Kudl4ty Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Pokaż komunikat :P albo najlepiej zaaktualizuj BIOSa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Komunikat jest o kwestiach bezpieczeństwa, prosi mnie o restart ustawień BIOSu. To tak w skrócie. Pewnie jakaś opcja blokuje OC, albo ta płyta jest "specjalna edycja pod OC". Biosu nie będę aktualizował, mam F4, najnowszy to F5 i wprowadza obsługę nowych procków. Z ciekawości puściłem go na 220 i ... ruszył. Nie było już stabilnie ( rewizja procka to G2 ). Nie chcę się bawić w podnoszenie napięć, zasilacz raczej nie nadaje się do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Z tymi BIOSami to różnie jest.....mi się wydaje, że spróbuję wgrać jakiś starszy BIOS bo O/C tego cepa nie jest dla mnie w jakimkolwiek stopniu satysfakcjonujące....będę probował do skutu -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 3.2GHz to mało ? Myślałem, że jak na Athlona X2 to i tak niezłe OC, jakby nie było to pogoniłeś go o 600MHz do przodu. Jak u Ciebie wyglądają temperatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 U mnie na 3.5Ghz wywala błędy w Orthosie po 3 minutach :mrgreen: ale w grach i codziennej pracy z kompem jest stabilność. Tylko po wyłączniu kompa i ponownym włączniu bios zgłasza cpu over clock fail i od nowa musze krecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) hmm, no to tak, temperaturki są niskie, patrząc na everesta ogólna to 43 stopnie a osobno to tak, pierwsze jajo ma 29-32 drugie jajo ma 30-36 ? :] A ja się spodziewałem, zrobić jakieś 3,3 3,4Ghz :D Edit: Macie fotkę ;) Edytowane 14 Grudnia 2008 przez Kudl4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Moje temperatury są dziwne, tak mi się zdaje. W Idle 32-33*C przy 1900 obrotach/minutę, w stresie nie przekracza 45-46*C przy 2600 obrotach/minutę. I jądro ma 12*C, a II jądro ma 8*C, ciekawe. Zaraz po wymianie procka było 27-28*C przy 1400 obrotów/minutę.(idle) Teraz System świeży i temperaturki wzrosły, chyba pasta wyparowała podczas instalacji systemu, albo procek się dotarł xD Edytowane 14 Grudnia 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Osobiście na "ogólną" temp. nie zwracam uwagi,a różnica na rdzeniach w idle waha się jakieś 5-9*C w stresie jest prawie równo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante2kx Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 ja po wgraniu najnowszego biosu do płyty na zapuszczonym systemie miałem niestabilnośc nawet na defaultowych ustawieniach:). Teraz po wgraniu starszego biosu robie 3.3-3.4 stabilnie ale musze dac mu ok.1.45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Na jakim systemie? Na Boxie coś kiedyś go kręciłeś? Edytowane 15 Grudnia 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Tak przy okazji jakby ktoś jeszcze nie widział => Test nowych Athlonów X2 Całkiem całkiem w porównaniu ze starymi: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 No jest lepiej,ale szału nie ma. A cena pewnie nie będzie adekwatna do wydajności... Z resztą już coraz mniej osób(w tym graczy) będzie wybierać dwa jajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 10-20% clock-per-clock kopa i szału nie ma, dobre :P Szał gdzie się zaczyna? 200% przyrostu wydajności czy gdzie? Cena będzie pewnie adekwatnie do wydajności wyższa niż starych athlonów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Szał będzie, jak będziemy znali ceny...jeśli cena będzie atrakcyjna to zawsze coś :D (w końcu niedawno mnie namawiano na zmianę 4k+ na 5k+ BE także cena zawsze robi swoje :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 poczekamy, zobaczymy co Kuma pokaże jak sie weźmie za jej podkręcanie ktoś bardziej odpowiedni ;) przydałby się ktoś taki, jacyś chętni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Jak kupisz to ja chętnie się pobawię :P. Edytowane 15 Grudnia 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Wlasciwie to ja w styczniu chce zrobic jakis upgrade i mocno zastanawim sie nad Kuma. Jakas plyta na GX790 plus Kuma, a za pol roku Phenom 2 AM3 i nowa grafa... Jak widac, jednego naiwnego AMD juz znalazlo :wink: ps. licze na cene max. 220zł :rolleyes: Edytowane 15 Grudnia 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jak kupisz to ja chętnie się pobawię :P. wolę na deneba dozbierać [; eot ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) ps. licze na cene max. 220zł Abyś się tylko nie przeliczył, moim zdaniem będzie trochę więcej, 260zł ? ( A X2 7750 ) No to cena tego modelu( 7750 ) wynosi 79$, a przy obecnym kursie dolara, który wynosi ~~2.95zł daje nam cenę 233.05zł + 22%Vat i prowizje i mamy ponad 250zł. Ale to norma przy premierach. Cieszy fakt, że ceny starych układów powinny spaść. Edytowane 16 Grudnia 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante2kx Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 xp sp3, a na boxie nie kręciłem zaczalem od fryzjera 64. Temp. podobne jak na ninjy szału ni ma ale to pewnie ze wzgledu na niskoobrotowy wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ta kuma jak na X2 ma TDP aż 95W, tyle co X3, coś im chyba nie wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) W końcu udało mi się pogonić 4850e na 3,2GHz. Napięcie 1,4V ale pewnie jeszcze z niego zejdę, 11x291MHz, HT 4x291, mem 914. W windzie pokazuej 3196MHz. Prime chodził 10 min bez problemu. Potem w NFSa ciołem z 1h i nic nie wywaliło. Jak dopadne zalmana to przepastuje procka i zobaczymy czy coś jeszcze udziabie. Dla zainteresowanych X2 7750BE w Polsce http://qoop.pl/Procesory/Procesor-AMD-Athl...-Black-Edition/ wejdźcie i zobaczcie, nie jest to 250zł Edytowane 17 Grudnia 2008 przez ViperGTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 250zł to raczej miało być dla 7550 - chyba tylko naiwni wierzyli, że za tyle będzie 7750BE. Poza tym pewnie cena już niedługo ulegnie zmianie, kiedy proc pojawi się w kilku sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Nie dziwne, Jak jest/była z premierą i7 ? Ceną są kosmiczne. Ale ta cena mnie zszokowała :] Ta kuma jak na X2 ma TDP aż 95W, tyle co X3, coś im chyba nie wyszło. Czemu tak jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekkos Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam, proszę o poradę mam płyte gigabyta na gx dokładnie MA790GP-DS4H procek zamontowany Athlon 64 x2 5000+ nie jest to BE no i rev troche słabsza popatrzcie na fotke czy jeszcze mozna cos z niego wycisnac? http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=534435437ffe30ba] moj konfig - płyta j.w -2x2 gb a -data extreme 800+(cl2-4-4-4) to chyba najważniejsze coller pentagram temp różne zależy z czego odczytuje cpucool pokazuje :-) 15-16 st everest 35 no i problem 2 jak plyta startuje pokazuje sie tylko amd athlon x2 5000+ pod spodem powinnien bios pokazac predkosc procka ale w tym miejscu jakies dzine numerki (bios zaktualizowany do wersji F2) moze cos od amd musze wgrac .? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 (edytowane) To i tak nieźle, 3.2GHz , chyba bez zmiany napięcia ? Jeśli nie wstaje wyżej, to daj napięcia trochę, pamięci dają radę ? 464MHz to sporo już jak na 8-setki, jak nie to obniż im takty. p.s. Left 4 dead + kilka ciekawych komend + 2h grania :P = 52*C na procku, do tej pory nie przekraczał 48*C. Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekkos Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 timingi pamieci zostawiam ,chyba jednak faktycznie wiecej sie nie da chociaz kusi troche moze faktycznie memy puszcze troche wolniej myslisz ze 1,4 na proc bedzie w miarre ok ? max na szynie moglem dac 380 przy mnozniku x7 przy 13 250 jak narazie max poczytalem wczesniejsze posty chcialem puscic na 7 x300 ale nie wstal ...trudno narazie bedzie tak chodzil moize pozniej jakis lepszy bios wypuszcza to sie cos pomysli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) coller pentagram Ten "coller" to jest od procesora ? Jeśli tak, to myślę, że możesz trochę napięcia podnieść. Pamięci obniż, aby Cię nie ograniczały. Pilnuj temperatur/ Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) x2 7750+ BOX za 285zł w Proline. http://proline.pl/sklep.php?prodid=AMD+X2+7750%2B+AM2+B Edytowane 18 Grudnia 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Aktualnie brak towaru... By Proline. Chyba wycofali towar :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...