Skocz do zawartości
dem

Athlon X2 - Wszystko O Dwurdzeniówkach Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Nowe Pamiątki i bez problemu idzie na pełnym mnożniku ba na cl4. Patrioty skończyły się na 920 5-5-5-16.

Dalej nie pójdzie bo procek dalej nie chce a raczej nie może bo box go ciśnie.

post-162038-1217431488_thumb.jpg

post-162038-1217497128_thumb.jpg

Edytowane przez Dawid111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orthos to tak średnio się nadaje do testowania pamięci :>

Nie jest może najlepszym narzędziem, ale tragedii też nie ma moim zdaniem ;]

Z resztą, co się nadaje do pełnego stestowania... pamiętam 8h goldmemory, 14h orthosa a sie wykrzaczały na 3dmarku01 za każdym razem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest może najlepszym narzędziem, ale tragedii też nie ma moim zdaniem ;]

Z resztą, co się nadaje do pełnego stestowania... pamiętam 8h goldmemory, 14h orthosa a sie wykrzaczały na 3dmarku01 za każdym razem :P

Przed chwilą marek01 powiedział że jest ok. .Wynikiem się chwalić nie będę (wiadomo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe bo jednak działa :lol2: :lol2: Nie chciało mi się włączać CPU-Z patrzyłem na to w moim komputerze a to jest left jakieś ;D Trochę to szaleje, raz 1 GHz wystarczy otworzyć coś i jest 1,5 za chwilę znów 1 to mu chyba nie zaszkodzi?

Szkoda, że po o/c nie działa bo 3,3 to jednak mi nie jest potrzebne częściej jak 1-2h dziennie, ale obecnie jest na 1800 MHz ustawiony ale płyta i tak go puszcza na 2500 :blink:

Edytowane przez Trofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie, co trzeba do tego, bo ja mam C'n'Q w BIOSie dane na AUTO (mam tylko AUTO i DISABLED), zainstalowany w systemie sterownik CPU, a mnożnik i VCore stoi w miejscu...

/edit

Dobra już mam, wystarczyło zmienić profil zasilania na laptopowy ;).

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie poprosiłbym o radę.

Jutro jadę do sklepu w którym ostatnimi czasy kupuję sprzęt zapytać się ile dostanę za mojego 3200+, podejrzewam że nie więcej jak 50 zł ale nie o to mi chodzi. Wezmę w rozliczeniu nowego procka i z racji bardzo ograniczonego budżetu (biorę też grafikę) biorę X2 w przedziale cenowym 160-190. Jak przeglądałem sklepy (proline/znak) to wypada to mniej więcej w granicach X2 4600-5200+. Pytałem już w innym wątku czy nie będzie problemów z mobo w wypadku cpu na 0.065 nm i polecono mi raczej 0,09 dodając, że dobrze jakbym wziął z rewizji F3. I tutaj rodzi się moje pytanie- Czy warto? Mogę jutro zapytać czy i w jakiej cenie udało by się ściągnąć F3 z tym, że tak jak patrzyłem to f3 są albo 4600+ albo od razu 5200+ i ten model byłby już na pewno wyżej niż 190 zł. Czy więc z moim sprzętem (mobo/pamięci) byłbym w stanie wykręcić tego 4600+ na 2.8-3 Ghz? Bo jeżeli nie za bardzo to wolę pytać o zwykłego 5000/5200+, który zawsze na starcie jest o te 200MHz wyżej taktowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie poprosiłbym o radę.

Jutro jadę do sklepu w którym ostatnimi czasy kupuję sprzęt zapytać się ile dostanę za mojego 3200+, podejrzewam że nie więcej jak 50 zł ale nie o to mi chodzi. Wezmę w rozliczeniu nowego procka i z racji bardzo ograniczonego budżetu (biorę też grafikę) biorę X2 w przedziale cenowym 160-190. Jak przeglądałem sklepy (proline/znak) to wypada to mniej więcej w granicach X2 4600-5200+. Pytałem już w innym wątku czy nie będzie problemów z mobo w wypadku cpu na 0.065 nm i polecono mi raczej 0,09 dodając, że dobrze jakbym wziął z rewizji F3. I tutaj rodzi się moje pytanie- Czy warto? Mogę jutro zapytać czy i w jakiej cenie udało by się ściągnąć F3 z tym, że tak jak patrzyłem to f3 są albo 4600+ albo od razu 5200+ i ten model byłby już na pewno wyżej niż 190 zł. Czy więc z moim sprzętem (mobo/pamięci) byłbym w stanie wykręcić tego 4600+ na 2.8-3 Ghz? Bo jeżeli nie za bardzo to wolę pytać o zwykłego 5000/5200+, który zawsze na starcie jest o te 200MHz wyżej taktowany.

An tej płytce 3.0 masz raczej gwarantowane...jak wgrasz nowszy bios na pewno nie będzie problemów z prockami 0.065.

F3 "podobno" lepiej się kręcą czego ja nie zauważam... 5200+ i wyższe mają 2mb kaszy więc to na +.za to w przeciwieństwie do Brisbanów 0.065 bardziej się grzeją... Także najrozsądniejszym wyborem w tej cenie będzie 4800+ 0.065 lub jak ci się uda to 5200+ f3 fakt na obu masz gwarantowane 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj 4600 F3, jak się uda trafić F3 5200 to jeszcze lepiej ;) jak Ci wcześniej doradzono w topicu o DFI. Podkręcić też bez problemu się uda, od czego są dzielniki, a z tego co pamiętam to te giele u kolegi miały niezłe SPD na niskich dzielnikach (400/533). Mobo nie będzie miało żadnych problemów. Tak jak wcześniej wspomniano unikaj bris w DFI, miałem to wiem jakie są prblemy, od przesiadki na Windsora F3 komp się uspokoił, można rzec że stał sie nudny i przewidywalny :D

Edit: literówka

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle te brisbane'y to niedopchnięte jakieś wyszły - na kn9 również jakieś cyrki były, a po wymianie na f3 jedynym problemem jest wychłodzenie bydlaka :P

Poszukaj tego f3, w zasadzie każdy powinien zrobić te 3ghz na niskim napięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Athlon X2 4600+ ma dziwne taktowanie i to domyślne - 2,42 GHz - czyli nieco powyżej niż 4800+ :lol2: trochę dziwne - temperatury ok nie miałem nawet po ostrym graniu nawet 50 C :) średnio trzyma z 34-37 C trochę dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi