luk1999 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 W dziale o zasilaczach masz poradnik co wybrać. Nie rób zamieszania tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekkos Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) No dobra,to ja ci proponuje dozbierac na ten zasilacz i dopiero sie wziac za krecenie. No i nie wytrzymałem musiałem sprawdzić 3.4GHz SPi już nie liczy( na 11x305 liczy ) ale winda się ładuje i działa stabilnie ...pod grami nie sprawdzałem napięcie 1.4v na procesorze pamięci bez zmiany napięcia .Dalej nie kręcę bo faktycznie zasilacz i cała reszta w kosmos poleci :-) Edytowane 30 Grudnia 2008 przez jarekkos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 No i nie wytrzymałem musiałem sprawdzić 3.4GHz SPi już nie liczy( na 11x305 liczy ) ale winda się ładuje i działa stabilnie ...pod grami nie sprawdzałem napięcie 1.4v na procesorze pamięci bez zmiany napięcia .Dalej nie krece bo faktycznie zasilacz i cała reszt w kosmos poleci :-) Ładnie :) Ja mam w windzie 3,3 na 1.4V ale niestety orthos zalicza krzaki już po 1min:/ narazie maks stab. to 3245 MHz również na 1,4V. Valid: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=473312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Proc niestety już przyszedł... Niestety, bo jestem w trakcie przeprowadzki, która przesunęła się w czasie i kompa teraz nie złożę, bo wszystko jest spakowane, prócz tego dfi leży u mojej drugiej połówki, bo kiedyś jej się popsuła i używała tej i jakoś tak zapominałem cały czas wziąć, a teraz jest potrzebna, to nie ma :P. Wizualnie mogę powiedzieć, że ma naprawdę napis "Opteron" i końcówkę oznaczenia "CZ" :blink: . Na testy niestety musicie poczekać do niedzieli (mam nadzieję, że nie dłużej :razz: ). Komuś jeszcze przyszedł? Nie spodziewałem się, że po świętach paczka będzie szła 2 dni :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) podesłałbym Ci memki ale nie mam kasy na przesyłkę ;/ TeamJapan to naprawdę zdolni ocerzy na każdej platformie ;) walki z 7750 ciąg dalszy :D oraz wprawdze odrzucone ale 4.3ghz :D http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=473826 Edytowane 31 Grudnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Coś jakby lepiej z OC w stosunku do starych X2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 A te "stare" xD Athlony nie osiągały tyle? Gdzie można jakiś rekord czy coś zobaczyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 http://valid.canardpc.com/records.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opłaca się??? http://allegro.pl/item519978272_amd_athlon..._najtaniej.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Tak opłaca się. Zapytaj jak z oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Coś jakby lepiej z OC w stosunku do starych X2 ( ~4.3Ghz 4295.49 MHz with an AMD Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (65 nm) Ja tam różnicy nie widzę. Dzięki Trofix. Jabud, a jak wygląda reszta sprzętu? Szczególnie jaki zasilacz masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam sprzęt jak w podpisie Trochę bym podkręcił proca (myślę że z mojego sprzętu bym coś wycisnął) Pytanie mam jedno jak miałem płytę asrock dual sata2 to był taki programik fajny kalkulator w którym podawało się częstotliwość proca którą się chciało osiągnąć i potem po zmianie taktowania ramu oraz jeszcze kilku parametrów w oknie po prawej były nastawy biosu. Tak pytam bo nie znam się na kręceniu a chciałbym to zrobić szybko i bezboleśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrAthlonXp Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 tego athlona latwo w biosie podkrecisz zwiekszajac fsb klawiszem + iczastotliwosc taktowania sie zwiekszy,le ostroznie!< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Jabud, a jak wygląda reszta sprzętu? Szczególnie jaki zasilacz masz? Mój konfig wygląda tak: AMD Athlon X2 4200+ Windsor F2 @ 2600MHz 1.475V DFI Infinity NF4 SLI M2 OCZ SLI Ready 867Mhz CL4 4-4-10-15 Galaxy 7900GS 256MB/256bit @600/1600Mhz Chieftec 420W Tamten 6000+ już poszedł... Zastanawiam się nad zmianą platformy na Intela. Co radzicie? Edytowane 2 Stycznia 2009 przez Jabud Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 W twoim przypadku, zmiana procesora jest trochę bez sensu. Zyskasz 400MHz ( 6000+ ) a sprzęt będzie bardziej prądożerny, mocniej grzejący. Przejście na "intela" to dobry pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Jabud@ Przejście na intela nic Ci nie da,puki nie zmienisz grafy,która blokuje tego Athlona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Myślę, że ta grafika wcale nie ogranicza Athlona ;), to zazwyczaj procesory są wolnym gardłem :D W tym przypadku ewentualnie procesor może mieć nieco mniej do roboty :P (sam miałem 4k+ 2,8Ghz i nie wydawało mi się, żeby był wąskim gardłem dla 7900gs :)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Chodzi mi o to, że gdy przejdzie na Intela różnica nie będzie duża z powodu słabej grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 I tylko z powodu słabej ( nie do końca ) grafiki, ma nie przechodzić na Intela ? Przecież grafikę sobie wymieni za miesiąc dwa i będzie fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Jeżeli przejdzie na Intela będzie miał spory zapas mocy :) I z czasem niezłego potworka mógłby wsadzić w PCIe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 I tylko z powodu słabej ( nie do końca ) grafiki, ma nie przechodzić na Intela ? Przecież grafikę sobie wymieni za miesiąc dwa i będzie fajnie. Właśnie tak bede robił :rolleyes: Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) I tylko z powodu słabej ( nie do końca ) grafiki, ma nie przechodzić na Intela ? Przecież grafikę sobie wymieni za miesiąc dwa i będzie fajnie. Dlatego że gdy zmieni tylko grafikę odczuje niezłego kopa,i może na razie mu wystarczy? Ja właśnie tak bym zrobił... Druga sprawa, kupi płytkę i procka-to będzie leżeć do puki nowa grafa nie dojdzie. Proc i płytka to nie wino. Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Taaa Kupi lepszą grafikę, a co ze słabym prockiem? Nowa grafika będzie się marnować. Kupiłby jakiegoś E5200 i by pozamiatał nasze kochane Athlony :P Druga sprawa, kupi płytkę i procka-to będzie leżeć do puki nowa grafa nie dojdzie. Proc i płytka to nie wino. Nie rozumiem? Można też najpierw kupić Grafikę i jechać na starej, dopóki nowa nie dojdzie. Potem się będzie sprzedawać 79GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 A ja o czym innym. ;p Gdyby nie te lipne ramy to może dałoby rade byc choc troche bliżej 27s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 ~3.3Ghz przy v1.5 , nie za dużo? Rewizja G1, wynik ładny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 ~1.6 v Czy nie za dużo? Chcialem sprawdzic jak się cpu skaluje z napięciami. Liczyłem na troche więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Abit KN9 + Karakorum + zima cooling :D + procki 4200+ i 5200+ w G2 Wyniki cpu-z ponieważ na więcej nie było czasu. x2 4200+ (2200MHz) @ 3721MHz x2 5200+ (2700MHz) @ 3601MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha383 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 No ładnie :) A stabilność jest jakaś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Stabilność była taka że udało się validację zrobić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 trzeba było ując z 50-100 mhz i jakieś pi trzasnąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...