wistler Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 czy to temat o socket 939/940?patrz wyżej - Socket 754/939/940/AM2/AM3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 McDracullo gdzie kupilesW sklepie :D za ileza 250 :D jakie o/c2.9 na standart vcore test tylko spi 1m. Czasu na więcej nie styknęło. 3.1GHz na 1.3V (nie pamiętam jak było ze spi). Dalsze OC jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 W sklepie :D Jakieś dokładniejsze dane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jakieś dokładniejsze dane? Nie bo nie, bo to konkurencja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jakieś dokładniejsze dane?Na to bym nie liczył, bo ostatnio każdy zgrywa cwaniaczka i nie wiadomo jakiego guru :lol: W za 2-3 dni będę miał info czy kumpel będzie je miał na sklepie, wtedy pewnie rzuci to na allegro..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 W sklepie :D za 250 :D 2.9 na standart vcore test tylko spi 1m. Czasu na więcej nie styknęło. 3.1GHz na 1.3V (nie pamiętam jak było ze spi). Dalsze OC jutro. A jakies screeny - dowod na te taktowania i v ?? bo tak napisac to kazdy moze ze jego x2 robi 3500mhz na def :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Jaki wyniczek na tych "stabilnych" 2.9 i 3.1 w spi 1m? Kurza twarz jak wszystkie CZ bede robily 2.9. To chyba nie zostaje nic innego jak opchnąc Brisbane :| Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Przesiadłem się na DFI i.. żałuje.. na Abicie KN9 proc hulał i nic mu nie było, a DFI stroi fochy. http://img405.imageshack.us/my.php?image=s...efvcore2ms3.jpg Tyle udało się z niego wycisnąć na DFI @ standart vcore z biosu. 1m to troche mało, żeby stwierdzić stabilność, ale ten weekend mam wyjątkowo zalatany. Jak bedzie czas to bede robił dłuższe testy stabilności. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Jaki wyniczek na tych "stabilnych" 2.9 i 3.1 w spi 1m? Kurza twarz jak wszystkie CZ bede robily 2.9. To chyba nie zostaje nic innego jak opchnąc Brisbane :| kazdy F3 robi te 3-3.2GHz na AC no i windsor to windsor :) (czybsze az o 8cykli L2 w stosunku do Brisbane) 2706304[/snapback] Na to bym nie liczył, bo ostatnio każdy zgrywa cwaniaczka i nie wiadomo jakiego guru :lol: W za 2-3 dni będę miał info czy kumpel będzie je miał na sklepie, wtedy pewnie rzuci to na allegro..... skoro kolega McDracullo nie chce aby zrodla tych F3 bylo jawne no to trzeba to uszanowac. Pewny jestem ze gdyby ktos inny mial do takich prockow dostep w wiekszej ilosci to zaraz by sie pojawily super-hiper-elo-dziki za niewiadomo jaka kase na allegro Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Toruński tryton. Nie będę się już upodabniał do ryby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) kazdy F3 robi te 3-3.2GHz na AC no i windsor to windsor :) (czybsze az o 8cykli L2 w stosunku do Brisbane) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=151746 skoro kolega McDracullo nie chce aby zrodla tych F3 bylo jawne no to trzeba to uszanowac. Pewny jestem ze gdyby ktos inny mial do takich prockow dostep w wiekszej ilosci to zaraz by sie pojawily super-hiper-elo-dziki za niewiadomo jaka kase na allegro Moge podac link do sklepu z tymi prockami, ale są po 260zł + wysyłka. Wiem tyle, że procki są już dostępne w 3 sklepach, wiec radze zaczekac te 2 tygodnie, az sie zaczną pojawiać "wszędzie". Dla tych którzy nie śledzili historii F3 - F3 to nowa rewizja procesora, a nie tak jak niektórzy mnie o to pytali - nowy procesor - możemy ją rozpoznać po literkach CZ, w nazwie kodowej procesora, np: ADO3800CZBOX - F3 Możemy znaleźć w procesorach na rdzeniu Orleans, w modelach 3500+, 3800+ i 4000+ oraz na rdzieniu Windsor, w modelach 3800+, 4600+ i wyższych - Jak już powiedział kolega _Vip_, przeciętny F3 robi 3-3.2GHz na boxie (!), natomiast największy znany mi rezultat osiągnięty na chłodzeniu powietrzem, to 3.5GHz (nie box). - Afrykańscy OCerzy osiągneli na FC 4GHz - dodam że procesor był "pierwszy z brzegu", a nie jakis selekt Jeśli ktoś potrzebuje więcej informacji, to na pewno bedzię potrafił je sobie znaleźć na forum XS. Pozdrawiam, kret EDIT: McDracullo mnie ubiegł ;) http://tryton.com.pl/Start.asp?page=http:/...asp?idtow=12351 Dostawa w przyszłym tygodniu, więc nie obiecuje ze bedą one w 3 rewizji. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Skoro beda wszedzie, to trzeba po prostu poczekac a nie kupowac teraz. Najtansze x2 38+ maja w morele.net - 192zl. :] http://morele.net/produkt/105583 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Skoro beda wszedzie, to trzeba po prostu poczekac a nie kupowac teraz. Najtansze x2 38+ maja w morele.net - 192zl. :] http://morele.net/produkt/105583 Jak jeszcze sobie VAT odlicze, to :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Pisałem do moreli. Nie mają cezetek wogóle na stanie. A jak scenariusz kerta się nie sprawdzi, to co tryton bogaczem? :D Jak już powiedział kolega _Vip_, przeciętny F3 robi 3-3.2GHz na boxie (!)ile papu? BTW DFI strajkuje. Podaje za małe napięcie. Zmierzono miernikiem. Chyba zrobie powrotną przesiadką na abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 skoro kolega McDracullo nie chce aby zrodla tych F3 bylo jawne no to trzeba to uszanowac. Pewny jestem ze gdyby ktos inny mial do takich prockow dostep w wiekszej ilosci to zaraz by sie pojawily super-hiper-elo-dziki za niewiadomo jaka kase na allegroProcki i tak wylądują na allegro, kwestia tego kto pierwszy je wystawi...(ten najwięcej zgarnie :lol2: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=225140 a To dopiero 1,45V. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Procki i tak wylądują na allegro, kwestia tego kto pierwszy je wystawi...(ten najwięcej zgarnie :lol2: )Ogólnie AMD dla overclockerów takich jak my to teraz najlepsze wyjscie :D Nigdy bym nie pomyslał, że kiedys da się kupić dwójajowca, który robi powyżej za 3 GHz za mniej niż 2 stówki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ogólnie AMD dla overclockerów takich jak my to teraz najlepsze wyjscie :D Nigdy bym nie pomyslał, że kiedys da się kupić dwójajowca, który robi powyżej za 3 GHz za mniej niż 2 stówki :D Piękne czasy nadchodzą... :wink: Planowałem kupno Brisbane w środę/czwartek ale widzę ,że lepiej będzie tego Windsora zakupić jeżeli nawet będzie "trochę" droższy :rolleyes: Jak ktoś będzie miał pewne dane o F3 w sklepach na necie niech wrzuca linki, jeśli oczywiście sumienie będzie mu na to pozwalać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 barder: http://tryton.com.pl/Start.asp?page=http:/...asp?idtow=12351 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 cos czuje, ze za 2 tygodnie na allegro zrobi sie wysp bri36 za okolo 100zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 barder: http://tryton.com.pl/Start.asp?page=http:/...asp?idtow=12351 Pomyłka w linku chyba wyskakuje ,że nie dana strona nie została znaleziona na serwerze - Windsor F3 tu jest ten od kretfra dobry link. Zauważyłem go wcześniej jednak chodzi mi by jak ktoś znajdzie F3 w jakimś sklepie niech daje linka, będę wdzięczny i na pewno nie tylko ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Teraz nie wiem czy czekać jak pojawią się gdzieś indziej za mniejszą cenę bo starszą rewizję w morele za 192zł idzie dostać, a jak na razie za 258zł F3 jest. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=220065 -1,6v AC :D na tym napięciu na obecnym procku mam jedyne 1000mhz mniej :blink: . Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Pomyłka w linku chyba wyskakujesory ;P chodzi mi by jak ktoś znajdzie F3 w jakimś sklepie niech daje linkaprzecież to jest sklep ;P http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=220065 -1,6v AC na tym napięciu na obecnym procku mam jedyneCiekawe na ile mój na tylu pójdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 przecież to jest sklep ;POk. Tylko chodziło mi o linki do innych sklepów z F3 :wink: Dzielmy się wiedzą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jest jakas możliwość rozpoznania tego F3 po kodzie? Czy ten link z Windosrem to jest F3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Widzę, że nawet nie chciało ci sie czytać ostatnich 15 post'ów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Dobra spox sorki, zabieram się za czytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Reasumując Brisbane był najlepszym X2 do podkręcania, Jest najbardziej energooszczedny i ma najmniejsze rozproszenei ciepła spośród X2 na k8. Windsor zjada więcej energii, bardziej się grzeje, ma szybsze cache L2 które doprowadza do róznićy wydanośći względem birsbane na poziomie ok. 5% jak mniemam. Windsor ze steppingu F3 posiada wszystko co przedchwila opisywany Windsor jednak kręci się dużo bardziej od Brisbonów. Wszystko się zgadza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Windsor ze steppingu F3 posiada wszystko co przedchwila opisywany Windsor jednak kręci się dużo bardziej od Brisbonów Brisbanów :wink: Z tego co widzę to przebija Brisbane pod względem OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Literówka, Tak czy inaczej do biurowych/energooszczednych komputerów brisbany a do komputerów dla gier i oc windsory f3. Chciałem sklarować sobie informacje nt. tego wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...