Ruonim Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Pomeczylem dzis swojego procka i z 9x300 zrobilem 10x290 przy 1.425V ale czasem mam jakies dziwne zwisu albo outlock mi sie wykrzaczy :) Pamiec tez podkrecilem i obnizylem napiecie do 2.5V Co radzicie jeszcz zrobic ? Dac mu ze 1.475V czy raczej odkrecic ? widze ze masz wc do 1,6v mysle :P. Ja na wenicjuszu mam na codzien juz pol roku 1,55V i nic sie nie dzieje. A temepratury 36 jak pogoda teraz i 40 w upal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 WC to moje pobozne zyczenie, wciaz nie mam pompy :) ale juz za miesiac bede mial 3 rozne CWU wiec pewnie cos zloze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Jak dostane paczke to dolacze do uzytkownikow 2 jajek. Jutro wysylaja mi toledo 4200+ ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Ja ostatnio sie zaopatrzymalem w nowy proc X2 BE-2350 spoczatku to troche tak dziwnie athlon bez "+" ale problemow nie ma proc jest taktowany na 2100Mhz przy czym pobiera tylko 45watt! I takie pytanie mam do was bom chcem zmienic plyte z asusa M2NPV-VM na asusa M2R32-MVP(bo mi sie crossfire zachcialo) i wszystko bylo by fajnie lecz na oficjalnej stronie asusa nie ma nic o wsparciu procow z serii BE moze ktos z was ma lub zna kogos lub czytal gdzies o bezproblemowej wspolpracy tychze komponentow? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 nie oplaca sie wedlug mnei crosfire. Lepiej sprzedac i kupic lepsza karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 nie oplaca sie wedlug mnei crosfire. Lepiej sprzedac i kupic lepsza karte mam na pokladzie x1950gt powercolora kupilem go za 350 zeta wiec jak bym dolozyl drugiego to inwestycja niebylaby tak duza jak wymiana na mocniejsza karte np. 8800 lub 2900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 a prad pod uwage bierzesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 borot , pokręć tego procka trochę , ciekaw jestem w nich też jak w brisbim skopali L2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Ja ostatnio sie zaopatrzymalem w nowy proc X2 BE-2350 spoczatku to troche tak dziwnie athlon bez "+" ale problemow nie ma proc jest taktowany na 2100Mhz przy czym pobiera tylko 45watt! powedz za ile go kupiłes ??? kurde bo mam mozliwosc posprowadzania i ich sprzedaży w wersji BOX za 297 zł -myślisz ze dobra cena ???? teraz juz moze taniej troszke jak to wogóle z nimi jest ???? jakeś OC na nich ?? bedą chodliwe to moze wemze z 10 sztuk na spróbowanie. Chętnie poczytałbym jakis opinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 powedz za ile go kupiłes ??? kurde bo mam mozliwosc posprowadzania i ich sprzedaży w wersji BOX za 297 zł -myślisz ze dobra cena ???? teraz juz moze taniej troszke jak to wogóle z nimi jest ???? jakeś OC na nich ?? bedą chodliwe to moze wemze z 10 sztuk na spróbowanie. Chętnie poczytałbym jakis opinii co do oc to nie wiem ale na zachodnich serwisach czytalem ze kreczili go max do 2500mhz co do samego proca to napewno maly pobor mocy tylko 45watt na mojej plycie asusa m2npv-vm musialem zaktualizowac bios sam procek chodzi elegancko nie mialem zadnych zwiech bylem dosc sceptycznie nastawiony do duali od amd spowodowane to bylo wlasnie opisami ze sa malo stabilne w grach i powoduja rozne anomalie i musze powiedziec ze nic takiego nie zaobserwowalem odpalalem go pod gothic 3 i salker i nie bylo problemow dodam ze mam zainstalowany optimajzer 2 jajowy co do ceny to kupilem go za 314 zeta box jedyne co to praktycznie zadna plyta glowna na chipsecie rd580(xpress 3200) go oficjalnie nie obsluguje tylko na stronie msi znalazlem notke o obsludze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 co do oc to nie wiem ale na zachodnich serwisach czytalem ze kreczili go max do 2500mhzno to niezła padaka by była, chyba trzeba poczekać na tutejsze testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 co do oc to nie wiem ale na zachodnich serwisach czytalem ze kreczili go max do 2500mhz co do samego proca to napewno maly pobor mocy tylko 45watt na mojej plycie asusa m2npv-vm musialem zaktualizowac bios sam procek chodzi elegancko nie mialem zadnych zwiech bylem dosc sceptycznie nastawiony do duali od amd spowodowane to bylo wlasnie opisami ze sa malo stabilne w grach i powoduja rozne anomalie i musze powiedziec ze nic takiego nie zaobserwowalem odpalalem go pod gothic 3 i salker i nie bylo problemow dodam ze mam zainstalowany optimajzer 2 jajowy co do ceny to kupilem go za 314 zeta box jedyne co to praktycznie zadna plyta glowna na chipsecie rd580(xpress 3200) go oficjalnie nie obsluguje tylko na stronie msi znalazlem notke o obsludze eee to chyab nie biore wezmę 25 sztuk TOLEDO - to sie świetnie kręci i tutejsi forumowicze są zadowolenia jak brali:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 eee to chyab nie biore wezmę 25 sztuk TOLEDO - to sie świetnie kręci i tutejsi forumowicze są zadowolenia jak brali:) po ile bedziesz je mial? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 po ile bedziesz je mial? 240 zł - będą koło wtorku. ale jak chcesz cos zamówić to na priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Dziś dostałem proca i zacząłem go "obrabiać". Z oznaczeń wynika, że to jak najbardziej Toledo. Od razu co oczywiste zacząłem go kręcić. Wygląda, że ma potencjał, bo na domyślnym napięciu wstał nawet na 3.0 GHz ale nie testowałem go na takiej wartości. Rozpocząłem od 2.8 GHz (280x100) Prime Orthos przechodzi przez ponad dwie godziny i nie ma jak na razie błędów. Ale jest pewien niepokojący mnie problem. Otóż proc strasznie się grzeje, tzn. to wynika z odczytów temperatury w Everscie i Speed Fanie. Pokazują on ponad 60 C na każdym z rdzeni. Wszystko przy dobrze wentylowanej obudowie (2x80 mm i 1x92 mm) i Freezerze 64 na procu. Nie wiem czy to pasta się jeszcze nie rozeszła czy jest coś nie tak. Na Venice 2.7 GHz @ 1.5 V w największe upały nie miałem powyżej 50 C. I temperatura rosła powoli od tych 35 C do 50 C, a teraz jest w spoczynku 36-38 C a jak włączę Prime to od razu ponad 50 i rośnie do ponad 60 C. Jak patrzyłem to radiator jest dobrze założony grzeje się ładnie jak odłączę wentylator. także dotykając wystające części obudowy proca nie jestem w stanie uwierzyć, że ma ponad 60 C. Wgrałem Smart Gurdiana i temperatura proca jest już miarę normalna - max 52 C przy 2.8 GHz @ 1.35 V. Komu wierzyć ? Bo ja osobiście bym skłaniał się do 52 C. Przy 3.0 wstaje na 1.35V ale do Windowsa nie wchodzi, problemy ma tez przy 1.4V, dopiero 1.415V daje stabilność w Prime, było by nieźle ale proc przy takim napięciu grzeje się do 59 C, a układy zasilania płyty do 65 C, więc zostałem przy 2.8 GHz na standardowym napięciu co wydaje się w pełni stabilne. Pozdrawiam, hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Dziś dostałem proca i zacząłem go "obrabiać". Z oznaczeń wynika, że to jak najbardziej Toledo. Od razu co oczywiste zacząłem go kręcić. Wygląda, że ma potencjał, bo na domyślnym napięciu wstał nawet na 3.0 GHz ale nie testowałem go na takiej wartości. Rozpocząłem od 2.8 GHz (280x100) Prime Orthos przechodzi przez ponad dwie godziny i nie ma jak na razie błędów. Ale jest pewien niepokojący mnie problem. Otóż proc strasznie się grzeje, tzn. to wynika z odczytów temperatury w Everscie i Speed Fanie. Pokazują on ponad 60 C na każdym z rdzeni. Wszystko przy dobrze wentylowanej obudowie (2x80 mm i 1x92 mm) i Freezerze 64 na procu. Nie wiem czy to pasta się jeszcze nie rozeszła czy jest coś nie tak. Na Venice 2.7 GHz @ 1.5 V w największe upały nie miałem powyżej 50 C. I temperatura rosła powoli od tych 35 C do 50 C, a teraz jest w spoczynku 36-38 C a jak włączę Prime to od razu ponad 50 i rośnie do ponad 60 C. Jak patrzyłem to radiator jest dobrze założony grzeje się ładnie jak odłączę wentylator. także dotykając wystające części obudowy proca nie jestem w stanie uwierzyć, że ma ponad 60 C. Wgrałem Smart Gurdiana i temperatura proca jest już miarę normalna - max 52 C przy 2.8 GHz @ 1.35 V. Komu wierzyć ? Bo ja osobiście bym skłaniał się do 52 C. Przy 3.0 wstaje na 1.35V ale do Windowsa nie wchodzi, problemy ma tez przy 1.4V, dopiero 1.415V daje stabilność w Prime, było by nieźle ale proc przy takim napięciu grzeje się do 59 C, a układy zasilania płyty do 65 C, więc zostałem przy 2.8 GHz na standardowym napięciu co wydaje się w pełni stabilne. Pozdrawiam, hardy99 a co ci pokazuje CoreTemp ??? trochę ciepło masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Nie bardzo mogę dojść które to bo w Speed Fanie jest ich kilka i mają kolejno max 57, 54, i 51. W Smart Gurdianie max 52 C po 2 godzinach w Prime, Everest pokazuje Procesor - 51, Rdzeń 1 - 59, Rdzeń 2 - 61. Wszystko przy 2.8 @ 1.35. Teraz zajarzyłem, że chodzi Ci o program CoreTemp, on pokazuje podobnie jak Everest max 59 C, a TCaseMax - 71 C. Screen: Edytowane 18 Października 2007 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Nie bardzo mogę dojść które to bo w Speed Fanie jest ich kilka i mają kolejno max 57, 54, i 51. W Smart Gurdianie max 52 C po 2 godzinach w Prime, Everest pokazuje Procesor - 51, Rdzeń 1 - 59, Rdzeń 2 - 61. Wszystko przy 2.8 @ 1.35. instalnij program coretemp (google) - zobacz ile masz./ chyba najlepiej odzwierciedla rzeczywista temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 marek_voodoo, a te proce to oczywiście na 939 będą tak? x2 3800 czy x2 4200 będziesz miał po 240 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 marek_voodoo, a te proce to oczywiście na 939 będą tak? x2 3800 czy x2 4200 będziesz miał po 240 ? 3800 chyba by mu sie nie sprzedaly, poza tym AFAIK marek ma dobre ceny, wiec to pewnie 4200 beda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Wie ktoś czy te moje temperatury są w normie ? Nie są za wysokie ? Wszystko opisałem dokładnie we wcześniejszych postach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Są OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_voodoo Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 marek_voodoo, a te proce to oczywiście na 939 będą tak? x2 3800 czy x2 4200 będziesz miał po 240 ? jzu sa zaklepane - wtorek powinny byc (no może dzień poślizgu) cena 240 za x2 4200 paniowe pomóżcie panu "hen123" - kupił ode mnie rpocka i ma z nim straszne problemy - tzn nie umie wiecej na 2,4 wycisnac - walczy z tym - a to mu piszcza ceweczki na płycie a to po restarcie nie rusza. Na normalych ustawienia wszytsko OK o ile wiem. Na starym SanDiego ode mnie zresztą wyciągał 2800 a tu teraz takie cuda podsuncie mu na priv jakies pomysły - ja to w tym nie jestem taki MASTER :) dodam ze inni na tym forum z tych samych serii maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A moje toledo zawyza temperature o 15 stopni :|. Skad wiem? BO na vnenice roznica miedzy cpu i gpu wynosila 2 stopnie teraz 17. i radiator od bloku cieplawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 co sadzicie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaas Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 No ładnie. Dobrze że znalazłem ten wątek bo byłem trochę zaniepokojony. Czym? Mianowicie tym. Proc się podkręcił całkiem sporo a z napięciem zszedłem do 1.225V Dziwne to trochę. Nie robiłem żadnych vmodów na płytce. Może zasilacz coś mi się kopie? Wszystko niby chodzi stabilnie, tylko komp wysypuje się jak ustawię w RM CPU Clock Utility pracę w profilu zależnym od obciążenia (mam wyłączony mnożnik 7x bo u mnie nie działa). Narazie ustawiłem tak że: w profilu Maximum Performance mam 11x250 i 1.25V a w profilu Performance on demand 5-10x250 i 1.1-1.25V. Tak ustawione wszystko działa, tylko że czy coś z tym wszystkim nie jest dziwne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) @ Ruonim Nieźle, ale ja mam lepszy egzemplarz, robi 3.0 GHz @ 1.404V (CPU-Z pokazuje 1.36V). Przechodzi Prime ponad 2 godziny, ale płyta grzeje się niesamowicie, do ponad 65 C układy zasilania. Dlatego wolałem zostać przy 2.8 GHz na standardowym napięciu. Proc ma potencjał tylko muszę jakoś schłodzić układy zasilania płyty. Wtedy może pójdzie więcej niż 3.0. Po niedzieli zapodam screeny bo teraz z racji wyborów nie ma czasu. Edytowane 20 Października 2007 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) 290x11 robi ale sie zaczyna wykrzaczac cos. Plyta chyba już nie domaga. 3ghz nie zalerznie od napiecia sie wykrzacza irq not less or equal. Jak mi czujnik w core temp pokazuje 68stopni. Tu mi chodzi niby na 62 w tym orthosie a podstawa bloku wodnego o wiele zimniejsza od ramu. Troche ciepla jest. Edytowane 20 Października 2007 przez Ruonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 @Thomaas Daj prockowi normalne napiecic i zobacz ile leci :] Ladna sZtuka skoro na tak niskim Vcore tyle leci @hardy99 daj nawiew na zasilanie na mobo i pozamiatane @Ruonim sredni wynik jak na 4200+ (plyta chyba ogranicz) zmien plyte DFI tanio chodza a OC wieksze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zostawiłem Prime na ponad 2 godziny i wszystko jest ok przy 3.0 GHz @ 1.404V. Nie mam ochoty mu więcej dawać bo grzeją się za bardzo mofsety na płycie. W teorii wytrzymują nawet 100' C, ale wole nie ryzykować. Śmiało mogę podziękować markowi_voodoo za proca :). Liczyłem na 2.8 a mam 3.0 i szanse na więcej. Oto screen dla potwierdzenia osiągów: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...