymi prockami, ale są po 260zł + wysyłka. Wiem tyle, że procki są już dostępne w 3 sklepach, wiec radze zaczekac te 2 tygodnie, az sie zaczną pojawiać "wszędzie".

Dla tych którzy nie śledzili historii F3

- F3 to nowa rewizja procesora, a nie tak jak niektórzy mnie o to pytali - nowy procesor

- możemy ją rozpoznać po literkach CZ, w nazwie kodowej procesora, np: ADO3800CZBOX

- F3 Możemy znaleźć w procesorach na rdzeniu Orleans, w modelach 3500+, 3800+ i 4000+ oraz na rdzieniu Windsor, w modelach 3800+, 4600+ i wyższych

- Jak już powiedział kolega _Vip_, przeciętny F3 robi 3-3.2GHz na boxie (!), natomiast największy znany mi rezultat osiągnięty na chłodzeniu powietrzem, to 3.5GHz (nie box).

- Afrykańscy OCerzy osiągneli na FC 4GHz - dodam że procesor był "pierwszy z brzegu", a nie jakis selekt

Jeśli ktoś potrzebuje więcej informacji, to na pewno bedzię potrafił je sobie znaleźć na forum XS.

Pozdrawiam, kret

EDIT: McDracullo mnie ubiegł ;)

http://tryton.com.pl/Start.asp?page=http:/...asp?idtow=12351

Dostawa w przyszłym tygodniu, więc nie obiecuje ze bedą one w 3 rewizji.

Edytowane przez kretfr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do moreli. Nie mają cezetek wogóle na stanie. A jak scenariusz kerta się nie sprawdzi, to co tryton bogaczem? :D

Jak już powiedział kolega _Vip_, przeciętny F3 robi 3-3.2GHz na boxie (!)

ile papu?

BTW DFI strajkuje. Podaje za małe napięcie. Zmierzono miernikiem. Chyba zrobie powrotną przesiadką na abita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procki i tak wylądują na allegro, kwestia tego kto pierwszy je wystawi...(ten najwięcej zgarnie :lol2: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procki i tak wylądują na allegro, kwestia tego kto pierwszy je wystawi...(ten najwięcej zgarnie :lol2: )

Ogólnie AMD dla overclockerów takich jak my to teraz najlepsze wyjscie :D Nigdy bym nie pomyslał, że kiedys da się kupić dwójajowca, który robi powyżej za 3 GHz za mniej niż 2 stówki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie AMD dla overclockerów takich jak my to teraz najlepsze wyjscie :D Nigdy bym nie pomyslał, że kiedys da się kupić dwójajowca, który robi powyżej za 3 GHz za mniej niż 2 stówki :D

Piękne czasy nadchodzą... :wink:

Planowałem kupno Brisbane w środę/czwartek ale widzę ,że lepiej będzie tego Windsora zakupić jeżeli nawet będzie "trochę" droższy :rolleyes: Jak ktoś będzie miał pewne dane o F3 w sklepach na necie niech wrzuca linki, jeśli oczywiście sumienie będzie mu na to pozwalać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyłka w linku chyba wyskakuje ,że nie dana strona nie została znaleziona na serwerze - Windsor F3 tu jest ten od kretfra dobry link. Zauważyłem go wcześniej jednak chodzi mi by jak ktoś znajdzie F3 w jakimś sklepie niech daje linka, będę wdzięczny i na pewno nie tylko ja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz nie wiem czy czekać jak pojawią się gdzieś indziej za mniejszą cenę bo starszą rewizję w morele za 192zł idzie dostać, a jak na razie za 258zł F3 jest.

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=220065 -1,6v AC :D na tym napięciu na obecnym procku mam jedyne 1000mhz mniej :blink: .

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyłka w linku chyba wyskakuje

sory ;P

chodzi mi by jak ktoś znajdzie F3 w jakimś sklepie niech daje linka

przecież to jest sklep ;P

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=220065 -1,6v AC na tym napięciu na obecnym procku mam jedyne

Ciekawe na ile mój na tylu pójdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reasumując

Brisbane był najlepszym X2 do podkręcania, Jest najbardziej energooszczedny i ma najmniejsze rozproszenei ciepła spośród X2 na k8.

Windsor zjada więcej energii, bardziej się grzeje, ma szybsze cache L2 które doprowadza do róznićy wydanośći względem birsbane na poziomie ok. 5% jak mniemam.

Windsor ze steppingu F3 posiada wszystko co przedchwila opisywany Windsor jednak kręci się dużo bardziej od Brisbonów.

Wszystko się zgadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi