Gość 23latek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 (edytowane) niektóre moje testy stabilności - orthos przy zegarze 3GHz i 2 godzinach pracy, do tego super pi - próbka 8, 16 i 32mb. A także Fritz Benchmark + wyciąg z cpu-z validation. :lol2: :wink: próbka 32mb Edytowane 7 Lipca 2008 przez adonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 niektóre moje testy stabilności - orthos przy zegarze 3GHz i 2 godzinach pracy, do tego super pi - próbka 8, 16 i 32mb. A także Fritz Benchmark + wyciąg z cpu-z validation. :lol2: :wink: próbka 32mb Blend? Zrób @ 3.0ghz Small (stress cpu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Dobrnąłem chyba do w pełnie stabilnej konfiguracji: Proc @ 3143 MHz @ 1,37V Pamięć @ 786 (wiem, że mało ale więcej nie da rady ustawić, bo HTT już nie zwiększę) @ 5-4-4-12-CR1 Może jeszcze pare MHz proca a przede wszystkim pamięci ale jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 jutro zapodam reckę mojego Athlona x2 z siga- narazie recka jest napisana i jest wstawiona na pclabie ale jutro będzie tu bo te forum jest priorytetem. http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;#entry5409116 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam. Mam pytanie do was Amd-ków. Chce sprzedać mojego x2 5600+ i kupić jakąś mniejszą grzałkę... Myślę nad 4850E. Stabilne fsb mojej płyty to 290 i licze na 3,2 jak się uda to 3,4ghz.+ Prawdopodobnie pentagram Karakorum. Co myślicie o tym procku? Ma on mnożnik 11,5 to nie problem? Moze polecicie jakieś inne procki? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Fakt gdzie niegdzie pisze 11,5 ale wtedy miałby 2,3 GHz a nie 2,5 a więc mnożnik ma 12,5 (tak jak mój) i to raczej problemem nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 To kto chętny na mojego x2? :razz: Ten 4850E jest na rdzeniu Brisbane? Bo nigdzie nie pisze.. I jaka będzie różnica wydajności z obecnym 5600?(zegar w zegar)Bo ma on 2mb L2 Teraz mam dylemat: 4850E BOX lub 4800 + Karakorum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Oczywiście, że Brisbane. A co do dylematu to 4850E + Karakorum :D Hmm nie wiem jak kręci się ten 4850E ... Twój 5600+ ma w standardzie 2,8 GHz więc Bris 2,5 będzie znacznie wolniejszy na starcie, a zegar w zegar to sobie popatrz na testy, jest w pierwszym poście tematu o Brisbane - Brisbane jest wolniejszy, nawet jeśli aplikacja zadowala się 512 KB Cache L2 Edytowane 12 Lipca 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Oczywiście, że Brisbane. A co do dylematu to 4850E + Karakorum :D Hmm nie wiem jak kręci się ten 4850E ... Twój 5600+ ma w standardzie 2,8 GHz więc Bris 2,5 będzie znacznie wolniejszy na starcie, a zegar w zegar to sobie popatrz na testy, jest w pierwszym poście tematu o Brisbane - Brisbane jest wolniejszy, nawet jeśli aplikacja zadowala się 512 KB Cache L2 4850E+Karak? Brak $$$ 4800-144zł+Karakorum = ~220zł Pasi Gdyby nie to że chce chce chce! kręcić to bym mojego 5600 nie zamieniał... A czy odczuje te parę fps mniej? nie wiem Ps. Możesz pokazać mi twój wynik w SuperPi 4mb? :wink: Edytowane 12 Lipca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Na jakich ustawieniach Ci zrobić ? Przedział 2,5 - 3,18 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 2,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Jakaś różnica jest... A twoje pamiątki nie robią 800? I mam pytanie co do tego półkowego mnożnika... U mnie na połówkowym (11,5) pamięci idą sobie na ponad 1066mhz(ale wydajność bardzo spada} A na pełnym ich max to 920 <_< Nie wiesz ocb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Yy nie wiem, może masz za wysokie HT? Pamięci robią 800 ale nie miałbym ich jak ustawić, choć może jakbym dał 800 to by było z 780, eh nie pomyślałem. W każdym razie różnica żadna (masz lepsze pamięci), być moze w Cine jest większa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) HT daje 4 3 a nawet 2 i nic nie daje <_< Gdyby spokojnie robiły te 1000mhz to bym proca nie zmieniał... Ale chce właśnie z połówkowym mnożnikiem. Teraz obserwuję to: http://www.allegro.pl/item396410345_athlon_64x2_5200_.html Mnożnik 13,5 rewizja G2 Z tego co wyczytałem to G2 ma poprawione L2 i nie odstaje tak bardzo od procka równo taktowanego. Edytowane 12 Lipca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 zrób test everestem tam jest czas oczekiwania pamieci L2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Everestem home edition? Bo w nim jest czas oczekiwania pamięci ale ram :rolleyes: A na Ultiamte edition skończyła mi się licencja <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 A na Ultiamte edition skończyła mi się licencjaTemu da się zaradzić ;) masz takie coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Miałbym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 A to już w ogóle nie da rady włączyć? Bo jak tak to klucz nie stanowi problemu, może ściągnij inna wersja Everesta, nieinstalowaną powinno śmiagać. .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Dzięki. Zainstalowałem nowszą wersję teraz ty pokaż. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 To może ja też się pochwalę? Timingi beznadziejne - wiem, ale nic nie moge poradzic na te pamieci - heeelp :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) To może ja też się pochwalę? Timingi beznadziejne - wiem, ale nic nie moge poradzic na te pamieci - heeelp :D. Nam raczej nie chodzi o ramy ale szybkość pamięci L2 Procków :wink: Co ciekawe masz Szybsze L1 Ps.Co do pamięci to za moje patrioty dałem 100zł okazja na Allegro :razz: Edytowane 13 Lipca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Sopel, jak chcesz sprzedać procka to wal na PW ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Sopel, jak chcesz sprzedać procka to wal na PW ;] Sprzedam go jeżeli nie rozwiąże problemu z pamiątkami. Taki Wynik Wyciskam na Połówkowym mnożniku a na pełnym już nie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Nam raczej nie chodzi o ramy ale szybkość pamięci L2 Procków :wink: Co ciekawe masz Szybsze L1To zależy od taktowania procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 właśnie miałem to napisać ;). Wyżej z procem nie pójdę, bo pamięci trzymają, help z dzielnikami!!! :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Brisbany no to dajcie test na 2,8 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Proszeu bardzo :). @ 2,8GHz masz szybsze L1, bo te ~10mhz robi różnicę, a L2 to chyba od pamiątek zależy trochu, ale nie jestem pewien. Edytowane 13 Lipca 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) WTF?! CL6??!! Moje na CL6 nie wstają Ps. czemu w Sigu masz 4200 a na skrinie 5400? :rolleyes: Edytowane 13 Lipca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...